CRX DE LA FANUC DEBUTEAZA PE SCENA EUROPEANA

Instalarea și programarea ușoară fac ca noul robot colaborativ să fie ideal pentru o gamă largă de utilizatori. După debutul său la cea mai mare expoziție internațională de roboți din lume, iREX din Tokyo în decembrie 2019, cel mai nou robot colaborativ de la FANUC, CRX 10-iA, este pregătit de debutul său pe scena europeană. Cântărind doar 39 de kilograme, brațul strălucitor al robotului alb cu design deosebit poate realiza o mișcare cu funcționalitate ridicată de întoarcere pentru a lua o piesă de pe o masă aflată în față și de a o pune pe o masă aflată în spate, dintr-o singură mișcare fluentă.

Debutantul deține clasificarea IP54 pentru Protecție industrială. Aceasta înseamnă că este foarte bine protejat de praf și de scurgeri de ulei foarte întâlnite în mediile industriale. Este, de asemenea, pe deplin conform cu standardele de siguranță ISO 10218-1. Datorită greutății sale foarte reduse, CRX poate fi instalat foarte ușor într-o gamă largă de aplicații, cum ar fi vehicule ghidate automat (AGV).

Capacitatea de încărcare a CRX-10iA este de 10 kilograme. Acesta este disponibil în două versiuni: o versiune cu braț scurt cu o rază de acțiune de 1,2 metri și o versiune cu braț lung al cărei braț ajunge până la 1,4 metri. CRX include aceleași funcții de siguranță de încredere ca la cei șase predecesori ai sări din seria CR de la FANUC. Senzorii săi sunt extrem de sensibili și declanșează o oprire imediată de urgență la atingerea unui corp uman.

Pentru a simplifica colaborarea om-mașină, CRX-10iA este dotat cu o tabletă cu rol de Teach Pendant. Oferind o funcționare intuitivă, noua interfață specială cu utilizatorul este adecvată în mod special pentru utilizatorii cu o experiență redusă în programarea roboților. Deoarece utilizatorii pot reprograma ușor roboții și să-i mute singuri pe diferite poziții, CRX este extrem de adaptabil la mediile de producție în schimbare. Utilizatorii finali pot instala și graifere, senzori sau unelte de inspecție de la producători terțe părți deoarece FANUC oferă seturile de dezvoltare software către producătorii terți de dispozitive.

Prin urmare, CRX-10iA este ideal pentru clienții care doresc să folosească pentru prima dată roboții în producția lor și care doresc să folosească o „abordare în care fac totul singuri” la instalare și programare.

 

www.fanuc.ro