CONSTATÃRI OBISNUITE DUPÃ EFECTUAREA PROCEDURILOR DE ÎNTRETINERE PREVENTIVÃ LA SISTEMELE DE ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICÃ

Echipa Vertiv Services se mândreşte cu capacitatea sa de a ghida cu succes clienţii în alegerea serviciilor potrivite, în funcţie de criticitatea instalaţiilor lor. De exemplu, un centru de date spitalicesc responsabil de gestionarea informaţiilor despre pacienţi şi de susţinerea tehnologiei care salvează vieţi, poate avea sarcini mai critice şi ar necesita o protecţie mult mai mare şi echipamente mai calitative decât o bibliotecă locală.

Pe lângă faptul că îi ajutăm pe clienţi să adapteze soluţiile de service la nevoile şi obiectivele lor de afaceri, cunoașterea îndeaproape a componentelor echipamentelor noastre îi ajută pe clienţi să obţină pentru echipamentul lor cea mai lungă durată de utilizare posibilă. Produsele noastre şi-au câştigat o reputaţie prin durabilitatea îndelungată înainte de a necesita înlocuire, dar o parte majoră a acestei longevităţi este asigurată prin deservirea echipamentului cu operaţiuni regulate de întreţinere preventivă (PM) efectuate de inginerii Vertiv Customer Engineers (CE) şi de tehnicienii certificaţi Vertiv.

În timpul acestor vizite de PM, tehnicienii pot detecta semne de avertizare care pot trece neobservate de ochiul neantrenat, dar care ar putea avea efecte adverse dacă nu sunt abordate în timp util.

Iată patru dintre cele mai frecvente situaţii în care tehnicienii noştri pot detecta o problemă, modul de soluţionare şi ce s-ar putea întâmpla dacă aceste probleme potenţiale sunt lăsate neverificate.

Găsirea unor tensiuni scăzute la bateriile UPS

O mare parte a întreţinerii corecte a bateriei care asigură o sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS) este verificarea regulată a acesteia pe tot parcursul anului. Pentru companiile care nu utilizează un sistem de monitorizare pentru UPS-urile lor, vizitele PM sunt utile în special pentru detectarea unei tensiuni nominale scăzute la acumulatorul bateriei. Dacă o tensiune nominală scade la un nivel mic, întregul circuit al bateriei este în pericol, ceea ce poate lăsa sarcina neprotejată. După detectarea unei tensiuni scăzute, un tehnician Vertiv poate înlocui acumulatorul (acumulatoarele) bateriei pentru a ajuta întregul sistem să funcţioneze la performanţă maximă.

Întreţinere UPS: Detectarea condensatoarelor bombate

Un condensator este o componentă critică într-un UPS şi există o multitudine de condensatori într-un UPS obişnuit. Durata medie de viaţă a unui condensator este de aproximativ şapte ani. În timpul unei vizite PM, tehnicienii Vertiv pot urmări uzura acestor componente, astfel încât acestea să poată fi înlocuite cu mult înainte de sfârşitul duratei de viaţă. O „descoperire” importantă poate fi existența unui condensator bombat, care, dacă nu este verificat, poate cauza probleme grave şi poate afecta funcţionalitatea UPS-ului, precum şi timpul de funcţionare al sistemului.

Identificarea ventilatoarelor UPS care trebuie  înlocuite

În timpul unei vizite PM, un CE sau un tehnician poate verifica ventilatoarele utilizate într-un UPS pentru a vedea dacă acestea şi-au depăşit durata de utilizare şi poate recomanda înlocuirea lor. Pe lângă riscul de nefuncţionare a UPS-ului, ventilatoarele care funcţionează dincolo de limitele lor pot declanşa o alarmă, care apoi trebuie raportată, afectând astfel performanța generală la capitolul mentenanță a locaţiei respective.

Determinarea momentului optim pentru înlocuirea bateriei UPS

Când vine vorba de durata de viaţă estimată de 10 ani a unei baterii UPS, producătorul stabileşte acest număr pe baza modului în care bateria funcţionează în condiţii ideale, care includ o cameră curată, un mediu controlat şi monitorizat constant şi temperaturi de aproximativ 77 ° F /25° C. Întrucât pot exista diferenţe mari între modul în care un centru de date îşi foloseşte bateriile UPS, temperaturile medii şi alte condiţii, CE Vertiv lucrează cu organizaţiile pentru a începe procesul de înlocuire cu mult înainte ca performanța bateriei să înceapă să scadă. Pentru a vă asigura că sistemul UPS funcţionează la performanţă maximă, recomandăm de obicei începerea procesului de înlocuire în jurul anului patru, în special în cazul bateriilor care sunt utilizate peste media de timp.

Autor: Oana Ianole, AC Power & Service Sales Manager pentru Vertiv în România și Moldova.