ERGONOMIA ÎN INGINERIE ÎMBUNĂTĂȚEȘTE EFICIENȚA

Un proiect cu același tip de componentă care apare de 50 de ori trebuie să fie setat. Poate fi vorba de pompe, generatoare sau întrerupătoare de exemplu. Nicio problemă – ar trebui să fie rapid și deloc complicat. Dar dacă este nevoie de modificări ulterioare? Acest lucru poate consuma timp și resurse. De asemenea, crește posibilitatea de apariție a erorilor. Așadar, zenon oferă Smart Objects, care pot fi folosite pentru a crea mulțimi de elemente conexe.

  • Pasul logic pentru o și mai bună ergonomie în inginerie
  • Salvează timpii pentru mentenanță cu Smart Objects
  • Generare din template-uri centrale
  • Actualizare centralizată a proprietăților deja existente

Mai mult decât o extensie a mediului de inginerie: cu zenon versiunea 8.20 și peste, Smart Objects facilitează proiectarea

Un intro ușor pentru proiectare 

Smart Objects constă în template-uri care însumează elemente deja cunoscute. Un astfel de template include, de exemplu, variabile, drivere și simboluri, precum și funcții, matrice de reacție, script-uri și interblocaje, etc. Elementele individuale și relațiile dintre ele sunt configurate în Smart Object Template. Acesta este un fel de proiect în cadrul proiectului. Template-urile pot fi folosite pentru a crea unul sau mai multe Smart Objects independente într-un anumit proiect.

Pentru a folosi un element de control în proiectul zenon, este nevoie doar să se creeze un Smart Object cu numele dorit. Toate componentele predefinite în template sunt create pentru elementul de control într-un singur pas. zenon creează automat toate regulile de substituire necesare, inclusiv toate link-urile. Interacțiunea dintre componentele individuale este rezolvată în detaliu fără cel mai mic efort din partea utilizatorului.

Mentenanță fără bătăi de cap

În practică, cum se întâmplă de regulă, unele dintre cele 50 de elemente trebuie să fie colorate individual. Pentru a facilita acest lucru, caracteristici precum paletele de culori sau stilurile pot fi de asemenea folosite în Smart Objects. Proprietățile folosite anterior în template-uri permit ajustări individuale. Aceste proprietăți pot fi grupate pentru a combina, de exemplu, formatul display-ului sau culoarea pentru alarme ca o proprietate nouă. Această proprietate nou definită poate fi apoi adaptată individual pentru fiecare Smart Object. Elemente și link-uri sunt generate automat de zenon iar utilizatorul beneficiază de această economie a timpului de lucru.

Fiecare Smart Object identifică de asemenea și elementele asociate cu el. Dacă se dorește ștergerea tuturor componentelor create, trebuie doar să se elimine Smart Object-ul. zenon elimină toate elementele conexe din proiect, lăsând numai componentele necesare. Schimbările aduse Template-ului Smart Object pot fi preluate centralizat de la Smart Object-urile legate; modificările importate sunt transpuse automat în versiuni.

Original article: www.copadata.com/en/product/zenon-software-platform-for-industrial-automation-energy-automation/zenon-difference/engineering-with-zenon/ergonomics-in-engineering-improves-efficiency/zenon-usps-51/

DISTRIBUITOR ROMANIA:

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro