Siguranţa şi sănătatea pacienţilor depinde şi de mediul în care aceştia sunt trataţi de diversele afecţiuni. Întâlnim deseori, în domeniul medical, aparate pentru comprimarea aerului care trebuie să îndeplinească cerinţele specifice de puritate, umiditate şi de debit cerute de echipamentele care folosesc aerul. Pentru a corespunde standardelor solicitate, compresoarele medicale FIAC distribuite de Triton oferă un sistem complet de producere a aerului comprimat într-o singură instalaţie, astfel garantând sănătatea şi siguranţa pacienţilor.

Compresoarele Fiac sunt echipate cu pompe de înaltă calitate ce garantează lipsa reziduurilor în aerul refulat. Acest lucru ajută la păstrarea în condiţii bune de funcţionare a echipamentelor. În acest mod se evită formarea reziduurilor şi efectele adverse pe care le pot suferi cei care sunt expuşi aerului comprimat.

Este foarte importantă menţinerea unui nivel de zgomot scăzut în utilizarea compresorului, mai ales atunci când este amplasat în apropierea instrumentelor pe care le deserveşte. De asemenea, gradul ridicat de silenţiozitate se datorează construcţiei speciale a carcasei care garantează un nivel de presiune acustică mai mic de 65 dB (A), fără a afecta eficiența ventilării şi răcirii grupului de pompare.

Pentru o protecţie suplimentară, atât a reţelei de distribuţie a aerului comprimat precum şi a echipamentelor alimentate cu aer, unele modele de compresoare sunt echipate cu uscătoare prin absorbţie. Astfel se elimină problemele datorate condensului.

Performanţele optime şi durata de viaţă a compresorului sunt influenţate şi de dimensionarea corectă a grupului de pompare faţă de butelie. Pentru a asigura puritatea aerului refulat, butelia este vopsită în interior cu o vopsea specială ce elimină posibilitatea oxidării şi formării de rugină care duce la o funcţionare neadecvată a echipamentelor alimentate cu aer comprimat, reducând eficienţa sistemului. Mai mult de atât, rugina poate avea efecte nedorite asupra persoanelor expuse aerului comprimat.

Compresoarele medicale Fiac se pot folosi pentru un număr cuprins între 1-4 pacienţi, iar în funcţie de model, acestea sunt dotate cu sisteme de uscare a aerului sau folosesc sisteme de uscare prin absorbţie (cu săruri) şi cu membrană.

Nivelul de zgomot este variabil și atinge o limită maximă de 76 dB (A), în timp ce modelele foarte silenţioase pot avea un nivel redus de până la 55 dB(A).

Compresoarele medicale de la Fiac sunt rezultatul a numeroase cercetări specifice şi analize menite să satisfacă nevoile celor mai moderne cabinete medicale, utilizând o tehnologie conformă cu cerinţele specifice domeniului. Rezultatul final este un compresor medical fiabil şi simplu de folosit, cu costuri de montare şi întreţinere minime.

În completarea gamei de compresoare medicale de aer, Triton distribuie şi elemente de conectică pentru acestea, precum tuburi, cuple şi elemente de distribuţie, uleiuri sau supape.

 

 

SC TRITON SRL

Membru al Reţelei Tehnik

B-dul Aurel Vlaicu,

Nr 217, CONSTANŢA

Tel. 0241 – 693.210

Fax. 0241 – 615.725

office@triton.com.ro

www.triton.com.ro

www.reteaua-tehnik.ro

About The Author