CUM REVOLUTIONEAZÃ FUNCTIILE DOUBLE PULSE, OPTIMA AC, MICROTACK SI SISTEMUL WELD ASSIST. EFICIENTA SI CALITATEA PROCESULUI DE SUDURÃ

Deschidem astăzi discuția despre funcțiile Double Pulse, Optima AC și MicroTack, dar și despre sistemul Weld Assist – inovații tehnologice menite să îmbunătățească experiența sudorilor profesioniști, preocupați mereu de maximizarea rezultatelor. 

Și dacă vorbim despre toate aceste inovații la un loc, înseamnă că discutăm deja de MasterTig de la Kemppi, dar și despre MasterTig 235ACDC. Îmbunătățind calitatea sudurii, garantând controlul precis al temperaturii, optimizarea parametrilor și economii de consumabile, acest echipament demonstrează încă o dată angajamentul Kemppi pentru furnizarea de soluții tehnologice de sudură, avansate și eficiente, pentru industria metalului.

Funcția Double Pulse

Folosind funcția Double Pulse vei beneficia de o abordare inovatoare, potrivită și pentru aplicațiile complexe și solicitante. Ea va aduce multiple beneficii, atât pentru tine ca sudor, cât și pentru întregul proces de sudare:

Calitate superioară a sudurii

Cu funcția Double Pulse, vei obține o aderență excelentă între componente, prin urmare o sudură de înaltă calitate. Obținerea unor îmbinări uniforme și rezistente va reduce riscul defectelor și necesitatea intervențiilor ulterioare, deci compania va beneficia de economii de bani și timp.

Viteză de sudare cu 30% mai mare decât la pulsația manuală

Cu funcția Double Pulse, datorită unui arc de sudare îngust și bine focalizat, vei reuși să accelerezi semnificativ viteza de deplasare în aplicațiile de sudură ce folosesc curent continuu, deci ai un ajutor direct pentru a deveni mai eficient. 

Aport de căldură cu 20% mai mic decât la pulsația manuală

Double Pulse îți permite să controlezi cu precizie temperatura în timpul sudării. Astfel, vei evita supraîncălzirea sau deformarea pieselor pe parcursul procesului de sudare, asigurând o conexiune mai solidă și mai fiabilă.

Mediu de lucru mai sigur și mai curat, experiență îmbunătățită

Funcția Double Pulse contribuie la reducerea apariției stropilor de sudură, ceea ce duce la un mediu de lucru mai curat, dar mai ales mai sigur. Aceasta înseamnă că te vei concentra mai bine asupra procesului de sudură, fără a fi nevoie să te mai întrerupi pentru a-ți ajusta poziția de lucru.

Funcția Optima AC

Optima AC este o formă de undă personalizată care combină cele mai bune forme de undă tradiționale sinusoide și pătrate. Ea îmbunătățește calitatea sudării și reduce nivelul de zgomot în sudarea AC TIG cu 20%.

Astfel, forma de undă AC optimizată îmbunătățește caracteristicile de sudare și reduce zgomotul cu:

• 3…9 dB(A) comparativ cu modelul MasterTig MLS 3003ACDC;

• până la 1,5 dB(A) comparativ cu forma de undă pătrată a noului MasterTig.

Formă de undă rotunjită asigură reducerea zgomotului arcului și creșterea stabilității arcului.

Funcția MicroTack 

Dezvoltată de Kemppi în urma colaborării directe cu proprii clienți, funcția MicroTack este extrem de importantă pentru sudarea TIG cu curent continuu și alternativ. 

Dintre avantajele oferite, sunt de menționat pulsațiile bruște presetate de curent puternic, ce asigură reducerea la minimum a aportului de căldură și a distorsiunilor, prin urmare o calitate constantă la fiecare sudură în puncte.

Avantajele pulsațiilor 

MicroTack multiple

• Timpul de pauză între pulsații este automat,  rezultatele sunt simetrice.

• Pot fi utilizate  și la sudarea în punct continuu, nu numai în puncte.

• Aport de căldură mai mic și distorsiuni mai puține în cazul materialelor subțiri.

• Vei  obține o culoare mai bună a sudurii în cazul oțelurilor inoxidabile.

• Le poți folosi în cadrul aplicațiilor mecanizate sau automate.

Sistemul  Weld Assist

Weld Assist este o altă caracteristică importantă a echipamentelor MasterTig, care îți aduce beneficii semnificative în ceea ce privește eficiența și performanța în munca de zi cu zi ca sudor.

Optimizarea parametrilor pentru diverse aplicații de sudură

Cu Weld Assist, vei avea acces la o bibliotecă extinsă de parametri preconfigurați pentru diferite tipuri de sudură și pentru diverse materiale. Vei putea selecta rapid setările optime, beneficiind de reducerea timpul de configurare, minimizând erorile umane.

Creșterea productivității

Datorită vitezei de configurare, dar și a modului său intuitiv de operare, Weld Assist contribuie la creșterea productivității. Vei economisi timp prețios, vei finaliza sarcinile mai repede, ceea ce va conduce la o creștere a randamentului general al lucrărilor.

Economii de consumabile

Cu ajutorul sistemului Weld Assist, vei evita posibile ajustări incorecte ale parametrilor de sudură, ceea ce va conduce la o utilizare mai eficientă a consumabilelor. Reducerea risipei și a costurilor asociate ei reprezintă un avantaj direct al acestei funcții

Am prezentat aici doar câteva dintre motivele pentru care te îndemnăm să apelezi cu încredere la oricare dintre echipamentele din familia MasterTig de la Kemppi. Designul modular, gama variată de surse de putere, panouri de comandă, pistolete, cărucioare – toate acestea sunt gândite pentru a satisface diferitele nevoi ale profesioniștilor în sudură și ale diverselor medii de sudare. MasterTig definește noi standarde pentru calitatea sudurii, utilizare și eficiență energetică în sudarea TIG AC și DC, iar tu vei avea astfel parte de un proces de sudare îmbunătățit, mai ușor, mai sigur și mai eficient.

www.plasmaserv.ro