BOSCH PREIA INTEGRAL CONTROLUL ASUPRA PRODUCATORULUI DE MOTOARE ELECTRICE EM-MOTIVE

Bosch preia integral controlul asupra EM-motive, unul dintre cei mai de succes producători de motoare electrice ai Europei. În 2011, Bosch și Daimler au înființat EM-motive GmbH ca o societate mixtă cu raport la capitalul social de 50:50. De atunci, compania a produs aproximativ 450.000 de motoare electrice. „Pentru Bosch, achiziția completă a EM-motive, reprezintă următorul pas logic spre atingerea obiectivului de a deveni liderul pieței de electromobilitate. Este o şansă de a avea o prezență și mai extinsă pe piață”, afirmă Dr. Stefan Hartung, membru al consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH și președinte al sectorului de afaceri Soluții de mobilitate.

Încă de la înființarea societății mixte, Bosch și-a asigurat opțiunea de a achiziționa acţiunile. Astfel, o preluare completă era deja o opțiune în acordul de înființare a societății mixte. Modificarea structurii de proprietate nu va avea un efect imediat asupra celor aproximativ 340 de angajați EM-motive care lucrează în prezent la sediile din Stuttgart și Hildesheim, Germania.

„Motoarele electrice ale companiei sunt deja montate în autovehicule fabricate de Daimler, Porsche, Fiat, Volvo, Peugeot și StreetScooter, printre altele. Cu această mișcare, Bosch intenționează, înainte de toate, să atragă noi clienți pe această piață globală cu dezvoltare rapidă”, afirmă Dr. Mathias Pillin, membru al conducerii executive a diviziei Soluții pentru sistemele de propulsie, responsabil pentru segmentul de piață al autovehiculelor electrice. Compania existentă EM-motive GmbH va fi transferată către Robert Bosch GmbH. Achiziția acţiunilor trebuie să fie aprobată de către autoritățile antitrust.

Cele două părți au convenit să nu divulge prețul de achiziție sau orice alte detalii legate de achiziție. Societatea mixtă EM-motive a fost înființată pentru a face rentabilă pentru ambii parteneri începerea producției de motoare electrice: ținând cont de loturile inițiale mici, cele două companii au putut împărți costurile ridicate de capital privind dezvoltarea și producția de motoare electrice. Drept urmare, Bosch și Daimler au putut începe devreme producția de motoare electrice.

Motorul este o componentă cheie a sistemului de propulsie electric: cu cât motorul funcționează mai eficient, cu atât mai puțină energie consumă, ceea ce nu înseamnă doar o autonomie mai ridicată, ci și costuri de funcționare semnificativ mai reduse. Chiar și în prezent, segmentul de electromobilitate se dezvoltă rapid și, cel târziu la începutul următorului deceniu, se va transforma într-o piață de larg consum.