Servo sistemul compact multi-axe AX8000 suportă acum și tehnologia de supraeșantionare cunoscută de la terminalele EtherCAT.

AX8000, SISTEMUL SERVO MULTI-AXE DE ÎNALTĂ PERFORMANȚĂ, SUPORTĂ TEHNOLOGIA DE SUPRAEȘANTIONARE

Cele mai scurte cicluri de control acum combinate cu eșantionare multiplă pe fiecare ciclu de comunicație

Servo sistemul multi-axe AX8000, de înaltă performanță, de la Beckhoff, este caracterizat de o dinamică extremă și cicluri foarte scurte. Curentul motorului este scanat în cicluri μs, iar intervalul EtherCAT minim ajustabil este de 62.5 μs. Datorită suportului tehnologiei de supraeșantionare, datele de proces pot fi scanate chiar și de mai multe ori în cadrul unui ciclu de comunicație, dacă este nevoie, și transferate către controller prin EtherCAT.

Cu servo sistemul foarte dinamic, AX8000, bazat pe EtherCAT, noi valori de referință pot fi transferate la fiecare 62.5 μs de la controller-ul de mișcare din PC-ul industrial către servo drive. Sistemele de control comparabile funcționează, de obicei, cu un interval de numai 1 ms. Acum, firmware-ul AX8000 suportă în plus tehnologia de supraeșantionare cunoscută de la I/O-urile Beckhoff EtherCAT.

Servo sistemul compact multi-axe AX8000 suportă acum și tehnologia de supraeșantionare cunoscută de la terminalele EtherCAT.

Astfel se poate face o eșantionare multiplă a datelor de proces din cadrul unui ciclu de comunicație cu un factor de supraeșantionare de până la 128 și transferul tuturor datelor într-un șir prin intermediul EtherCAT. Acest lucru permite controller-ului superior să transmită mai multe poziții de valori de referință sau viteze către drive în cadrul unui singur ciclu de comunicație, pe care ulterior drive-ul îl urmărește. În plus, variabilele măsurate pot fi înregistrate de mai multe ori pe drive, iar valorile memorate pot fi puse la dispoziția controller-ului în decursul unui singur ciclu. În acest fel, de exemplu, un grafic în TwinCAT Scope View poate fi rezolvat cu mai multă precizie.

Sincronizarea cu alte drive-uri – cu sau fără funcționalitatea de supraeșantionare – este posibilă fără probleme prin funcția de sincronizare distribuită a sistemului EtherCAT. Metoda de supraeșantionare este folosită pentru mașinile de prelucrare de precizie și alte mașini și sisteme pentru care evaluarea valorilor măsurate la înaltă rezoluție este o cerință tehnologică.

Distribuitor Romania: Kreatron Automation SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro