DE CE ATI ALEGE LITIU-ION IN LOCUL BATERIILOR CU ACID?

Sigur aveţi aşteptări mari de la bateriile echipamentelor pe care îl folosiţi. Acestea trebuie să fie performante zi de zi pentru schimburi de lucru lungi sau multiple. Prin trecerea la litiu-ion obţineţi un echipament cu o disponibilitate mai mare şi puteţi folosi bateria mai mult timp decât obişnuiaţi, faţă de varianta cu acid.

Consum redus de energie cu o durată mai lungă de viaţă

Cea mai recentă tehnologie litiu-ion are o eficienţă energetică mai mare cu 30% decât a bateriilor cu acid. În plus, bateriile cu litiu-ion au de trei ori mai multe cicluri de încărcare decât cele cu acid, ducând la o viaţă mai lungă.

Accesibilitatea echipamentului cu baterie

li-ion este, de asemenea, sporită considerabil deoarece timpul de încărcare al bateriei este redus. De la încărcarea de 6-8 ore a bateriei cu acid, acum sunt suficiente 1-3 ore pe zi, în funcţie de raportul dintre baterie şi încărcător. Asta înseamnă că faceţi economii mari la consumul de energie electrică.

”O baterie litiu-ion are o durată de viaţă de 3 ori mai lungă decât o baterie cu acid şi poate suporta cu 3000 mai multe cicluri de încărcare.”

Productivitate superioară datorită încărcărilor scurte

Datorită timpului scurt de încărcare, un echipament cu litiu-ion poate fi considerabil mai eficient în timpul unei zile lucrătoare. Totodată oferă o performanţă uniformă, indiferent dacă bateria este încărcată complet sau dacă este la capacitatea de 20%.

Echipamentul cu litiu-ion funcţionează la capacitate maximă până când bateria este descărcată complet, iar atunci când se întâmplă asta, utilajul se opreşte brusc. Asta înseamnă ca operatorul va trebui să acorde atenţie afişajului privind nivelul bateriei ca să se asigure că utilajul este încărcat la timp. Vă recomandăm să nu mai folosiţi echipamentul atunci când bateria ajunge la 20% şi să asiguraţi încărcarea acesteia.

În cazul bateriei cu acid, cu cât este mai mică capacitatea rămasă a acesteia, cu atât devine mai puţin eficientă, iar utilajul pierde din performanţă.

Timpul scurt de încărcare al bateriilor li-ion oferă, de asemenea, mai mult timp altor operaţiuni care generează venituri pentru companie. Cu o dimensiune corectă a bateriei şi a încărcătorului, o baterie litiu-ion poate înlocui două baterii cu acid. Bateriile litiu-ion nu mai necesită întreţinere şi nu necesită umplere cu apă sau alte lucrări de întreţinere.

Mai mult spaţiu atunci când nu aveţi o cameră de încărcare

Bateriile litiu-ion sunt complet închise şi nu emit nici un fel de gaze. Asta înseamnă că nu există cerinţe pentru încăperi speciale de încărcare ventilate, iar încărcarea poate avea loc oriunde în incinta. Sugestia noastră este că locurile de încărcare ale bateriilor să se facă în imediata apropiere a spaţiilor de cafea şi de prânz, pentru a uşura încărcarea pe termen scurt.

Securitate mai mare mulţumită BMS

Elementele bateriei sunt închise, încapsulate în module şi integrate complet în utilaj. Modulele sunt echipate cu un sistem BMS avansat* care controlează încărcarea bateriei şi priză. În cazul în care bateria este defectă sau bateria risca să se supraîncălzească, sistemul BMS va semnala acest lucru, urmând ca echipamentul să se oprească şi să afişeze un cod de eroare. Cu alte cuvinte, bateriile nu vor lua foc niciodată din cauza unei utilizări solicitante. În cazul în care apare un incendiu în încăpere şi utilajul cu litiu-ion ar fi expus la foc, vă recomandăm să îl răciţi rapid cu cantităţi mari de apă şi să sunaţi la serviciul de pompieri.

Cost redus de investiţie cu bateriile Toyota

Costurile de producţie pentru litiu-ion au scăzut în ultima perioadă, ceea ce

înseamnă că preţul conceptului nostru are acum un ROI mai scurt decât oricând. Indiferent de mărimea afacerii, domeniul de activitate sau dacă este vorba de aplicaţii mari sau cu intensitate redusă, bateria litiu-ion poate deveni o alternativă profitabilă.

Beneficii

– Cu 30% mai eficiente din punct de vedere energetic;

– O durata de viaţă de 3 ori mai mare decât a bateriilor cu acid;

– Consum redus de energie electrică;

– Nu are nevoie de întreţinere sau umplere cu apă;

– Nu necesită camera de încărcare sau baterii de schimb;

– Securitate îmbunătăţită cu încărcătorul Toyota;

– Garanție 7 ani.