CEL MAI DE SUCCES AN DIN ISTORIA COMPANIEI: BECKHOFF AUTOMATION ATINGE VÂNZĂRI DE 1,182 MILIARDE EURO

Dezvoltarea economică. Mai mult de 1 miliard de euro din vânzări pentru prima dată în 2021

În ciuda unor adevărate provocări întâlnite pe parcurs, anul financiar 2021 a fost un succes pentru Beckhoff Automation. Pentru prima dată în istoria sa de aproape 42 de ani, specialistul în tehnologie de automatizare stabilit în Verl, Germania, a depășit pragul de 1 miliard de euro în vânzări. Cu un rezultat global de 1,182 miliarde de euro, compania și-a crescut vânzările cu aproximativ 28% în comparație cu 2020. ”Acesta este un rezultat de care suntem incredibil de mândri,” spune încântat Hans Beckhoff, a cărui companie a înregistrat un nivel fără precedent de cereri primite. ”Am fi putut vedea o creștere chiar și mai mare anul trecut, dar lipsa de componente, precum și limitările capacităților noastre ne-au ținut pe loc din anumite puncte de vedere.

Dezvoltare economică pozitivă în Germania, Europa și nu numai

Pentru piața germană, Beckhoff a realizat o creștere în vânzări de aproximativ 27%, în timp ce numărul cererilor înregistrate s-a dublat. Compania a înregistrat tendințe similare în multe alte țări în care își vinde produsele. ”Cu una sau două excepții, am avut câștiguri consistente în 2021 în aproape toate țările cu propriile noastre filiale de vânzări. Cele mai mari două filiale ale noastre (din China și SUA), au raportat de asemenea o creștere de două cifre.” La fel ca în Germania, cererile venite din afară au fost într-un număr mai mare decât creșterea actuală a vânzărilor.

Tehnologia de automatizare experimentează în prezent un boom real în toate industriile din întreaga lume; însa, cererea depășește capacitățile de producție ale furnizorilor, care au fost slăbite de către efectele pandemiei globale. Pentru Beckhoff, acest fapt este evident în mod deosebit în lipsa de semiconductori și alte componente electronice. ”Această problemă este posibil să continue și în 2022,” prezice Hans Beckhoff, adăugând, ”numaidecât, trebuie să ne pregătim pentru o disponibilitate mai bună a materiei prime pentru a putea onora comenzile clienților cât de repede posibil. Din acest motiv lucrăm fără încetare pentru a extinde și a optimiza întreaga companie – de la administrare și dezvoltare până la producție.”

Expansiuni ale infrastructurii corporației la sediul central global din Verl

Creșterea rapidă și dinamică a companiei prezintă niște provocări majore. Capacitățile de producție au fost deja extinse, la fel și resursele de personal. Până la sfârșitul anului, Beckhoff își va extinde capacitatea de producție din Verl și din proximitate cu mai mult de 50% în comparație cu începutul anului 2020. ”În acest scop, mobilizăm și ultimele rezerve de spațiu disponibile și achiziționăm și altele,” spune Hans Beckhoff. Beckhoff a achiziționat recent un spațiu de 15 hectare în imediata vecinătate a proprietăților existente într-un parc industrial inter-municipal aflat în planificarea orașelor Verl și Rietberg. ”Avem în plan să creăm aici un parc industrial care să ofere posibilitatea unei extinderi ulterioare atât pentru Beckhoff Automation, cât și pentru subsidiarii proprii Smyczek și Schirmer, care se află, de asemenea, într-un proces de creștere dinamic alături de noi. Cel puțin încă 1000 de locuri de muncă vor fi create aici în următorii zece ani,” menționează Hans Beckhoff. 

Extindere dincolo de Verl 

În același timp cu extinderile din Verl, Beckhoff se extinde atât pe plan național, cât și internațional. Compania are deja filiale proprii în 40 de țări, iar această rețea de suport aflată în creștere nu dă semne de încetinire. O nouă clădire este în construcție în Balingen, Baden- Württemberg, Germania, pentru biroul de vânzări aflat acolo. Acesta este conceput să fie complet autonom în ceea ce privește necesarul energetic și va fi gata la începutul anului 2023. În Marktheidenfeld, unitatea de producție pentru tehnologia drive a filialei Fertig Motors se află în proces de extindere. 

În anul 2021, specialistul în tehnologie de automatizare a deschis de asemenea un punct de lucru în Kaunas, Lituania, pentru a deservi piața din această parte a lumii. Filiala Beckhoff Austria construiește un nou sediu în Bürs. În același timp, Beckhoff Suedia construiește un sediu nou, în timp ce prima fabrică de producție din afara Germaniei, urmează a fi construită în apropiere de Shanghai în China. Principalul motiv pentru această mișcare este de a extinde piața din China din interiorul țării, din moment ce aceasta este una dintre cele mai puternice în ceea ce privește vânzările pentru Beckhoff Automation – în proporție de 22%. 

Echipamentul high-tech din Westphalia de Est facilitează tehnologiile viitoare din întreaga lume

Beckhoff Automation este un pioner în tehnologia de comandă-control bazată pe PC. Multe standarde de tehnologie de automatizare cunoscute azi au fost recunoscute într-o fază incipientă și promovate cu succes ca inovații de către acest business de familie din Westphalia de Est. Mai mult de 70% din controller-ele Beckhoff sunt folosite pentru automatizare în construcția de mașini, iar puterea și inteligența acestora servește la creșterea performanței mașinilor, în același timp reducând consumul de energie și resurse. 

Mai multe domenii de aplicare pot fi găsite în tehnologia de process, automatizarea clădirilor și generarea de energie alternativă. Combinația de tehnologie IT prin PC-urile industriale și automatizare oferă de asemenea soluții optimizate în aceste domenii pentru mulți clienți Beckhoff. Pe lângă această performanță, sistemele de control sunt caracterizate în mod deosebit de flexibilitate și deschidere. Librăriile software extinse pentru secvențe și controlul mișcării, tehnologie de control și măsurare, procesare de imagini, inteligență artificială, comunicații, Industrie 4.0, edge computing și hardware-ul modular robust reprezintă fundația pentru aplicații din multe industrii de viitor din întreaga lume: în dispozitivele medicale high-tech, în turbinele eoliene folosite pentru conversia sustenabilă a vântului în energie electrică, în mașini pentru producția de semiconductori, în producția de baterii și celule solare, etc.

Pe acest fond, Beckhoff este de asemenea responsabil cu echiparea grupului BMW pentru producția de automobile cu PC-uri industriale și panouri de control multi-touch. Astfel, Beckhoff oferă grupului BMW posibilitatea de a folosi cele mai noi procesoare Intel® Core™-i într-o gamă largă de design-uri și se asigură că și viitoarele generații de procesoare vor fi ușor de integrat datorită ciclurilor mai scurte de inovație. 

MX-System revoluționează design-ul dulapului de comandă-control

Anul trecut, Beckhoff a lansat numeroase noi dezvoltări pentru gamele de produse existente – PC-uri industriale, I/O, tehnologie drive și software de automatizare. Odată cu introducerea sistemului MX, compania a prezentat lumii automatizării o adevărată revoluție și și-a extins portofoliul pentru a include o categorie nouă de produse. ”MX-System este un set de instrumente de automatizare modular. Toate funcțiile care se regăseau în dulapurile de comandă-control pot fi acum ușor asamblate pe o placă de bază folosind modulele adecvate. Design-ul robust al sistemului facilitează montarea directă pe mașină, așadar o carcasă suplimentară de protecție nu mai este necesară. Sistemul ușor de folosit reprezintă o revoluție în electrificarea mașinilor și va schimba fața automatizării pentru totdeauna!” explică Hans Beckhoff.

”MX-System este o potrivire perfectă în ceea ce privește construcția de mașini, dar sistemul ar trebui să ofere beneficii semnificative când vine vorba de tehnologie de proces, de măsurare și multe altele. Oriunde sunt implicate energia electrică și inteligența, MX-System va oferi avantaje reale!” Pe lângă economia de spațiu, design-ul, ingineria și instalarea sunt de asemenea simplificate: ”De exemplu, instalarea unui dulap de comandă-control care înainte dura 24 de ore poate fi redusă până la o oră de asamblare simplă de module”, relatează conducătorul companiei, care în anii 1980 a pornit această firmă ca și constructor de tablouri electrice.

Sistemul de transport XTS cu inovatoarea tehnologie NCT – No Cable Technology

Beckhoff și-a extins sistemul de transport liniar XTS cu un nou tip de tehnologie pentru energie și transmisie de date contactless pentru părțile mobile. Sursa de alimentare contactless și comunicația sincronizată de date în timp real permit părților mobile individuale să fie extinse în stații mobile de manipulare și procesare, ceea ce reprezintă un progres enorm în ceea ce privește flexibilitatea mașinilor. Sistemul modular XTS a fost extins pentru NCT să includă un modul de motor special și părți electronice care pot fi asamblate pe partea mobilă. Hardware-ul necesar pentru tehnologia de transmisie este complet integrat în modulul-motor, ceea ce înseamnă că funcționalitățile existente și design-ul compact sunt menținute. Nu sunt necesare conexiuni sau alimentări adiționale. Controlul hardware-ului de pe partea mobilă este complet implementat în TwinCAT. Toate funcționalitățile TwinCAT cunoscute sunt disponibile pentru o implementare simplă a proiectelor. 

Cilindrul electric AA3000: alternativă servomotor pentru cilindri pneumatici cu consum mare de energie

Cilindrii electrici din seria AA3000  combină puterea și dinamica cu avantajele tehnologiei servo, incluzând poziționarea controlată, menținerea în siguranță la oprire și eficiența energetică ridicată. Aceste aspecte îi fac ideali ca drive-uri directe pentru aplicații lineare cu forțe de proces și viteze mari. Mecanismul integrat de rulmenți preciși pe role, șurub cu bile și ghidaj, asigură o mișcare pură de translație și o densitate de putere extrem de bună. Mai mult de atât, din acest aspect rezultă dimensiuni foarte compacte. La capătul arborelui se află un filet exterior pe care pot fi montate adaptoare convenționale precum capete bile sau cârlige de prindere din gama pneumatică/hidraulică.

ELM3002-0205 pentru măsurători de înaltă tensiune pe bateriile auto, generatoare și motoare

Modulul de măsurare EtherCAT ELM3002-0205 asigură măsurători de înaltă precizie de până la 1000 V în zonele de electromobilitate și energii regenerabile. Procedând astfel, este, de asemenea, capabil să susțină o creștere a eficienței turbinei eoliene prin controlul direct al invertorului, pentru a numi doar un exemplu. Cerința de bază pentru aceasta este o măsurare a tensiunii în aria de 1.000 V direct la generator. Segmentul de electromobilitate face cerințe similare, de exemplu, în creșterea rapidă a producției la scară largă la nivel mondial de baterii și acumulatori auto de înaltă calitate.

Terminalul de măsurare cu 2 canale obține o rată de eșantionare maximă de 50 kSps per canal cu funcția de supraeșantionare. Această rată mare de eșantionare pentru aplicațiile de înaltă tensiune oferă o perspectivă și mai profundă asupra aplicației energetice respective. Ca rezultat, se poate obține un timp de răspuns mai rapid la generator și, datorită preciziei ridicate de măsurare, se poate realiza și o măsurare mai precisă a frecvenței, ceea ce duce, la rândul său, la o stabilizare îmbunătățită a frecvenței în rețeaua electrică. În domeniul de aplicare al testării bateriilor, pot fi efectuate teste de încărcare și calitate fiabile datorită ratei mari de eșantionare.

Distributor Romania: Kreatron Automation SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro