FIAC – PROTAGONIST IN EVOLUTIA AERULUI COMPRIMAT

FIAC SpA reprezintă unul din cei mai mari producători mondiali de compresoare cu o gamă foarte variată de echipamente. Compania este activă în piața compresoarelor de aproximativ 50 de ani, dinamica firmei bazându-se pe atenția deosebită acordată clienților și cerințelor acestora. În România, compresoarele FIAC sunt distribuite prin intermediul companiilor din Reţeaua TEHNIK, cele 15 magazine profesionale fiind totodată şi centre pentru reparaţii în garanţie şi post-garanţie.

Compresoarele FIAC acoperă o întreagă gamă de cerințe, pornind de la hobby până la cele mai solicitante aplicații industriale. Există în ofertă și o gamă foarte largă de compresoare cu șurub, cu puteri pornind de la 5,5 până la 130 kW. Compresoarele sunt concepute în special pentru utilizarea în service-urile auto, atelierele sau fabricile de dimensiuni mici și medii, care au nevoie un echipamente fiabile, simplu de utilizat şi cu costuri eficiente de întreținere, care pot funcționa în continuu. Compania este recunoscută la nivel mondial pentru calitatea înaltă a produselor și serviciilor oferite.

FIAC este primul producător de compresoare pentru uz semi-profesional și hobby pe plan mondial, din anul 1977. Până în acel an toate compresoarele erau de dimensiuni mari, zgomotoase și la prețuri inaccesibile pentru utilizatorii casnici. Evoluția a continuat cu fabricarea primului compresor cu pompă integrală din aluminiu în anul 1980. Odată cu introducerea în anul 1985 a primelor compresoare cu piston și cu şurub insonorizate, FIAC s-a dovedit a fi din nou cu un pas înainte. La ora actuală, cele două filiale: în Italia la Bologna și în ASIA la Hong-Kong, produc anual peste 700.000 de compresoare, exportate pe toate continentele lumii, atât sub brandul FIAC cât și pentru mărci renumite precum Michelin, Metabo, Snap-On, Makita, Compair, Ingersoll-Rand, Black&Decker, etc.

O atenție deosebită este acordată cercetării, îmbunătățind continuu calitatea produselor sale și aducând anual pe piață produse noi. Chiar și în acest an, FIAC introdus primul compresor cu șurub portabil, insonorizat, care poate fi alimentat de la orice priză de 220 V (modelul NewSilver 3/90) astfel încât avantajele folosirii unui compresor cu șurub pot fi acum exploatate de orice tip de utilizator. Acest model de compresor este deja disponibil și în România prin magazinele partenerilor Rețelei Tehnik.

 

Game de produse:

– compresoare cu piston uscate/cu ulei;

– compresoare pentru uz medical și pentru laboratoare;

– compresoare cu motor termic;

– compresoare cu șurub, de la 2,2 la 150 kW;

– accesorii pentru depozitarea, transportul și tratarea aerului comprimat;

– scule pneumatice.