UPS-ul Eaton EnergyAware reprezintă prima soluție pentru centre de date care le permite companiilor să câștige din investiția lor existentă într-un UPS. Ajutându-i pe furnizorii de energie să echilibreze cererea și rezervele, marii operatori de centre de date și UPS-uri pot fi despăgubiți pentru reglările imediate ale consumului de energie electrică. Acest lucru ajută rețeaua în perioadele de consum de vârf, în dezechilibrele momentane și în deranjamente, fără compromiterea sarcinilor critice.

Eaton și-a dezvoltat soluția unică în strânsă colaborare cu Fortum, un furnizor important de energie în țările nordice și baltice. Testarea extinsă de către ambele companii a arătat că UPS-ul le poate permite centrelor de date să participe pe piața valoroasă a Rezervei pentru menținerea frecvenței (FCR) și a răspunsului la cerere și poate fi utilizat pentru reglarea cererii de la rețeaua electrică.

De asemenea, tehnologia UPS EnergyAware de la Eaton susține un viitor ecologic: reduce volatilitatea din rețeaua electrică creată de energia regenerabilă contribuind la echilibrarea rețelei electrice și, în cele din urmă, făcând posibilă o rețea mai ecologică și mai stabilă.

Descrieți câștigurile privind eficiența energetică ale proiectului/soluției dvs., în comparație cu alte soluții standard disponibile pe piață. Cât de mare este economia de energie realizată sau preconizată?

Soluția Eaton EnergyAware joacă rolul de protecție esențială în timpul anomaliilor energetice potențial dăunătoare și ajută rețeaua să echilibreze și să mențină frecvența. Faptul că dispun de această flexibilitate le oferă operatorilor de sisteme mai multe surse de reacție rapidă, ceea ce contribuie la abordarea problemelor de stabilitate create de pătrunderea mai mare a surselor regenerabile. Existența unui sistem de stocare a energiei în cadrul unui centru de date elimină nevoia de a depinde de surse alternative și tradiționale – precum cele nucleare sau pe bază de cărbuni – pentru a asigura stabilitatea rețelei. Acest lucru permite o adoptare mai largă a surselor de energie regenerabilă la nivelul întregii rețele.

Din perspectiva utilizatorilor, tehnologia Eaton EnergyAware le permite să dispună de energie în orice moment din zi și din noapte, eliminând blocajele și reducând frecvența penelor de curent în perioadele de consum de vârf. Este un lucru cu atât mai util cu cât presiunea asupra rețelei și a infrastructurii electrice continuă să devină tot mai complexă.

La scară mai largă, utilizarea elementelor existente pentru a echilibra sistemul reduce semnificativ nevoia de a investi în rezerve separate, ceea ce face mai convenabil procesul de echilibrare. Înseamnă și că sunt necesare mai puține elemente de infrastructură electrică – precum bateriile – care afectează nivelul de producție și amprenta de carbon generală din industrie. De asemenea, această abordare înlocuiește rezervele turnante pe bază de combustibili fosili, reducând emisiile de GES.

Proiectul/soluția include utilizarea de energie regenerabilă și/sau tehnologii de stocare?

Soluția Eaton EnergyAware, care se sprijină pe tehnologia Eaton de bază UPS-as-a-Reserve (UPS ca rezervă – UPSaaR), își propune să asigure susținerea tehnică pentru un viitor ecologic. Creată ca urmare a tehnologiei și capacităților evoluate de a gestiona energia stocată în baterii, tehnologia UPS poate susține o creștere a utilizării de energiei regenerabilă, funcționând și ca un element generator de valoare. Grație felului în care este proiectată, tehnologia poate face chiar mai mult, asigurând alimentarea în momente de volatilitate – o problemă obișnuită a surselor de energie regenerabilă.

Această soluție premiată este în dezvoltare din 2016 și a fost testată cu succes în centre de date și clădiri comerciale din Norvegia, Suedia, Finlanda și Irlanda și este implementată pentru a participa pe piețele de echilibrare din Finlanda și Irlanda.