FANUC PRODUCE ROBOTUL CU NUMĂRUL 750.000. SPECIALISTUL ÎN AUTOMATIZĂRI ÎȘI ÎNTĂREȘTE POZIȚIA DE LIDER DE PIAȚĂ

FANUC Corporation, unul dintre cei mai proeminenți furnizori din lume în tehnologie pentru automatizare, continuă să-și extindă poziția de lider pe piață cu producerea robotului său industrial cu numărul 750.000, atingând un prag al producției mai înalt decât al oricărui alt producător din domeniu.

În prezent, FANUC produce în fiecare lună aproximativ 8.000 de roboți industriali în fabricile sale din Japonia, deși capacitatea lunară poate suporta până la 11.000 de unități. Compania este renumită pentru facilitățile sale de producție extrem de automatizate, unde mii de roboți demonstrează fiabilitate, dexteritate și viteză în construirea propriilor produse FANUC care includ roboți, controlere și mașini-unelte. Robotul cu numărul 750.000 va fi livrat către un client european.

Cel mai mare grup de clienți FANUC este alcătuit din producătorii de mașini și furnizorii acestora, deși producătorii din alte industrii – precum electronice, alimentare, farmaceutice și medicale – își dezvoltă, de asemenea, baza de roboți industriali. În timp ce pandemia de Coronavirus a dus inițial la o scădere a comenzilor de roboți, FANUC a asistat de atunci la o revenire puternică a vânzărilor, în special în Asia și S.U.A..

„În Europa, revenirea a început cu adevărat”, afirmă Shinichi Tanzawa, președinte și CEO al FANUC Europe Corporation. „Deși consumul global de comenzi FANUC pentru roboți în Europa a crescut doar ușor în anul fiscal trecut, vânzările din ultimele luni sunt la un nivel istoric.”

FANUC are planuri ambițioase în Europa, unde compania își extinde constant rețeaua de vânzări și servicii. Numai în ultimii patru ani, FANUC a investit peste 120 de milioane de euro în noi facilități în toată Europa. În sprijinul planurilor sale de creștere, compania va investi încă 100 de milioane de euro în următorii trei ani.

Tanzawa spune: „Suntem încrezători că tendința către robotizare se va intensifica și că roboții FANUC vor ajuta clienții să își automatizeze fabricile și să economisească costuri, așa cum face FANUC la propriile fabrici. Vom face tot ce este necesar pentru a ne sprijini clienții în aceste eforturi.”

FANUC EUROPE CORPORATION S.A.

7, rue Benedikt Zender, L-6468 Echternach, Luxembourg

Phone: + 352 (0)72 7777-0

Email: pr@fanuc.eu

Website: www.fanuc.eu