BOSCH EXTINDE GAMA DE PRODUSE PROFESIONALE PENTRU ASPIRAREA PRAFULUI

Bosch a lansat pe piață noi dispozitive de aspirare a prafului pentru instrumente profesionale: GDE 16 Cyl Professional pentru instrumente de găurit cu percuție Bosch, GDE hex Professional pentru ciocane rotopercutoare și GSH 11 VC Professional SDS-max pentru ciocane demolatoare. Pe viitor, reprezentanții companiei își propun să ofere o gamă completă de sisteme de aspirare a prafului pentru instrumentele folosite în aplicații de construcții.

Dispozitivele au caracteristici similare precum sistemele care sunt deja disponibile: manipulare simplă, greutate redusă și un design robust. Acestea permit ca executarea operațiilor de găurire și dăltuire să se realizeze practic fără praf, deoarece resturile de găurire și de praf sunt extrase direct din locul din care provin. Datorită noilor dispozitive, mediul de lucru devine mult mai sănătos.

GDE 16 Cyl Professional

Sistemul de extragere a prafului GDE 16 Professional este conceput pentru instrumentele de găurit cu percuție marca Bosch. Acesta acoperă diametre de la 4 la 16 mm, precum și carote de până la 82 de milimetri. Denumirea “Cyl” provine de la axul central cilindric al instrumentelor. Acest sistem robust de aspirare a prafului cu mâner auxiliar și ghid telescopic din aluminiu poate fi adaptat la diferite lungimi de găurire, folosind un sistem de prindere rapidă. Adâncimea maximă este de 120 mm. Adâncimea de găurire necesară poate fi stabilită cu ajutorul limitatorului integrat. Cauciucul special de pe punctul de aplicare a sistemului de extragere a prafului nu lasă urme chiar și pe suprafețe delicate. Sistemul de aspirare poate fi conectat la toate aspiratoarele convenționale. Conexiunea este realizată printr-un furtun mobil pentru a fi mai practic și mai ușor de folosit. Mai mult decât atât, centrul de greutate al instrumentului este aproape de corpul utilizatorului, astfel, permite un lucru mai precis și fără efort.

GDE hex Professional

Sistemul de extragere a prafului GDE hexagonal Professional se potrivește tuturor ciocanelor rotopercutoare din gama Bosch și GSH 11 VC Professional SDS – max. Acesta se montează pe ciocan folosindu-se o clemă și poate fi adaptat la diferite poziții și instrumente de lucru. Sistemul constă într-un piston care înconjoară instrumentul și un tub de aspirare conectat la acesta. Dacă accesoriul trebuie să fie schimbat, pistonul poate fi îndepărtate rapid și remontat deoarece nu este nevoie ca nimic să fie înfiletat sau poziționat pe dedesubt. În acest fel, sistemul de aspirare poate fi ușor de atașat și detașat atunci când se utilizează dălți mari, spre exemplu, fără a fi nevoie să se desfacă accesoriile. În plus, pe lângă faptul că mediul de lucru pentru utilizatori este mai sănătos, în cazul utilizării acestor dispozitive, viața ciocanelor rotopercutoare va fi prelungită deoarece împiedică praful să ajungă în ventilație sau la motor.