BURJ KHALIFA – CEA MAI INALTA CLADIRE DIN LUME, INVELITA CU STICLA SPECIALA

Compania Guardian SunGuard a furnizat 1,8 milioane de metri pătrați de sticlă pentru Burj Khalifa, din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume, ce are o înălțime de 828 de metri și 163 de etaje. Este vorba de o sticlă specială, cu aplicație externă pe fațadă – SunGuard Solar și Guardian ClimaGuard Low E, capabile să reducă captarea energiei solare nedorite în timp ce permit transmiterea maximă a luminii vizibile pentru orice aplicație dorită.

Datorită acestei sticle speciale, doar 17% din căldura solară ajunge să pătrundă în clădire, ceea ce face ca cei din interiorul ei să fie protejați de temperaturile extreme ale deșertului Arabiei. În plus, SunGuard Solar Silver are o protecție specială anti-orbire care face ca lumina de la Soare să nu provoace strălucire extremă în interiorul clădirii.

Sticla SunGuard este fabricată prin intermediul unui proces patentat. Cu această tehnologie se depun straturi ultra subțiri pe o sticlă uniformă ca aspect și cu cele mai înalte calități optice. Sticla SunGuard de la Guardian este în topul alegerilor arhitecților și specialiștilor din lumea întreagă. Folosirea în combinație cu sticla Low-E ClimaGuard, poate reduce costurile la energia consumată de aparatele de aer condiționat datorită controlului solar și termic crescut.

Apartamente de închiriat cu 55.000 dolari/an

Cea mai înaltă clădire din lume se laudă şi cu alte două recorduri. Așadar , în Burj Khalifa sunt cele mai rapide ascensoare din lume, ce ating viteze de până la 35 km/h şi, iar cel de-al doilea record constă în faptul că la etajul 76 al clădirii există o piscină, care a devenit piscina situată la cea mai mare înălțime din lume.

Construcția impresionantei clădiri a început în 2004 și s-a finalizat în 2010. Burj Khalifa adăpostește birouri, locuințe dar și un hotel. În Burj Khalifa există 900 de apartamente de lux situate între etajele 12 și 108. Costul închirierii unui apartament pe un an se ridică la 55.000 de dolari, fără nici un serviciu inclus. Dacă vor să beneficieze de servicii, precum parcare, servicii de menaj etc., chiriașul trebuie să mai plătească aproximativ 25.000 dolari anual.