BOSCH NOUA GENERATIE DE NIVELE LASER PROFESIONALE

Bosch prezintă o nouă generație de nivele cu laser prin trei instrumente pentru o mai mare eficiență pe șantierele de construcție: modelul profesional GLL 3-80 Professional, precum și modelele cu conectivitate GLL 3-80 C Professional și GLL 3-80 CG Professional. Acestea sunt primele nivele laser cu linii din întreaga lume care pot fi controlate utilizând o interfață de aplicație și Bluetooth. Antreprenorii pot, de exemplu, să pornească și să oprească individual linia laser utilizând aplicația Bosch Leveling Remote App – fără să atingă instrumentul sau să modifice accidental setările când manevrează dispozitivul.

În plus, funcționarea prin intermediul aplicației facilitează configurarea și funcționarea în locații greu accesibile. Luminozitatea liniilor laser poate fi ajustată convenabil de către utilizator pentru o vizibilitate mai bună sau, de exemplu, pentru economisirea energiei bateriei. Aplicația Bosch Leveling Remote este disponibilă gratuit în Magazinul Google Play și în Apple App Store și face parte din aplicația Bosch Toolbox.

Senzorii Bosch monitorizează calibrarea

Pentru prima dată, modelele cu conectivitate oferă un avertisment de calibrare – funcția Cal Guard – dezvoltată în premieră de către Bosch, care informează utilizatorul cu privire la posibilele influențe de calibrare. Există diverse influențe externe care pot interfera cu calibrarea liniei laser și nu sunt întotdeauna vizibile la prima vedere. De exemplu, dacă instrumentul a fost agitat puternic într-o cădere sau depozitat la o temperatură în afara intervalului admis, între -20 ° C și +70 ° C. Unealta afișează aceste evenimente printr-o lumină roșie LED care avertizează utilizatorul de erori de calibrare, asigurând astfel rezultate precise. Aplicația oferă utilizatorilor informații detaliate cu privire la avertisment, ceea ce înseamnă că aceștia au întotdeauna o vizibilitate crescută la calibrarea instrumentului și pot să-și desfășoare munca cu precizie.

Funcția Cal Guard informează utilizatorul atunci când intervalul recomandat de calibrare de 12 luni a expirat. Senzorii Bosch monitorizează permanent starea instrumentului de măsurare, chiar și atunci când este oprit. Dacă instrumentul de măsurare nu este conectat la o sursă de alimentare a bateriei, un dispozitiv intern de stocare a energiei va susține monitorizarea timp de 72 de ore.

Liniile laser cu o vizibilitate deosebit de ridicată

Toate cele trei unelte proiectează trei linii laser 360°: una orizontală și două verticale. Cele două linii laser verticale se intersectează și fiecare oferă, de asemenea, un punct plumb – unul pe podea și unul pe tavan. Pe GLL 3-80 Professional și GLL 3-80 C Professional, diodele de înaltă performanță asigură vizibilitatea liniilor roșii laser chiar și în medii luminoase. GLL 3-80 CG Professional funcționează cu linii laser verzi care sunt de până la de patru ori mai vizibile pentru ochiul uman decât liniile laser roșii pe unelte similare.

Ajutor universal pentru diferite meserii

Funcțiile noii generații de linii laser acoperă o gamă largă de aplicații, fie ea împărțirea spațiilor în construcții, precizie la aplicarea plăcilor de gresie și faianță, fie pentru

tâmplari în asamblarea mobilei și instalarea pereților despărțitori. Deoarece liniile pot fi pornite și deconectate în mod individual, uneltele laser combină funcțiile unui laser cu linie transversală și a unui laser cu puncte, toate într-un singur pachet. De asemenea, poate realiza aplicațiile interioare ale unui laser rotativ. Acesta este un avantaj pentru profesioniști, deoarece necesită doar un singur instrument pentru toate lucrările de nivelare interioară și pentru a evita efectuarea de achiziții multiple. În plus, mai mulți profesioniști pot lucra simultan în diferite zone.