CONTROL BAZAT PE PC PENTRU MAI MULTĂ DURABILITATE ÎN INDUSTRIA MATERIALELOR PLASTICE. CONTROL PRIN SOFTWARE PENTRU O PRELUCRARE EFICIENTĂ ȘI CU ECONOMIE DE RESURSE A MATERIALELOR PLASTICE

Controlul bazat pe PC, tehnologia de control și acționarea servo-motoarelor bazată pe PC și EtherCAT de la Beckhoff, oferă un mare potențial pentru ca mașinile și sistemele din industria de prelucrare a maselor plastice să funcționeze mai sustenabil. Software-ul se bazează pe TwinCAT 3 Plastic Framework, pe soluția de analiză a datelor TwinCAT Analytics și pe TwinCAT OPC UA pentru comunicare în conformitate cu standardul Euromap. În ceea ce privește partea hardware, de exemplu, terminalele EtherCAT pentru achiziția de date energetice și drive-urile servomotoarelor joacă un rol crucial ca alternativă la soluțiile hidraulice.

TwinCAT 3 Plastic Framework permite integrarea perfectă a tehnologiei de acționare hidraulică și electrică, oferind un sistem de control modular și puternic pentru mașinile de prelucrare a maselor plastice, care reduce la minimum munca de dezvoltare, păstrând în același timp deschiderea dovedită și testată a arhitecturii Beckhoff. Acest lucru înseamnă că toate premisele sunt pregătite pentru a prelucra masele plastice într-un mod cât mai eficient și mai sustenabil posibil, deoarece controlul de înaltă precizie al procesului și digitalizarea de la un capăt la altul ajută la economisirea resurselor. Cadrul pentru mase plastice reunește experiența Beckhoff de mulți ani în domeniul maselor plastice, integrând fără probleme importante funcții de control specifice industriei. Acestea sunt completate de o colecție de comenzi cadru tipice pentru industrie, care pot fi integrate fără probleme în soluția globală. În plus, Euromap/OPC UA poate fi, de asemenea, integrat cu ușurință. Codul de eșantionare inclus în mod standard pentru diverse aplicații pentru mase plastice, cum ar fi turnarea prin injecție, turnarea prin suflare și extrudare, simplifică planificarea și programarea proiectelor.

Transparența datelor pentru o mai mare eficiență energetică și de producție

Deoarece sunt acceptate toate interfețele comune Euromap, utilizatorii pot adopta o abordare standardizată a schimbului de date atât între mașinile individuale, cât și către MES de nivel superior. În plus, datele de proces pot fi agregate în mod sincron cu ciclul mașinii, utilizând instrumentul de analiză a datelor TwinCAT Analytics. Toate informațiile necesare privind procedura de procesare și starea mașinii pot fi derivate din aceste date pentru a optimiza eficiența producției și consumul de energie.

Cu un portofoliu extins de terminale I/O, Beckhoff integrează, de asemenea, tehnologia de măsurare necesară pentru monitorizarea energiei în tehnologia sa de control standard. Terminalele de măsurare modulare sunt disponibile pentru aplicații care variază de la măsurarea temperaturii, a puterii, a curentului și a tensiunii până la monitorizarea sofisticată a rețelei sau a stării rețelei. Semnalele sunt trimise la control ca date brute pentru procesare ulterioară, ceea ce înseamnă că este necesară o singură comandă pentru automatizare și achiziția de date energetice. Controlul bazat pe PC simplifică considerabil procesul de implementare, în timp ce modernizarea necesită un efort minim.

Tehnologia de acționare servo dinamică și de înaltă precizie de la Beckhoff deschide noi posibilități de economisire a energiei și de conservare a resurselor în prelucrarea materialelor plastice. De asemenea, aceasta oferă o serie de avantaje cruciale față de soluțiile hidraulice anterioare, inclusiv o controlabilitate excelentă și o creștere a eficienței energetice, împreună cu eliminarea completă a infrastructurii hidraulice din mașină sau sistem. Acest lucru este posibil datorită servomotoarelor rotative AM8000, servomotoarelor liniare AL8000 și noilor cilindri electrici AA3000.

➔ www.beckhoff.com/plastics

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro