BATERII MINIATURALE LITIU-ION DE LA NICHICON

Marca Nichicon este asociată la nivel mondial în primul rând ca producător de condensatoare de înaltă calitate. Cu toate acestea, oferta acestui furnizor se extinde. Inclusiv în catalogul TME. Astăzi avem plăcerea de a vă prezenta cea mai recentă adăugire la gama noastră. Este vorba despre baterii litiu-ion miniaturale din seria SLB semnate de Nichicon.

Tehnologia litiu-ion – de la ceasuri la mașini

Bateriile litiu-ion (Li-Ion) sunt fabricate într-o gamă largă de dimensiuni, capacități și forme. Acestea au câștigat popularitate în primul rând datorită greutății lor relativ reduse, densității bune (raportul dintre volum și capacitate) a energiei stocate și longevității. Sunt utilizate nu numai în dispozitivele de consum (laptopuri, aparate foto etc.), ci și în industria auto.  Bateriile litiu-ion au limitele lor, cum ar fi temperatura, condițiile de depozitare și ciclul de viață limitat. Împreună cu celulele cu polimeri de litiu, acestea reprezintă cea mai populară soluție în domeniul surselor de energie reîncărcabilă.

Cel mai popular format de baterie L-Ion este carcasa 18650. Aceasta este un cilindru cu diametrul de 18 mm și înălțimea de 65 mm. Pachetele de astfel de celule alimentează, printre altele, uneltele și bicicletele electrice. Deoarece designul electrozilor se bazează pe benzi de material strâns înfășurate, acoperite cu carbon și săruri de litiu, sunt posibile și alte forme/dimensiuni de baterii. În primul rând, acestea pot fi componente mult mai mici, cu siguranță sporită, durată de viață mai lungă; adaptate la cerințele hardware-ului modern, de exemplu, cipuri Bluetooth eficiente din punct de vedere energetic, senzori la distanță, dispozitive IoT etc.

Baterii de la Nichicon

Bateriile din seria SLB sunt asemănătoare cu condensatoarele (inclusiv cabluri adecvate pentru montarea THT). De asemenea, au în comun dimensiunea compactă. În tabelul de mai jos sunt prezentate specificațiile acestor produse, împreună cu detalii privind dimensiunile disponibile în prezent. Încă de la prima vedere, atrage atenția curentul de încărcare/descărcare al celulelor. Pentru toate bateriile Li-Ion de la producătorul japonez, această valoare este de 20C (20 x C rate). Acest lucru înseamnă că bateriile pot fi umplute și golite cu curenți de 20 de ori mai mari decât capacitatea lor împărțită la 1 oră –  astfel încât timpul de încărcare pentru gama SLB poate fi literalmente de câteva minute. Aceste baterii se caracterizează prin  tensiunea nominală: 2,4V DC.

În plus față de această scurtă caracteristică, produsele din seria SLB pot funcționa la temperaturi cuprinse între -30°C și 60°C – ceea ce le permite să fie încărcate chiar și la temperaturi foarte scăzute. Producătorul însuși subliniază că noua sa ofertă vizează în primul rând segmentul în creștere al electronicii miniaturizate IoT – deși bateriile pot la fel de bine îndeplini rolul de baterii de rezervă pentru memorie sau cipuri RTC (ceasuri în timp real). În era dezvoltării circuitelor de economisire a energiei, care în prezent includ microcontrolere, soluțiile Nichicon prezentate reprezintă o alternativă viabilă la sursele de alimentare de dimensiuni mai mari, inclusiv în circuitele de încărcare fără fir.

În plus, producătorul subliniază că articolele sale sunt concepute pentru a minimiza riscul de combustie spontană sau de explozie. Acest pericol există pentru toate bateriile reîncărcabile. Nichicon fabrică circuitele astfel încât să reducă la minimum probabilitatea unor pericole similare – chiar și în cazul în care bateriile sunt deteriorate intenționat.

Datele detaliate ale produsului pot fi obținute de către clienții noștri folosind documentația tehnică disponibilă în catalogul TME. Vă încurajăm călduros să continuați lectura.

Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

The original source of text: https://www.tme.eu/ro/news/library-articles/page/43712/Seria-SLB-Baterii-miniaturale-litiu-ion-de-la-Nichicon/