Tendințele recente din piață au arătat că echipamentele IT funcționează, la ora actuală, la temperaturi tot mai ridicate. Astfel, soluțiile adiabatice au înregistrat progrese semnificative, iar sistemele de tip freecooling au devenit funcționale la temperaturi ambientale din ce în ce mai mari.

Cu toții suntem de acord – soluțiile de control ale temperaturii și umidității trebuie să fie eficiente și fiabile, dar și adaptate la dimensiunea, locația și obiectivele proiectului. Infrastructura critică are nevoie de precizie maximă atunci când vine vorba de răcire, iar Vertiv oferă printre cele mai avansate echipamente la nivel de industrie, la costuri de operare atractive, alături de o expertiză de neegalat.

Vertiv proiectează, construiește și deservește tehnologii critice, ce fac posibilă funcționarea aplicațiilor vitale pentru centrele de date și rețelele de comunicare, dar și pentru spațiile comerciale și industriale. Susținem piețele de comunicații mobile și cloud computing – aflate azi în continuă ascensiune, prin portofoliul nostru de produse destinate alimentării cu energie electrică, management-ului termic sau a infrastructurii, dar și prin soluții software, toate desăvârșite de o rețea globală de service.

Liebert® AFC, soluția adiabatică ideală pentru centrele de date de ultimă generație

Prin răcitorul adiabatic Liebert® AFC, Vertiv™ oferă o soluție eficientă, ce maximizează disponibilitatea sistemului freecooling în zonele cu climă mai caldă, pentru o perioadă mai lungă de timp și garantează funcționarea neîntreruptă, chiar și în condiții ambientale extreme.

Liebert® AFC îmbină nivelul excelent de eficiență energetică specific tehnologiei freecooling, cu disponibilitatea permanentă, dată de compresorul de rezervă (disponibil în cazul compresoarelor multi-scroll sau cu șurub) și cu eficacitatea sistemului adiabatic de tip wet pad. Acesta din urmă umidifică aerul, îmbunătățind răcirea. Unitatea este, astfel, concepută pentru a asigura aceeași disponibilitate de răcire 100%, chiar și în condiții critice.

Potrivit domeniilor: Banking, Finanțe și Asigurări, Mass-Media și Divertisment, Construcții și Inginerie, Centre de date/Colocare/Hosting, Administrație publică, Sănătate, Producție, Militar, Petrol și gaze, Vânzare cu amănuntul și cu ridicata, Telecom.

100% disponibilitate de răcire, indiferent de condiții

Liebert® AFC a fost proiectat pentru a asigura disponibilitate maximă pentru centrele de date. Design-ul consolidat și tehnologiile de top au dat naștere celui mai fiabil răcitor adiabatic existent acum pe piață:

100% capacitate de răcire, chiar și cu resurse limitate de apă. Fără rezervoare uriașe pentru stocarea apei, fără griji în privința resurselor limitate. Sistemul de back-up al compresorului poate asigura capacitate maximă de răcire, chiar și atunci când sistemul adiabatic nu este activ.

100% capacitate de răcire, chiar și la temperaturi extreme. Liebert® AFC funcționează la capacitate maximă, la temperaturi ambientale de până la 50° C. Atunci când sistemul adiabatic este activ, temperaturile mai ridicate nu afectează în vreun fel performanțele de răcire.

100% funcționalitate a compresoarelor în 70 de secunde, după restart. Grație Fast Start Ramp, Liebert® AFC va reporni toate compresoarele în doar 70 de secunde de la reluarea alimentării cu energie electrică și va asigura activarea imediată a unității. Mai mult decât atât, panoul de control rămâne funcțional fără să fie nevoie de o sursă de alimentare monofazată externă.

Capacitate de răcire în orice anotimp, performanțe record de eficiență energetică

În funcție de temperatura ambientală și de umiditate, Liebert® AFC optimizează în mod constant consumul de energie electrică și de apă, combinând cele 3 tehnologii de răcire incorporate: adiabatică, freecooling și mecanică.

Toate modurile de operare oferă niveluri excelente de eficiență, bazate pe triplul efect adiabatic dat de:

– Capacitatea crescută de freecooling;

– Îmbunătățirea sistemului freecooling pentru a funcționa la temperaturi

ambientale ridicate;

– Eficiența sporită a sistemului de răcire mecanică.

George Topalov, Senior Sales Manager Vertiv pentru România și Moldova: “Atunci când vine vorba de răcirea infrastructurii critice dintr-o cameră tehnică de dimensiuni mici și medii, puteți profita la maxim de performanțele la temperaturi înalte, demonstrate de echipamentele noastre, dar și de temperaturile ambientale scăzute, din exteriorul centrului de date. Suntem aici pentru a vă ajuta să concepeți un sistem personalizat, ce utilizează răcitoarele noastre freecooling, alături de soluțiile noastre de răcire in-row, care pot oferi un nivel al PUE <1.2“.

Aflați mai multe despre răcitoarele noastre de tip freecooling și hai să vedem cum, împreună, putem îmbunătăți performanțele management-ului termic. Accesați acum Vertiv.com.