CONEXIUNI DURABILE SI SIGURE PENTRU INDUSTRIE SI SECTORUL AUTO

Toate tipurile de echipamente electronice au nevoie de conexiuni adecvate pentru a funcționa. Acestea permit alimentarea unui anumit modul sau transmiterea de informații între două circuite imprimate. Putem conecta firul electric la circuitul de pe PCB printr-o conexiune permanentă lipită, de exemplu, dar aceasta nu este cea mai bună idee. În principal din cauza faptului că, odată realizată o astfel de conexiune, este destul de dificil de deconectat. În plus, componentele conectate permanent ale unui dispozitiv pot fi foarte greu de montat într-o carcasă finită.

Prin urmare, producătorii și proiectanții de echipamente și circuite electrice sunt foarte interesați să utilizeze toate tipurile de conectori și prize. Merită să acordăm atenție mărcii EDAC. Compania este unul dintre liderii industriei mondiale, în primul rând datorită politicii sale riguroase de calitate.

Conectoare de semnal seria 140

Unul dintre noile produse disponibile de la TME sunt conectorii de semnal seria 140. Acest tip de design este unul dintre cele mai frecvente în cazul aparatelor de uz casnic, precum și al celor dedicate industriei. Își datorează popularitatea în principal simplității, durabilității și prețului scăzut.

Seria 140 de la EDAC este pe deplin compatibilă cu soluțiile similare de pe piață. Deci, aici avem un pas de contact de 2 mm, o tensiune nominală de 100 V și un curent nominal de 2A. Este important de menționat intervalul de temperatură de lucru, care pentru conectorii EDAC este cuprins între -40°C și 105°C.

După ce ați ales dimensiunea potrivită a prizei și a ștecărului, va trebui să vă faceți provizii de pini de prindere a cablului. Fără ei nu se poate realiza conexiunea electrică între două module separate. Pinii din bronz fosforos sunt dedicați pentru cabluri 30AWG – 24AWG, cu secțiune transversală de la 0,05mm² la 0,22mm².

Conectori impermeabili E-Seal

Una dintre caracteristicile care unesc industria chimică, industria lemnului și industria auto este cerința de etanșeitate a instalațiilor. Circuitele electrice utilizate în acestea sunt expuse la efectele nedorite ale prafului, umidității și substanțelor care pot duce foarte repede la defecțiuni. O soluție pentru o mai bună protecție a dispozitivelor este utilizarea de conectori cu un grad de protecție IP corespunzător. Răspunsul EDAC la aceste cerințe este seria E-Seal, cunoscută și sub numele de cod 565. 

Conectori seria E-Seal

Conectorii E-Seal de la un fir la altul sunt ideali în locațiile supuse unor condiții meteorologice nefavorabile sau specifice industriei. Aceștia au un grad de protecție la pătrundere IP67 și pot funcționa la temperaturi cuprinse între -40°C și 105°C. Datorită sistemului de închidere cu clic, conexiunile vor fi stabile și rezistente la toate tipurile de șocuri. Corpul conectorului este fabricat din PBT (poli (tereftalat de butilenă)), unul dintre cei mai rezistenți polimeri. Ca urmare, conectorii sunt, de asemenea, definiți de standardul de inflamabilitate UL94V-0. 

Conectori de margine

Conectorii de margine sunt, de asemenea, de remarcat în gama EDAC. Sunt concepuți în principal pentru montarea pe PCB, dar este posibilă și conectarea la un fir. Putem asocia acest tip de design cu interiorul computerelor noastre, acesta fiind modul în care sunt implementate porturi precum PCI, PCI Express, AGP, mSATA și M.2. Datorită contactelor lor placate cu aur, conectorii de margine pot fi o alegere excelentă dacă doriți să realizați o conexiune între două circuite imprimate separate, fără a utiliza cablaje suplimentare. Conectorii de margine de la EDAC sunt disponibili într-o gamă de dimensiuni de la 20 până la 72 de pini, cu un pas de 3,96 mm.

Text elaborat de Transfer Multisort 

Elektronik Sp. z o.o.

The original source of text: https://www.tme.eu/ro/news/library-articles/page/45584/conectori-edac-in-catalogul-tme/