Analiză compactă și rentabilă a semnalelor incrementale

Encoderele incrementale au devenit indispensabile în multe aplicații datorită dimensiunii și prețurilor reduse. Beckhoff vine în întâmpinarea acestei importante cerințe cu seria de terminale EtherCAT EL51xx pentru analiza encoderelor incrementale de 5 V prin semnale RS422 și TTL. Prin extinderea cu patru terminale I/O ultra compacte și performante, analiza semnalelor incrementale în controller poate fi implementată acum mult mai rentabil și cu economie de spațiu.

Cele patru noi terminale EtherCAT măsoară semnalele incrementale cu frecvențe de până la 5 MHz și dispun de numeroase opțiuni de parametrizare și funcții integrate care permit o adaptare optimă la sarcinile de comandă-control.

Fiecare terminal EtherCAT dispune de o alimentare integrată a senzorului, parametrizabilă la 5, 12 sau 24 V. Encoderele cu interfață RS422, 5 V TTL diferențiale sau cu interfață open collector pot fi conectate. Bazându-se pe o rețea internă de rezistențe, nu este necesară niciun fel de cablare externă pentru analiza semnalului open collector. Intrări digitale adiționale de 24 V sunt folosite pentru a salva, bloca și seta valoarea contorului. O gamă largă de funcții integrate, precum funcționalitatea axei rotative, măsurarea piesei de prelucrat și monitorizarea opririlor, permit de asemenea pre-procesarea de date direct în terminal. În plus, măsurarea perioadei, a frecvenței și a vitezei cu o rezoluție de 10 ns este disponibilă.

Cele patru noi Terminale EtherCAT EL51xx permit folosirea eficientă a encoderelor incrementale.

Adițional, o măsurătoare a ciclului de funcționare a semnalului de intrare este implementată. Datorită funcționalității opționale de interpolare micro-incrementală, terminalele pot determina poziții și mai precise ale axelor dinamice. Citirea sincronizată a valorilor de poziții cu alte date de proces în sistemul EtherCAT este realizată prin sincronizare distribuită de înaltă precizie. Acest lucru permite o sincronizare simplă și precisă a sarcinilor controller-ului.  Seria EL51xx este extinsă cu următoarele terminale EtherCAT:

  • EL5102: interfață encoder incremental 2-canale, 5 V (RS422, TTL, open collector)
  • EL5112: interfață encoder incremental 2 canale, 5 V (2 x AB or 1 x ABC RS422, TTL, open collector)
  • EL5122: interfață encoder incremental 2-canale, 5 V cu un singur capăt (TTL, open collector)
  • EL5131: interfață encoder incremental 1-canal, 5 V cu două ieșiri parametrizabile de 24 V c.c

www.beckhoff.com/el51xx

Text and picture: www.beckhoff.com/press/pr132020

DISTRIBUITOR ROMANIA: KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro