BOSCH – Stapaneste puterea

GSH VC 7 Professional de la Bosch este extrem de puternic, are o greutate redusă dar și o amortizare bună a vibrațiilor. Acest ciocan demolator, dotat cu sistem SDS Max, este acționat de un motor de 1.500 W, ce furnizează o energie de impact de 13 jouli și cântărește numai 8,4 kg. Având în vedere raportul său optim de putere/greutate, GSH 7 VC diminuează încordarea pe care operatorii trebuie să o exercite mai ales atunci când efectuează munci obositoare precum dăltuirea pe orizontală sau deasupra capului. Aceste sarcini solicitante, spre exemplu eliminarea plăcilor de gresie, se pot face imediat și eficient. Sistemul de amortizare a vibrațiilor contribuie la o utilizare ușoară a uneltei, realizând vibrații reduse, de numai 9.5 m/s. Ca urmare, timpul permis de funcționare ajunge la peste două ore pe zi, în combinație cu rata de îndepărtare a materialelor grele, de peste 240 kg pe oră, care a fost confirmată prin teste independente realizate de către Institutul SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH și Constant Electronic.

În plus, datorită designului ergonomic, a componentelor metalice robuste și a mecanismului eficient, noua unealtă de la Bosch are o durată mai lungă de viață. Acestea au fost special concepute și testate pentru operaţiunile de dăltuire. De asemenea, un afișaj pentru service semnalizează din timp momentul când periile trebuie schimbate.

Caracteristicile excepţionale ale sculei sunt completate de un controler de viteză care permite ajustarea forței de impact în funcţie de aplicaţie, iar sistemul Vario-Lock permite ca dalta să fie fixată în 16 poziții diferite, astfel încât să poată fi adaptată pentru orice tip de situații. Mai mult de atât, comutatorul de blocare permite o utilizare confortabilă și continuă.

GSH 7 VC Professional este disponibil în magazinele de specialitate din ianuarie 2014. Acesta va fi livrat cu un mâner lateral și dalta ascuțită, RTEC Speed, într-o geantă de transport foarte spațioasă.

GSH 3 E Professional

Unealta este destinată în special lucrărilor de renovare. Acesta are o putere mare de îndepărtare a materialelor datorită motorului de 650 W și dălții speciale pentru faianță. Durata de viață a sculei este mărită datorită mecanismului de percuție și a adaptorului de prindere a accesoriilor extrem de robust, dar și datorită ungerii cu ulei.

Manevrarea se realizează deosebit de ușor, datorită greutății reduse de numai 3,5 kg, a designului compact, a comutatorului de accelerare cu posibilitate de blocare, dar și a învelișului „Softgrip”. De asemenea, există o corelare perfectă între ciocan și daltă. Astfel, există un avans de lucru cu 40% mai rapid. Prin interacționarea optimă dintre daltă și ciocan, se înregistrează cu până la 90% mai puține spargeri accidentale de plăci ceramice. Capacul de service permite schimbarea simplă și rapidă a periilor colectoare.

GSH 5 CE Professional

Acest ciocan demolator are o putere mare de îndepărtare a materialelor datorită energiei de percuție, de 8,3 J. Sistemul de amortizare „Vibration Control” asigură un lucru plăcut chiar și în cazul utilizării intensive. În plus, datorită carcasei metalice robuste, GSH 5 CE Professional, are o durată de viață îndelungată chiar și în condiții dificile de lucru. Acesta are o rozetă de reglare variabilă a numărului de percuții, pentru performanțe optime, dar și un întrerupător cu posibilitate de blocare, pentru operare fără efort la dăltuire.

 

Autori: Ciprian Rotaru

          Silviu Mustățea