DEVENIȚI SUSTENABIL CU SOLUȚIILE ECOLOGICE VERTIV PE BAZĂ DE APĂ RĂCITĂ

Tehnologia de climatizare a fost adesea eroul necunoscut al centrelor de date și al infrastructurii noastre digitale. Acum, pe măsură ce centrele de date se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare de a-și micșora amprenta de carbon, oferind în același timp mai multă putere de calcul, climatizarea spațiilor primește mai multă atenție.

Proiectate pentru a reduce impactul negativ asupra mediului cu un agent frigorific cu GWP scăzut (Potențial de încălzire globală) și o eficiență pPUE îmbunătățită (pPUE – eficiență parțială a consumului de energie), soluțiile noastre cu apă răcită vă pot ajuta să aveți performanțe deosebite într-un mod responsabil. La Vertiv credem că proiectarea, dezvoltarea, utilizarea, eliminarea și refolosirea produselor sunt esențiale pentru longevitatea industriei noastre și a întregii lumi.

Descoperiți gama noastră de soluții sustenabile de climatizare pe bază de apă răcită pentru a vă sprijini centrele de date să fie eficiente din punct de vedere energetic.

Vertiv™ Liebert® PCW – Unitate de climatizare pe bază de apă răcită cu instalare pe podea

Unitatea perimetrală pe bază de apă răcită Liebert® PCW este proiectată să fie lider pentru soluțiile de management termic pentru toate configurațiile de centre de date. Liebert PCW este unitatea ideală de climatizare cu apă răcită, oferind o soluție eficientă pentru climatizarea centrelor de date și a camerei serverelor. Acest sistem de climatizare cu apă este disponibil într-o mare varietate de configurații și capacități, variind de la 25 la 220 kW. Datorită designului său bine stabilit, minimizează costurile de funcționare pentru întregul sistem de climatizare. Toate componentele și strategiile de control sunt îmbunătățite pentru a oferi o soluție extrem de eficientă pentru infrastructurile care se confruntă cu provocările aplicațiilor IT moderne.

Liebert® PCW, datorită noilor tehnologii avansate, corespunde cerințelor de climatizare continuă, cerințe primite de la cele mai de încredere autorități de certificare pentru proiectarea și funcționarea centrelor de date. 

Liebert® PCW asigură un control precis și constant al fluxului de aer, temperaturii și umidității în toate condițiile de lucru. Continuitatea și fiabilitatea climatizăii sunt factori cheie pentru Liebert® PCW și infrastructurile critice.

Liebert® PCW se adaptează perfect la orice cerințe de temperatură din cameră și la cerințele de lucru cu orice temperatură a apei din fiecare centru de date. O gamă de operare mai largă permite utilizatorilor să fie cu un pas înaintea noilor provocări generate de cerințele centrelor de date și de schimbările climatice. Este o unitate extrem de flexibilă, capabilă să se adapteze la diferitele cerințe ale centrului de date. Liebert® PCW folosește algoritmi dezvoltați și perfecționați pe parcursul a 50 de ani de experiență și vine acum cu un nou ecran tactil de 7’’, pentru o înțelegere mai rapidă și mai ușoară a datelor.

Vertiv™ Liebert® PCW este cea mai potrivită soluție pentru următoarele sectoare: bancar, financiar și asigurări, televiziune și divertisment, construcții și inginerie, centru de date/colocare, guvern, producție, telecomunicații și transport.

  •  Vertiv™ Liebert® OFC – Management termic eficient pentru toate configurațiile de centre de date

Vertiv™ Liebert® OFC este o gamă de chillere bazată pe tehnologia compresoarelor cu levitație magnetică fără ulei, concepută special pentru aplicații de centre de date. Disponibil în versiuni cu răcire cu aer, răcire cu apă sau freecooling, aceste chillere sunt potrivite pentru toate configurațiile de centre de date și pentru diferitele condiții climatice din întreaga lume. Acestea sunt concepute pentru reducerea consumului de energie și creșterea eficienței energetice generale în sistemul de management termic.

De fapt, Liebert OFC folosește cea mai eficientă tehnologie cu compresor disponibilă astăzi pe piață, minimizând valorile eficienței parțiale a consumului de energie (pPUE) și permițând o reducere a consumului anual de energie cu 20-50% în comparație cu tehnologia tradițională a compresoarelor cu șurub sau cu piston. Compresoarele fără ulei ale chillerelor Liebert OFC sunt, de asemenea, mai compacte și mai ușoare decât cele utilizate cu tehnologia tradițională.

Reducerea dioxidului de carbon ca urmare a consumului mai mic de energie electrică și utilizarea unui agent frigorific cu un potențial de încălzire globală (GWP) redus face din Liebert OFC o soluție prietenoasă cu mediul, care susține sustenabilitatea.

Liebert OFC este, de asemenea, o alegere ușoară pentru toate centrele de date de top, deoarece oricare dintre versiunile chiller-ului poate fi adaptată la nevoile configurației și aplicației dumneavoastră.

Versiuni de chillere:

Răcit cu aer: De la 300-1800 kW, 1-4 compresoare, 6-24 ventilatoare

Freecooling: De la 300-1400 kW, 1-3 compresoare, 6-22 ventilatoare

Răcit cu apă: De la 450-2400 kW, 1-5 compresoare

Toate versiunile sunt disponibile cu noul agent frigorific (HFO) R1234ze, o alternativă ecologică la hidrofluorocarburile tradiționale. Vertiv™ Liebert® OFC este cel mai potrivit pentru marile centre de date.

Vertiv™ Liebert® AFC – Cea mai inteligentă soluție pentru un centru de date sustenabil

Astăzi, noile provocări cu care trebuie să se confrunte infrastructurile critice sunt în creștere, pe lângă fiabilitate, continuitatea serviciilor și reducerea costurilor, există și compatibilitatea cu mediul. Problemele legate de poluare, efectul de seră și încălzirea globală sunt principalele provocări cu care se confruntă industriile moderne. Liebert® AFC, ca urmare a noii sale tehnologii cu inverter și a refrigeranților HFO cu potențial scăzut de încălzire globală (GWP), oferă o soluție ecologică, care urmărește reducerea drastică a emisiilor directe și indirecte de CO2 în atmosferă și limitarea amprentei de carbon la nivelul centrelor de date.

Liebert® AFC a fost optimizat pentru a avea niveluri foarte ridicate de eficiență și, în același timp, pentru a asigura cele mai înalte niveluri de fiabilitate cerute de aplicațiile IT moderne. Tehnologia cu inverter utilizată pe scară largă pentru compresoare, pompe și ventilatoare permite reducerea consumului de energie și, în special, a energiei electrice necesare în timpul vârfurilor de consum, permițând creșterea puterii necesare pentru echipamentele IT.

Compresorul cu invertor și algoritmii inovatori de reglare ai unității Liebert® AFC asigură un control precis al temperaturii fluidului livrat către unitățile interioare în orice condiții de lucru.

Continuitatea și fiabilitatea climatizării sunt factori cheie pentru Liebert® AFC și sunt asigurați de funcția Fast Restart, care permite o repornire rapidă și sigură după o pană de curent. Liebert® AFC este o soluție care se potrivește bine diferitelor nevoi ale infrastructurilor critice, deoarece este o soluție extrem de versatilă și extrem de configurabilă. Diferitele opțiuni disponibile permit soluții personalizate, independent de cerințele centrului de date.

Beneficii cheie:

  • Un agent frigorific ecologic cu impact redus asupra mediului
  • Curent de pornire scăzut și eficiență mai mare la sarcină parțială, permițând realizarea de economii în proiectarea infrastructurii electrice și costuri de funcționare mai mici
  • Posibilitatea de a utiliza apă curată în interiorul centrelor de date reduce riscul de poluare a mediului și asigură costuri de instalare mai mici

Vertiv™ Liebert® AFC este cea mai potrivită soluție pentru următoarele sectoare: bancar, financiar și asigurări, televiziune și divertisment, centru de date/colocare, asistență medicală, guvern, armată, apărare, aerospațială și rachete, minerit/metale, energie nucleară, petrol și gaze, producere de energie electrică/transmitere și distribuție de gaz, comerț cu amănuntul și cu ridicata, telecomunicații.

Bazați-vă pe un nivel ridicat de experiență de service pentru managementul termic în centrul dvs. de date

Cine este mai pregătit să răspundă nevoilor de service pentru sistemul dumneavoastră de management termic decât compania care a fost pionier pe piața de aer condiționat de mare precizie? Suntem lider mondial în cercetarea și dezvoltarea de produse inovatoare care protejează aplicațiile termice esențiale și am susținut de zeci de ani centre de date din întreaga lume. Vertiv are cea mai mare forță de service instruită în fabrică, cu peste 3.100 de ingineri de teren, împreună cu capacitatea de a vă sprijini de la distanță, cu o gamă cuprinzătoare de Servicii și Soluții software. Membrii echipei noastre de service sunt localizați în aproape toate țările importante de pe glob și sunt susținuți de peste 250 de reprezentanți de asistență tehnică/intervenție.

Vertiv™ Environet™ Alert oferă o soluție software de monitorizare ușor de utilizat, care asigură climatizarea continuă și alimentarea electrică a infrastructurii dumneavoastră critice. Obțineți monitorizare, alerte și previziuni la un preț potrivit pentru afacerea dvs.

Vertiv™ Critical Insight este o platformă software în timp real concepută pentru a asigura îmbunătățirea continuă a performanței și eficiența oricărei infrastructuri critice. Este un instrument cuprinzător de monitorizare a infrastructurii critice, bazat pe web, conceput pentru a identifica și gestiona comportamentele operaționale cheie, pentru a analiza tendințele și pentru a gestiona consumul energiei. 

Adăugați flexibilitate cu soluțiile scalabile pentru apă răcită Vertiv™ Liebert®

Asigurați-vă că afacerea dvs. funcționează astăzi fără probleme, cu o climatizare continuă care se poate extinde pe termen lung. Creșteți performanța viitoare folosind unitățile cu apă răcită, care pot fi comandate după nevoie, fără supraaprovizionare.

Soluțiile cu apă răcită Liebert garantează continuitatea climatizării la temperaturi externe diverse de la foarte rece (-25°C) la foarte cald (+56°C)*, folosind o gamă largă de tehnologii de climatizare: chillere standard, chillere cu  freecooling și glycol-free freecooling.

  • Reduceți impactul asupra mediului (de exemplu, cu agent frigorific cu GWP scăzut) și controlați costurile;
  • Folosiți climatizare continuă pentru a menține temperaturi optime, în timp ce răspundeți cererii în schimbare (de procesare și cloud);
  • Adaptați-vă la caracteristicile specifice ale centrelor de date cu soluții dedicate de climatizare cu apă răcită.

*Temperatura ambientală externă (-20°C pentru R1234ze)

Pentru mai multe detalii despre produsele și soluțiile Vertiv, vizitați Vertiv.com sau contactați echipa locală de vânzări Vertiv din România la emea.ro@Vertiv.com

Autor: Liviu Ploeșteanu, Sales Manager Thermal Management, Romania și Moldova