WWW.PHOTOGRAPHIKALASVEGAS.COM

BOSCH PREZINTA INOVATII LA CONFERINTA BOSCH CONNECTEDWORLD DIN BERLIN

O mănușă inteligentă folosită în fabrică, un înger păzitor digital pentru persoanele aflate la drum: Bosch prezintă aceste soluţii şi alte inovaţii la conferința Bosch ConnectedWorld din Berlin, unde sectorul IoT se reuneşte pentru a discuta lumea viitorului. Produsele și serviciile inovatoare fac viața de zi cu zi nu doar mai confortabilă, ci și mai sigură și mai eficientă – acasă, la serviciu și pe drum.

Produse și soluții pentru toate aspectele producției conectate:

ActiveAssist – asistentul la asamblare: sistemul de asistență la asamblare ghidează utilizatorii pas cu pas prin fiecare etapă individuală din procesul de producție. Acesta identifică următoarea piesă de lucru folosind tehnologia RFID (identificare prin radiofrecvență) și furnizează informații despre pașii de procesare necesari. De exemplu, sistemul folosește semnale luminoase pentru a marca acele containere unde se află șuruburile sau alte piese necesare pentru a finaliza următorul pas. O cameră video 3D urmărește mișcările utilizatorului. În general, sistemul face posibilă corectarea erorilor și previne utilizarea pieselor greșite. Beneficiile sunt reducerea efortului utilizatorului și creșterea calității produselor.

Mănușa inteligentă iGlove integrează senzori foarte sensibili și este concepută pentru utilizare în producția conectată. Aceasta mapează mișcările mâinii și poate reduce semnificativ durata de instruire necesară pentru forța de muncă.

În plus, ajută utilizatorii să învețe pașii corecți de asamblare și poate documenta etapele de producție precum îndepărtarea pieselor. Fără nevoia unui contact fizic, datele sunt trimise prin Bluetooth către un calculator sau un smartphone, unde sunt comparate cu tiparele de mișcare stocate anterior.

ActiveCockpit – asistentul de producție: un ecran gigant informează angajații din fabrică despre stadiul actual al producției. Beneficiile sunt procesarea mai rapidă a informațiilor, o analiză clară și definirea ulterioară a sarcinilor pentru procese mai eficiente. Drept urmare, producția devine mai transparentă. Utilizatorii și companiile sunt avantajați datorită identificării imediate a problemelor, precum șuruburi care sunt prea mici sau prea mari. Acest lucru contribuie la reducerea timpilor de inactivitate, creșterea nivelului de calitate a produselor și previne costurile de rechemare.

Soluții și produse conectate pentru o viață mai bună:

Aplicația Vivatar – un înger păzitor digital: să faci jogging pe întuneric sau să te întorci acasă pe jos după ce ai pierdut ultimul autobuz sunt situații care pot provoca neliniște oricui. Aici intervine aplicația Bosch Vivatar; aceasta acționează ca un înger păzitor digital pentru cei care se află pe drum. Astfel, utilizatorii pot să-și contacteze prietenii și rudele și să fie „escortați” digital spre casă prin GPS și pot decide singuri când să fie însoțiți și de cine. Vivatar Premium le acordă utilizatorilor acces non-stop la Asistentul de urgență Bosch, o echipă profesionistă instruită pentru situații de urgență.

Climo – o  cutie mică pentru o mai bună calitate a aerului: este de dimensiunea unei cutii de pantofi și măsoară calitatea aerului în timp real. Dezvoltat de Bosch în colaborare cu Intel, Climo are o sutime din mărimea sistemelor convenționale de acest tip și o zecime din costul lor. Acesta măsoară în total 12 parametri, inclusiv temperatura și umiditatea, precum și nivelul de dioxid de carbon, oxizi de azot și chiar de polen. Folosind informațiile colectate, orașele pot lua rapid măsuri pentru a îmbunătăți calitatea aerului. De asemenea, pot utiliza produsul pentru managementul traficului. Folosind aplicația, persoanele care suferă de astm sau alergii pot afla dacă trebuie să stea în interior sau să evite anumite zone ale orașului.

Mentenanță predictivă – diagnoză de la distanță pentru lifturi: Bosch lucrează deja de peste 30 de ani la sisteme de apel de urgență pentru a elibera rapid persoanele captive în lifturile defecte. Acum, compania face un pas înainte, prevenind apariția defecțiunilor în cazul lifturilor, de la bun început. Cheia este întreținerea predictivă. În sistemul liftului sunt integrați senzori și camere conectate ce notifică printr-o rețea wireless echipa de service când o defecțiune este iminentă. Astfel, lucrările de întreținere și reparații ale lifturilor pot fi efectuate înainte de producerea defecțiunilor.

Platformă pentru clădiri conectate – o soluție inteligentă pentru clădiri: soluția bazată pe senzori și cloud analizează datele obținute de la o clădire, de exemplu, referitoare la gradul de ocupare sau calitatea aerului. Astfel, platforma oferă o bază solidă pentru gestionarea eficientă a clădirii. Geamurile și ușile se închid și se deschid dacă este necesar, ceea ce reduce consumul de energie. Platforma oferă și informații despre utilizarea camerelor și ocuparea spațiilor de lucru. De exemplu, în birourile care oferă spații de lucru flexibile, aceasta le permite oamenilor să se mute rapid la cel mai apropiat birou liber, luminile pot fi controlate eficient și serviciile de curățenie pot fi valorificate la maxim. Faptul că știți unde se află diverse persoane și echipamente ajută la optimizarea proceselor clădirii, de exemplu, în cazul clădirilor comerciale sau spitale. Soluția se bazează pe Bosch IoT Suite, platforma de software IoT a companiei.