EATON PUNE LA DISPOZITIE PLATFORMA DE STOCARE A ENERGIEI ADVANCION® DE LA AES

Eaton a anunțat că platforma de stocare a energiei pe bază de baterii Advancion® de la AES este disponibilă ca nucleu al sistemelor sale integrate de stocare a energiei la nivel de rețea, pentru a contribui la gestionarea stabilității rețelei și a infrastructurii pentru vârfurile de cerere. Compania va furniza la cheie sistemele de stocare a energiei Advancion, va oferi suport și va asigura administrarea pe termen lung direct către companiile de utilități, clienții industriali și marii clienți comerciali, producătorii de energie independenți și operatorii de sisteme energetice, inițial în Europa Centrală și de Est, în țările nordice, în Regatul Unit și în mai multe țări din Africa, inclusiv Africa de Sud și Maroc.

De asemenea, Eaton colaborează strâns cu AES Energy Storage, pentru a încorpora alte produse Eaton în conceptul Advancion și pentru a furniza componente Advancion certificate, cum ar fi tehnologia sa brevetată de conversie a energiei. Advancion, de la AES Energy Storage, este cea mai eficientă soluție de stocare a energiei de pe piață. Advancion 4, cel mai recent concept, lansat în noiembrie 2015, este lider în domeniu în ceea ce priveste amprenta compactă, are un design optimizat și un sistem de control distribuit patentat, care le permite clienților să-și crească la maximum veniturile, să reducă costurile operaționale și să atingă cele mai înalte standarde privind fiabilitatea sistemului.

Tehnologia integrează software și hardware de generație următoare, precum și o arhitectură care încorporează rack-uri de baterii litiu-ion care pot fi adaptate pentru configurații standard de la mai puțin de 100 kW la peste 1 000 MW, și de la o durată de 15 minute la peste patru ore, fără reorganizare.

Advancion oferă companiilor de utilități și operatorilor de transport al energiei oportunitatea de a amâna investițiile în sistem, prin plasarea strategică a sistemelor de stocare a energiei și prin optimizarea sistemului de distribuire sau a echipamentelor de producere a energiei. În plus, acesta furnizează o alternativă completă, bazată pe baterii, la metodele tradiționale de satisfacere a necesităților de putere de vârf și de fiabilitate, consolidând stabilitatea rețelei și, totodată, preluând energie din rețea atunci când există o ofertă excedentară.

Implementarea Advancion în amplasamentele marilor utilizatori comerciali și industriali va oferi gazdelor o multitudine de beneficii, permițând inclusiv economii substanțiale la energie electrică și cheltuieli operaționale, prin managementul încărcării la cerere și schimbarea profilului sarcinii. De asemenea, acești clienți pot crește la maximum producția la fața locului, consumul propriu și valorificarea consumului de energie din surse regenerabile, și/sau pot reduce la minimum consumul la nivel de rețea.

Advancion poate să și mențină continuitatea energiei și să protejeze echipamentul sensibil la fluctuații de energie sau întreruperi de alimentare, furnizând energie de rezervă imediată și permițând pornirea fără alimentare din sistem a generatoarelor cu motoare diesel. În sfârșit, clienții vor putea crea venituri suplimentare participând pe piețele de regularizare a frecvenței și a consumului , utilizate de operatorii rețelelor pentru a menține echilibrul între alimentarea cu energie electrică și cerere.