COBOTII, O MANA DE AJUTOR PENTRU COMPANIILE PRODUCATOARE SI CELE FARMACEUTICE CARE SE CONFRUNTA CU DIFICULTATI FARA PRECEDENT DIN CAUZA PANDEMIEI COVID-19

Producătorii își modifică rapid liniile de producție pentru a satisface cererile pentru echipamentele de protecție personală, ventilatoare și componente medicale. Fabricile destinate producției de parfumuri și cosmetice se grăbesc să producă dezinfectanți de mâini. Producătorii din industria modei caută materiale pentru a începe producția de măști faciale. Iar fabricile care înainte produceau un singur tip de componentă medicală, se retehnologizează pentru a produce componente diferite într-un număr impresionant.

Provocările pe termen scurt cu care se confruntă industria farmaceutică din Europa nu sunt neapărat legate de modificarea operațiunilor curente, ci să poată scala rapid operațiunile pentru a satisface cererea de produse de testare și fabricarea de medicamente.

Și urmărind realitățile post-Covid-19, au apărut rapoarte care indică că unele companii farmaceutice analizează posibilitatea diversificării amplasării unităților de producție pentru a reduce dependența de anumite fabrici și țări. În multe cazuri, aceasta va însemna configurarea de noi linii de producție în noi unități de producție.

Indiferent dacă dețineți deja un cobot FANUC și explorați modurile cele mai bune de implementare a acestuia sau aveți în vedere să adăugați coboți la unitatea farmaceutică sau de producție, citiți în continuare – seria de coboți FANUC CR și modelul CRX vă pot ajuta să faceți față la circumstanțele presante din ziua de azi în moduri cu totul unice.

Ușurință în implementare

Coboții FANUC ocupă mai puțin spațiu prețios în fabrică față de roboții industriali tradiționali, sunt ușor de programat și necesită învățare minimă din partea utilizatorilor finali.

Funcția FANUC de ghidare cu mâna vă permite să vă instruiți manual cobotul, fără a cunoaște deloc programare. Aceasta înseamnă că coboții FANUC se pot implementa rapid pentru a răspunde nevoilor curente ale unității dvs. farmaceutice sau de producție.

În timp ce designul, instalarea și integrarea sistemelor tradiționale cu automatizare statică în automatizările existente poate dura luni de zile, coboții pot fi configurați, integrați și exploatați în doar câteva zile.

Flexibilitate

Lucrătorii umani sunt cea mai flexibilă resursă a procesului de producție, iar coboții FANUC sunt cei mai flexibili roboți.

Prin combinarea celor mai bune competențe umane — flexibilitatea și un bun simț în înțelegerea lumii — cu cele mai bune competențe robotice — acuratețe, repetabiliate și disponibilitate 24/7 — coboții permit implementări modulare și flexibile în industria farmaceutică și de producție.

Dacă căutați moduri de modificare rapidă a liniei de producție și întâmpinați decalaje de producție având în jur sisteme automatizate relativ statice, puteți avea în vedere acoperirea respectivelor decalaje și adăugarea de flexibilitate folosind echipe om-cobot.

Seria FANUC CR și CRX oferă o gamă extinsă de capacități de încărcare (de la 4 kg și până la 35 kg) și de raze de acțiune (550-1813 mm), ceea ce vă permite să alegeți cobotul ideal pentru nevoile dvs. Și, deoarece sunt flexibili și ușor de implementat, coboții vor rămâne utili pentru mult timp după ce trece actuala pandemie.

Siguranță

Siguranța lucrătorilor umani rămâne o prioritate, chiar și în momentele de schimbare rapidă. Concepuți pentru a funcționa în siguranță alături de oameni și fără a fi necesară folosirea gardurilor de siguranță, coboții FANUC oferă funcții suplimentare de protecție care aduc siguranță pentru utilizatorii finali și ajută la schimbarea în siguranță a liniilor de producție.

Tehnologia FANUC cu senzor de oprire de siguranță la contact oprește imediat coboții noștri când aceștia intră în contact cu o persoană sau un obiect fix. În plus, coboții FANUC oferă viteze și setări de siguranță personalizabile, oferind libertatea și flexibilitatea de a obține mai multe avantaje de la spațiile de lucru comune.

Îmbunătățirea și păstrarea angajaților

Coboții FANUC sunt concepuți pentru a îmbunătăți, nu pentru a înlocui, munca omului. Unele companii se pot confrunta cu perspectiva concedierii muncitorilor din cauza COVID-19. Coboții oferă un mod de păstrare a angajaților simultan cu creșterea eficienței și a producției.

Nu există nicio îndoială că industriile de producție și cea farmaceutică vor dori să ajute la combaterea COVID-19. FANUC vă poate ajuta să realizați acest lucru. Experții FANUC în coboți sunt pregătiți să vă răspundă la întrebări.