BOSCH GDX 18 V-EC – O INVESTITIE EXCELENTA

Bosch a lansat un nou echipament revoluționar, versatil și cu durată mare de utilizare. Este vorba de mașina de înșurubat cu impact GDX 18 V-EC, fără fir, ce are numeroase avantaje, printre care: motorul EC, cap universal – hexagonal/ pătrat, o eficiență mai mare și o durată de viață mai lungă datorită tehnologiei EC, trei setări de viteză prestabilite pentru a face o munca ușoară dar şi LED-uri de iluminare.

Sculele electrice cu acumulator Bosch nu sunt numai puternice, ci stabilesc totodată noi standarde în ceea ce priveşte dimensiunile şi greutatea redusă. Ele conving, prin greutate optimă, robusteţe şi durată îndelungată de funcţionare a acumulatorului. GDX 18 V-CE Professional oferă o durată de viață de până la 100% mai mare și un design mai compact decât sculele cu motoare convenționale. Echipamentul poate înșuruba aproximativ 490 șuruburi de 6 x 65 mm în lemn de esență moale, cu o baterie de 4,0 Ah, ceea ce echivalează cu o creștere de 40% față de modelele care nu dispun de un motor EC. Prin urmare, Bosch oferă utilizatorilor un instrument mai versatil și mai eficient pentru toate conexiunile necesare de instalare, în profile de metal și lemn de construcție.

Instrument compact cu lumină integrată

GDX 18 V-CE Professional face parte din gama “dynamicseries” de la Bosch, o gamă deosebit de puternică, dar compactă în același timp. Are o lungime de doar 158 milimetri și cântărește 1,7 kg, fiind livrat împreună cu o baterie 4.0 Ah. Prin urmare, instrumentul poate fi utilizat ușor deasupra capului și în locurile înguste sau zone greu accesibile. Trei LED-uri dispuse la capătul instrumentului furnizează o iluminare bună a zonei de lucru. Ele pot fi pornite și oprite, după cum este necesar. Un alt avantaj al LED-urilor este că se poate lucra mai uşor cu instrumentul în condiţii de iluminare slabă.

Echipamentul este alimentat de o baterie litiu-ion de 18 V. “Sistemul de alimentare flexibil” de la Bosch asigură compatibilitatea bateriei cu toate instrumentele și încărcătoarele din această clasă de tensiune și oferă, în prezent, patru dimensiuni ale bateriei: 1,5 Ah, 2,0 Ah, 3,0 Ah și 4,0 Ah.

Spre deosebire de motoarele convenționale DC electrice cu perii de carbon, un motor EC fără perii nu necesită întreținere și efectuează lucrări cu un grad de eficiență de peste 80 la sută în loc de 60 până la 70 la sută. Gradul ridicat de eficiență se datorează faptului că se pierde mai puțină căldură. Instrumentul nu ajunge la fel de repede la un punct de încălzire maxim și poate efectua cu până la 30 de procente mai mult timp de lucru până la o nouă încărcare a bateriei. Instrumentul este dotat cu sistem electronic de protecție a motorului (EMP) astfel că, în cazul unei suprasarcini, motorul se oprește imediat. Ca rezultat, durata de viață a sculelor electrice cu acumulator Bosch, cu motoare EC, este dublă față de cea a instrumentelor cu motoare convenționale.