Soluţiile conectate creează numeroase oportunități noi de afaceri, mai ales în ceea ce priveşte serviciile. Bosch are perspective excelente în acest sens: compania dispune de cunoştinţele tehnice necesare în materie de software şi foloseşte propriile centre de comunicare, de exemplu pentru monitorizarea şi întreţinerea de la distanţă a clădirilor, sistemelor energetice şi instalaţiilor industriale. Tot aici sunt furnizate servicii telematice, precum serviciul telefonic de urgenţă eCall, disponibil în 16 limbi şi în peste 30 de ţări pentru aproximativ 1,5 milioane de autovehicule. La data de 1 ianuarie 2016, Bosch plănuieşte să înfiinţeze o nouă divizie, Bosch Global Service Solutions, pentru a reuni şi a-şi extinde gama de servicii într-un mod mai eficient.

Pentru a susţine creşterea continuă, compania îşi extinde gama de produse şi prezenţa pe piaţă în sectorul de activitate Tehnologie pentru construcţii şi energie. De exemplu, în ianuarie 2015, compania a anunţat achiziţia companiei Climatec din Statele Unite ale Americii. Climatec este recunoscută în industria de construcţii ca furnizor independent de servicii pentru integrarea şi automatizarea sistemelor esenţiale ale clădirilor, inclusiv generarea de energie electrică, climatizare şi securitate. Bosch oferă servicii de consultanţă, planificare, instalare şi întreţinere de la distanţă de la o singură sursă şi este activă în mai multe sectoare diferite.

Compania Bosch a înfiinţat o societate mixtă împreună cu compania chineză de tehnologie Midea pentru a produce sisteme cu debit variabil de agent frigorific (VRF). Aceste sisteme folosesc diferite debite de agent frigorific pentru încălzirea şi climatizarea clădirilor comerciale. În viitor, Bosch va putea oferi clienţilor industriali la nivel mondial o gamă completă de sisteme, inclusiv încălzire, ventilaţie şi climatizare. Lansarea producţiei este planificată pentru luna ianuarie 2016.

BOSCH 2 TEXT

Soluţii conectate pentru clădirile industriale şi casele inteligente

Bosch oferă soluţii conectate cuprinzătoare pentru clădiri, precum sistemul de integrare pentru clădiri BIS, care simplifică semnificativ şi standardizează monitorizarea şi controlul central al echipamentelor de securitate şi de protecţie împotriva incendiilor. De asemenea, compania oferă EffiLink, o platformă de sistem pentru servicii precum monitorizarea şi întreţinerea de la distanţă a instalaţiilor clădirilor. Această soluţie permite remedierea rapidă a până la 60% dintre defecte fără a fi nevoie de deplasarea unui tehnician la faţa locului.

Compania îşi foloseşte competenţele în conectarea clădirilor industriale pentru a dezvolta soluţii destinate caselor inteligente. Compania stabileşte bazele tehnice în acest scop şi lansează succesiv primele sale produse. În luna aprilie, Bosch a înfiinţat societatea mixtă mozaiq operations împreună cu ABB şi Cisco. Obiectivul acesteia este crearea unei platforme deschise de software pentru casele inteligente, care să rămână deschisă la inovaţiile furnizorilor din diferite sectoare. În cadrul târgului IFA care a avut loc în luna septembrie, Bosch a prezentat nu doar cuptoare şi maşini de spălat vase, ci şi frigidere, mașini de spălat, uscătoare şi filtre de cafea complet automate care pot fi controlate prin intermediul unui smartphone.