DISPOZITIVUL LAPP DE MONITORIZARE A CABLURILOR DE DATE

Când vine vorba despre mentenanța mașinilor și uneltelor, avem în minte două posibilități: înlocuirea piesei defecte sau schimbarea preventivă la un anumit interval de timp.

LAPP modifică conceptul de mentenanță, cu un nou produs: ETHERLINE® GUARD, dispozitivul staționar de monitorizare, care evaluează performanța curentă a unui cablu de date și o afișează ca procent.

Datorită Industriei 4.0 și digitalizării, mentenanța predictivă este o alternativă eficientă la  mentenanța preventivă. Inovația acestei modalități vine din realizarea măsurilor de întreținere în funcție de performanța reală a produselor. Acest lucru este valabil și pentru sistemele de conectare, cum ar fi cabluri sau conectori. Deși cablurile LAPP au o durabilitate mare, în situații cu mișcări extrem de dinamice, solicitante, cu viteze mari și torsiune puternică, este avantajos și rentabil să monitorizăm cablurile pentru a evita opririle neașteptate care afectează productivitatea. 

Mecanismul se bazează pe date legate de proprietățile fizice și transmisia de date folosind senzori. Afișarea stării în timp real permite detectarea limitei de uzură a unui cablu și planificarea în avans a timpului optim de înlocuire. LAPP recomandă ETHERLINE® GUARD în special pentru cablurile de date în conformitate cu standardul de transmisie 100BASE-TX (până la 100 Mbit/s) în conformitate cu IEEE 802.3, dar și pentru aplicații EtherCAT, EtherNET/IP și PROFINET cu 2 perechi, precum ETHERLINE® TORSION Cat. 5 sau ETHERLINE® PN Cat. 5 FD. 

Aceste cabluri sunt utilizate în multe industrii la nivelul de proces al unei aplicații și, prin urmare, fac adesea parte din lanțurile portcabluri sau brațele roboților și sunt supuse la torsiune. ETHERLINE® GUARD este potrivit în automatizări, pentru montarea pe șină și poate fi utilizat în dulapuri de comandă având clasa de protecție IP 20.

Iată care sunt avantajele unei monitorizări a situației exacte:

  • Evitarea opririlor neașteptate a procesului 
  • Punerea în funcțiune se realizează în doar câteva minute folosind parametrizare automată și auto-învățare („teach-in”). Nu necesită un cablu de date nou sau modificări ale designului cablului
  •  Economisește spațiu datorită designului său unic și compact.
  • Comunicare IIoT sigură datorită unei interfețe MQTT (pentru evaluarea stării/datelor, setări, configurare WiFi, actualizare etc.)
  • Disponibil în două versiuni: versiunea LAN prin cablu „PM03T” și versiunea wireless Wi-Fi „PM02TWA”.

Mai multe informații despre produs pe

https://lappromania.lappgroup.com/ce-este-nou/produse-noi/etherline-guard-solutie-inovatoare-de-monitorizare-a-cablurilor-de-date.html