Noua clasă de procesoare îmbunătățește performanța CPU, comportamentul în timp real și capacitățile grafice

Cu noile PC-uri CX20x3 integrate, portofoliul Beckhoff Industrial PC include acum device-uri cu procesoare AMD Ryzen™. Acest hardware nou și puternic poate fi folosit atât cu software-ul de automatizare TwinCAT 2, cât și cu TwinCAT 3.

Noua serie este ideală pentru sisteme de 32-bit și 64-bit, mai exact TwinCAT 2 și TwinCAT 3. Utilizatorii pot alege între Microsoft Windows 10 IoT Enterprise 2019 LTSC sau noul sistem de operare TwinCAT/BSD. Două variante de PC embedded sunt disponibile momentan:

  • CX2033: un echipament fără ventilator, fără piese rotative care folosește un CPU AMD Ryzen™ V1202B (frecvență de 2.3 GHz, două nuclee);
  • CX2043: un echipament de înaltă performanță cu ventilator montat pe rulment și controlat prin viteză, cu un CPU AMD Ryzen™ V1807B (frecvență de 3.35 GHz, patru nuclee).

Cu noile PC-uri embedded CX20x3, gama largă de sisteme IPC de la Beckhoff are de acum și echipamente cu procesoare AMD.

Procesoarele AMD sunt bazate pe puternica arhitectură Zen și oferă o putere mare de calcul combinată cu o frecvență foarte mare de lucru. În plus, graficele sunt integrate separat din cache-ul CPU, oferind caracteristici excelente în timp real.

Configurația de bază a CX20x3 include două interfețe Ethernet Gbit independente, patru interfețe USB 3.1 Gen. 2 și o interfață DVI-D. Pe lângă CPU și chipset, modulul de bază include de asemenea 8 Gbyte de RAM. Controller-ul pornește de pe flash cardul CFast. CPU are 128 kByte de NOVRAM intern ca memorie de date persistentă dacă nu este folosit un UPS. Un fieldbus și o interfață serial sunt disponibile ca opțiuni. Toate celelalte componente din familia CX2000 pot fi conectate prin conectori speciali pe ambele părți. Temperatura de operare extinsă, de la -25 la +60 °C, permite folosirea sistemului în aplicații cu condiții climatice dificile.

www.beckhoff.com/cx20x3

Text and picture: www.beckhoff.com/press/pr212020

DISTRIBUITOR ROMANIA: KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro