CARCASE SERIA NEO MARCA FIBOX – SOLUTII DE ÎNALTÃ CALITATE PENTRU INSTALATII  INDUSTRIALE

TME oferă multe componente mecanice – nu doar cele de bază, cum ar fi șuruburile sau piulițele, ci și sisteme întregi concepute pentru aplicații industriale. Printre acestea se numără carcasele concepute pentru instalarea de controlere (de exemplu, în cadrul automatizării clădirilor), instrumente de măsurare, precum și dispozitive IoT. Cea mai recentă adăugare la această gamă sunt carcasele seria NEO de la bine-cunoscuta (și aprobată de profesioniști) marcă FIBOX. Mai jos sunt prezentate corpurile și alte articole din această serie.

Carcase seria NEO

Carcasele din seria NEO de la FIBOX sunt concepute pentru realizarea sistemelor de control, precum și a elementelor de construcție a infrastructurii TIC, a sistemelor de alarmă, a instalațiilor electrice, etc. Acest grup de articole constă în corpuri etanșe, fără funcție de suprimare (ceea ce este deosebit de important în cazul dispozitivelor așa-numite „Internetului lucrurilor” (Internet of Things), console de montare, precum și plăci de montare. Toate aceste produse sunt disponibile direct din depozitele TME, ceea ce ne permite să le oferim clienților cea mai rapidă livrare posibilă.

O garnitură largă este vizibilă pe ușă, asigurând clasa de etanșeitate IP67

Carcasele NEO sunt proiectate pentru a asigura protecția maximă a componentelor electronice împotriva condițiilor de mediu (clasă de etanșeitate IP67) – precum și siguranța utilizatorilor și a altor persoane aflate în apropierea cutiilor de distribuție. Corpurile sunt fabricate din policarbonat rezistent la intemperii, cu toleranță termică de la 40°C la 80°C – clasa sa de inflamabilitate este UL94-5VA (autoextincție în până la 60 de secunde, fără picurare/cădere de bucăți). Rezistența mecanică a seriei NEO este definită ca fiind IK09, ceea ce înseamnă rezistența la impact cu o energie de 10J (în practică: fără fisuri după un impact cu o greutate de 5 kg de la o înălțime de 20 cm). Carcasele sunt ușoare, dar rigide (construcție întărită a colțurilor și a capacului) și pot fi utilizate atât în interior, cât și în exterior (acoperișul integrat acoperă spațiul de la ușă).

În interior, spațiul de instalare a fost maximizat: carcasele se caracterizează prin capacitatea lor mare. Ușa care se deschide la un unghi mai mare de 180 asigură acces convenabil la echipamentele instalate în interior Un avantaj suplimentar al fabricării produselor din policarbonat este ușurința prelucrării, de exemplu, găurirea de găuri pentru garnituri, precum și rezistența la coroziune și la UV. Sunt disponibile modele cu capace transparente (colorate).

Plăci de montare

Pentru a facilita instalarea dispozitivelor în interiorul carcasei NEO, producătorul a pregătit două tipuri de plăci de montare: uniforme, din oțel și perforate, din plastic. Acestea au fost pre-profilate și pre-perforate din fabrică, astfel încât instalarea în sine nu necesită nicio prelucrare. În cazul panourilor perforate, dispozitivele închise în carcase pot fi fixate cu o șurubelniță și șuruburi din plastic, ceea ce facilitează lucrările de instalare (aceste plăci au un profil de distanțare în partea din spate, astfel încât structura este rigidizată și presiunea nu va duce la rupere). Componentele din oțel au fost protejate împotriva coroziunii prin galvanizare și lăcuire. Acestea vor fi cea mai bună alegere pentru aplicațiile care necesită o construcție consolidată sau o bază de împământare (sau reducerea unilaterală a interferențelor electromagnetice).

Elemente care permit montarea carcasei pe stâlp, menținând în același timp etanșeitatea de înalt nivel.

Carcasa în sine poate fi fixată cu ușurință cu ajutorul accesoriilor furnizate de producător. În cazul instalării pe perete, este vorba de console introduse în fantele din corp și blocate cu șuruburi de mică adâncime care nu pătrund în interior, datorită cărora carcasa își păstrează o clasă ridicată de impermeabilitate (adică rezistență la stropiri, scurgeri și praf). Avantajul lor suplimentar este amplasarea orificiilor de montare, care se află în exteriorul conturului carcasei – aceasta poate fi îndepărtată de pe perete fără a deschide capacul. În plus față de aceste elemente, FIBOX oferă, de asemenea, kituri cu șine și cleme pentru fixarea corpului pe stâlp – acest lucru se face cu cleme metalice (kitul prezentat în fotografie).

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

The original source of text: https://www.tme.eu/ro/news/library-articles/page/44986/carcase-seria-neo-marca-fibox/