EMO 2021 booth stand

FANUC VA DEZVĂLUI NOILE SOLUȚII DE AUTOMATIZARE A FABRICILOR, ROBOTICĂ ȘI MAȘINI UNELTE LA EMO

EMO Milano 2021 va găzdui o expoziție importantă cu tehnologii complexe de producție de la FANUC, inclusiv mai multe produse care debutează pe piața din Europa

În timpul EMO Milano 2021 (4 – 9 octombrie), FANUC va prezenta mai multe tehnologi noi la standul său E02 întins pe 1.250 m² din Pavilionul 7 care transformă viziunea unui viitor automatizat în realitatea de azi.

Șase zone principale ale standului vor găzdui expoziții fizice și virtuale inovatoare. Focusul este pe „ONE FANUC”, o tehnologie unică pentru o automatizare completă care adaugă valoare pentru producătorii de mașini, constructorii și operatorii de fabrici dintr-o singură sursă: FANUC.

În cadrul zonei ONE FANUC, vizitatorii vor vedea mașinile unelte CNC, diverși roboți și diverse soluții software care lucrează la unison, demonstrând faptul că integrarea nu s-a făcut niciodată atât de ușor. În plus, aceste soluții bazate pe celule se vor conecta cu aplicațiile Industrial IoT care rulează pe platforma FANUC sistemul FIELD.

O parte a zonei ONE FANUC se va concentra pe soluțiile de „mobilitate verde” pentru gestionarea bateriilor EV și vor conține mai multe aplicații robotizate. De asemenea, tehnologia FANUC pentru vedere, cum este senzorul 3DV-1600 oferă un avantaj suplimentar în astfel de aplicații.

Pe lângă temele precum mobilitatea verde, standul FANUC de la EMO se va concentra pe tehnologia medicală, optică, tăierea metalului și robotizarea tuturor proceselor de producție.

Piesa centrală vizuală a standului va fi galeria FANUC de automatizare a fabricii (FA). Cu un design estetic uimitor, galeria tip tunel va prezenta o gamă largă de soluții FA de la FANUC, inclusiv tehnologia digital twin.

Automatizarea eficientă a mașinilor este un subiect important al expoziției. FANUC, în calitate de producător de roboți industriali, lider mondial, va prezenta la EMO majoritatea ultimelor sale modele.

Pe lângă roboți, FANUC va prezenta un calculator pentru randamentul investiției (ROI) pentru robotizare. Această aplicație web conține un panou de comandă care specifică economiile potențiale care se pot face într-o manieră ușor de înțeles.

În privința mașinilor unelte, la expoziție va avea loc un trio de premiere europene. De fapt, în acest moment FANUC își reînnoiește toate cele trei modele (ROBODRILL, ROBOCUT și ROBOSHOT) din gama mașinilor unelte.

Seria ROBODRILL α-DiB-Plus de centre de prelucrare pe verticală va fi disponibilă la începutul lui 2022. Inovațiile, cum ar fi variațiile revizuite ale axului, noile opțiuni de comandă, unitățile de acționare servo și îmbunătățirile mecanice au făcut ca cel mai recent ROBODRILL să fie și mai eficient, fiabil, rapid și ușor de folosit.

Seria FANUC de mașini EDM cu fir ROBOCUT α-CiC impresionează cu multe dezvoltări noi. De exemplu, compania a îmbunătățit și mai mult rigiditatea mașinii prin consolidarea structurii mecanice, furnizând baza pentru o prelucrare și mai precisă și o repetabilitate și mai ridicată.

Noile ROBOCUT α-C400iC și C600iC vor fi expuse la EMO, cel mai mic dintre acestea făcând pereche cu un robot colaborativ FANUC CRX (cobot).

De reținut că un FANUC ROBOCUT α-CiC a produs inserțiile pentru turnarea prin injecție care sunt folosite pe cea de-a treia mașină expusă la EMO: mașina de turnare prin injecție ROBOSHOT α-SiB.

Noua serie FANUC ROBOSHOT α-SiB se poate folosi pentru turnarea prin injecție a metalului (MIM) ca metodă de producție pentru dispozitivele medicale și instrumentele chirurgicale.

La expoziție, ROBOSHOT α-SiB va încorpora o celulă de manipulare FANUC bazată pe conceptul QSSR (Quick and Simple Start-up of Robotization – Demararea rapidă și simplă a robotizării) al companiei cu un robot FANUC LR Mate.

Zona FANUC de la EMO dedicată Industrial IoT va demonstra soluții IoT scalabile care au ca scop creșterea eficienței de producție, în special creșterea productivității, calității și a duratei de funcționare a proceselor de producție.

Standul companiei de la EMO va include mai multe companii partenere care au pregătit aplicații Industrial IoT care rulează pe platforma FANUC FIELD.

Oferta de servicii FANUC va avea și ea propria ei zonă la stand cu unealta software FANUC FAR (FANUC Assisted Reality – Realitate asistată FANUC) pentru prezentarea soluției de service de la distanță. La final, însă nu mai puțin important, FANUC va prezenta performanța sa în service de 25 de ore MTTR (Mean Time to Repair – Timpul mediu de reparare) și disponibilitatea de 99,97 % a pieselor de service, ambele fiind atinse pentru toată Europa.