Avantajele protocolului LoRa în aplicațiile de monitorizare la distanță. Module RF cu acțiune de până la 50 km distanță

În ultimii ani industria IoT a atras tot mai multă atenție, în special din lumea electronicii, și se pare că acest subiect nu poate fi abordat fără ca protocol LoRa™ să fie adus în discuție. Lora este protocolul wireless cu un consum de energie redus și cu rază lungă de acțiune dezvoltat de Semtech. LoRa ™ oferă o performanță incredibilă în comparație cu alte tehnologii concurente, fiind o abordare robustă și fiabilă, bazată pe un spectru larg de frecvențe radio.

Tehnologia LoRa ™ este ideală pentru a fi utilizată într-o mare varietate de aplicații IoT și IIoT cu funcții de contorizare, urmărire și monitorizare a datelor. Avantajul major al acestei tehnologii este posibilitatea de a realiza comunicații între dispozitive pe distanțe lungi folosind un consum foarte redus de energie.

În ceea ce privește implementarea protocolului Lora în propria aplicație, modulele de radio frecvență special proiectate facilitează integrarea și minimizează timpul de ieșire pe piață a produsului final. În oferta Aurocon COMPEC se regăsește, de exemplu, modulul RF-LORA-868-SO (Nr. stoc. RS: 903-3059) care dispune de acest protocol dezvoltat de SemTech. Acest modul radio poate fi integrat cu ușurință într-un dispozitiv IoT pentru a adăuga funcția de monitorizare, cu o rază de acțiune de până la 16km. Exemple de aplicații pentru acest produs pot fi: automatizarea caselor, alarme bazate pe radiofrecvență, monitorizarea sistemelor de irigații și alte aplicații de comunicație wireless.

Un alt exemplu foarte performant este modulul radio, într-o formă compactă de 23 x 20 mm, LAMBDA62-8D RF (Nr. stoc. RS:181-2479). Modulul a atins o rază de acțiune de peste 50 km de la una dintre numeroasele aplicații unde a fost folosit. Integrând un protocol de comunicației cu spectru larg și imunitate ridicată la interferențe, pe lângă consumul redus de energie electrică, face modulul atrăgător pentru o serie aplicații IoT precum senzorii de monitorizarea a mediului, noduri de rețea, telemetrie și diverse aplicații de monitorizare la distanță

Compania RF Solutions, produce module radio care integrează protocolul LoRa™ în diferite stiluri pentru a permite comunicarea pe distanțe mari și foarte mari. Dacă vă doriți să integrați tehnologia dezvoltată de Semtech, dar și pentru a descoperi alternative pentru ea, accesați ro.rsdelivers.com.

Autor: Niță Emil Ionuț

AUROCON COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email:compec@compec.ro

Site: www.compec.ro