CONECTORI ELECTRICI PENTRU ALIMENTARE LA UTILAJ

Conectorii electrici rezistenți la apă și la praf din seria MQ15 de la Murrelektronik sunt concepuți pentru conectarea motoarelor asincrone și trifazate. 

Utilajele și instalațiile au nevoie de alimentare- fiabil, ușor de instalat și sigur de utilizat. Sunt necesare, prin urmare, soluții simple pentru a aproviziona utilajele și instalațiile cu energie. Conectorii noștri electrici standardizați din seria MQ15 de la Murrelektronik îndeplinesc aceste criterii. Conectorii se instalează simplu datorită conectării rapide care nu necesită scule. Este suficientă o rotire de ¼ pentru o blocare sigură iar conectorul electric este etanș conform IP67. Cu sistemul inovativ de conectare rapidă, timpul de montaj este redus în cazul unei noi instalări, reparații și întrețineri cu până la 80 procente. La un montaj sigur contribuie faptul că starea de etanșare a conectorului electric este marcată atât optic cât și tactil, în plus ajută la montajul MQ15 un „CLICK“ ca feedback acustic. Încapsularea completă PUR asigură siguranță la manipulare, precum și protecție împotriva îndoirii și vibrației. Pentru o și mai bună protecție sunt responsabile un dispozitiv de blocare și un adaptor de protecție aflate la conectorul electric.

Un portofoliu larg pentru un volum ridicat pe termen lung

Programul produsului cuprinde conectori electrici supraîncărcați, prefabricați cu PUR foarte rezistent sau cablu PVC avantajos din punct de vedere a costurilor, conectori electrici cu montare pe panou pentru integrarea motorului, precum și variante cu conectare proprie. Sunt disponibile în acest sens o execuție cu 4 poli și una cu 6 poli cu o secțiune a conductorilor electrici de 1,5mm² resp. 2,5mm². Portofoliul produsului este rotunjit prin soluția de distribuire h cu cabluri tunate cu care distribuirea energiei poate avea loc flexibil la inserările dorite, astfel putând fi reduse locurile de înserare.

MQ15 transferă energii ridicate într-un spațiu foarte mic cu cel mai bun raport preț/performanță de pe piață datorită utilizării unor plasticuri foarte bune conductoare și renunțării la piese de metal scumpe. Pe lângă varianta cu 4 poli cu trei contacte de alimentare + PE, varianta cu 6 poli oferă în plus două contacte pentru semnal. Cel din urmă oferă prin aceasta posibilitatea de a integra și alte funcții, cum ar fi temperatura sau frâna.  Valorile de transfer al curentului până la un volum de sarcini 16A în cazul unei tensiuni de 600V AC deschid un alt câmp de aplicații. Cu conectorii electrici cu montare pe panou MQ15, motoarele se pot converti cu mare ușurință la o soluție conectabilă. Acest aspect economisește timp și minimizează costurile cu personalul de instalare de întreținere. Flanșa este înșurubată simplu printr-un orificiu filetat M20x1,5- în carcasa motorului – fără adaptator sau soluție mecanică specială.

Cu o clasă de protecție IP67 în stare conectată, seria MQ15- este potrivită și pentru activitățile dure de zi cu zi. Conectorii electrici MQ15 sunt testați electric în proporție de 100% și oferă astfel o soluție Plug and Play simplă și fără cusur. Toate variantele există deja de la 1 bucată MOQ, indiferent de execuție sau lungime. Produsul conform CE este de asemenea listat UL dar poate fi utilizat în întreaga lume.