AVETI NEVOIE DE O CAPACITATE MAI MARE DE CALCUL ACUM? VERTIV OFERÃ SOLUTII DE CENTRE DE DATE MODULARE PREFABRICATE

În 2020, compania de analiză în domeniul tehnologiei, Omdia a clasificat Vertiv ca fiind unul dintre furnizorii de top de pe piața de centre de date PFM, clasându-se pe locul doi în ceea ce privește cota de piață la nivel global. Cercetările au evidențiat faptul că beneficii precum capacitatea de a scala cu încredere determină o creștere semnificativă a adoptării de soluții PFM în toate zonele geografice. Omdia a atribuit această creștere puternică unei game de factori care include scalabilitatea, beneficiile producției și integrării offsite și viteza implementării.

Centrele de date PFM se prezintă în multe forme și au diferite aplicații, inclusiv designuri IT și designuri specifice diferitelor unități, dar și așa-numitele module all-in-one cu infrastructură IT, putere și răcire integrată, folosite de obicei în aplicații din educație, industrie și sănătate, precum și în medii izolate și dure. Abordarea de tip „plug and play” are beneficiul de a scurta timpul necesar pentru pornire și punere în funcțiune la doar câteva zile, în loc de săptămâni sau luni, dar și de a reduce posibilitatea apariției unor probleme privind calitatea, componentele fiind integrate și testate dinainte, la altă locație (offsite).

Designurile de PFM ale Vertiv acoperă o gamă diferită de oferte, pentru a satisface nevoi specifice ale clienților, de exemplu Vertiv™ SmartMod™, o gamă de produse PFM complet independentă, ușor de configurat și disponibilă la comandă, care permite implementarea rapidă a unui whitespace pentru un nou centru de date, precum și Vertiv™ Power Module, o infrastructură critică eficientă, power-dense, care se poate implementa rapid ca unitate independentă. Vertiv oferă și soluții PFM complet personalizate, care includ design, management de proiect și integrarea sistemului.

„Observăm o creștere importantă în ceea ce privește adoptarea de soluții modulare prefabricate pentru a sprijini aceste noi tehnologii, iar în calitate de lideri de piață, noi investim în capacitate, dar și în inovare, pentru a satisface în continuare nevoile clienților noștri și pentru a ne păstra poziția de lideri. Viteza, ușurința implementării și calitatea controlată din fabrică sunt elemente care pledează în favoarea soluțiilor modulare, pornind de la „cable landing station”, centre de date Edge și până la centre de date personalizate, foarte mari,” declară George Topalov, George Topalov, Senior Sales Manager pentru Vertiv România și Moldova. 

Pentru construcțiile noi, facilitățile prefabricate reprezintă o soluție emergentă. Aceste soluții modulare, dimensionate în funcție de unitățile aferente, permit organizațiilor să pună online capacități noi, mult mai rapid, dar și să le scaleze cu ușurință. Metodele prefabricate proiectează de la bun început planul de dezvoltare sub forma unei soluții. Un centru de date PFM este proiectat special pentru a se potrivi cu poziția geografică, clima, profilul tehnologic, aplicațiile IT și obiectivele de afaceri ale unui proiect, în același timp profitând de viteza și economia oferite de designul modular și de varianta prefabricării. Tehnicile de integrare modulară, combinate cu procesul de prefabricare offsite, au ca rezultat o infrastructură de ultimă generație, strâns integrată și implementată rapid, cu un cost total mai mic decât o infrastructură similară, care folosește practici tradiționale de construcție.

Pentru extinderea dincolo de centrul de date nucleu, unitățile PFM vin cu forme și dimensiuni diferite, dar complet independente și, în unele cazuri, disponibile pentru a fi comandate. Centrul de date all-in-one include în general dulapuri IT, module de distribuție a puterii și surse de putere neîntreruptibile (UPS) cu baterii și răcire cu expansiune directă. Această abordare de tip „plug and play” are beneficiul că scurtează timpul necesar pentru pornire și punere în funcțiune la doar câteva zile în loc de săptămâni sau luni, dar și că reduce posibilitatea apariției unor probleme privind calitatea, componentele fiind integrate și testate dinainte, la altă locație (offsite). Designul construit dinainte și integrat oferă clienților și un grad ridicat de certitudine privind costurile, reducând probabilitatea unor modificări suplimentare la fața locului. Capacitatea de a permite asamblarea la fața locului în loc de construire și integrare aduce centrul de date mai aproape de firme și de consumatori, în locații care până acum nu erau accesibile.

Vertiv™ SmartMod™ – construirea unui nou centru de date într-un timp scurt este aproape imposibilă. Vertiv™ SmartMod™ oferă niveluri îmbunătățite de disponibilitate, eficiență și control în incinte independente care se pot implementa în siguranță, practic oriunde. Pentru implementările IT între două și 12 rack-uri cu 90kW sau mai puțin, SmartMod oferă un mod simplu de a-l instala într-un timp foarte scurt. Nu e nevoie să supradimensionați bugetul sau să construiți în plus, bazându-vă pe niște nevoi viitoare incerte – cu sisteme de dimensiunea potrivită, proiectate să meargă împreună și optimizate pentru a fi construibile, puteți construi doar ceea ce vă trebuie astăzi, aliniindu-vă mai bine planurile de capital la provocările afacerii. SmartMod folosește tehnologiile core Vertiv de putere critică (Critical Power), management termic (Thermal Management) și monitorizare și control (Monitoring & Control).

Vertiv™ SmartMod™ MAX – este un sistem simplu și configurabil, care extinde capabilitatea platformei SmartMod pentru implementări mai mari. Pentru implementări IT de până la 180kW și 26 rack-uri IT (lățime 600 mm), SmartMod MAX oferă un mod simplu de a instala capacitatea într-o fracțiune din timpul care ar fi necesar pentru implementarea unei infrastructuri IT tipice. Cu infrastructură integrată, proiectată dinainte și prefabricată, puteți să vă realizați rapid obiectivele și nu trebuie să supradimensionați bugetul sau să construiți în plus, bazându-vă pe nevoi viitoare incerte. Sistemele cu dimensionarea adecvată, proiectate să meargă împreună și optimizate din punct de vedere al construcției, vă permit să construiți doar ceea ce vă trebuie astăzi, aliniindu-vă mai bine planurile de capital la provocările afacerii și simplificând procesul de a instala și de a pune în funcțiune sisteme critice pentru afacere. Modulele sunt livrate în două secțiuni prefabricate, apoi sunt conectate în locația dumneavoastră, de către personalul Vertiv, pentru a crea o incintă similară cu un centru de date tradițional. Configurat cu două rânduri de rack-uri, sistemul folosește separarea fizică a culoarelor reci si calde, pentru a asigura o performanță optimă și eficiență a sistemelor de management termic. SmartMod MAX folosește tehnologiile Vertiv™ de putere critică (Critical Power), management termic (Thermal Management) și monitorizare și control (Monitoring & Control).

Cum ar fi dacă ați putea să implementați infrastructura de putere critică în mod preambalat, independent de alte activități de construcție?

Cu Vertiv Power Module, puteți să construiți rapid blocuri redundante de infrastructură critică de putere 1000 sau 1200 kVA/kW pentru unitățile dumneavoastră noi sau existente, în același timp concentrându-vă pe zonele sensibile ale unității, care necesită cea mai multă atenție și cea mai bună gestionare. Iar, Power Module se poate folosi într-o arhitectură a locației care este scalabilă la cald – adică, puteți adăuga capacitate la locație adăugând pur și simplu unități suplimentare, fără a pune offline sarcinile critice. Power Module 1000/1200 folosește tehnologiile Vertiv de putere critică (Critical Power) și management termic (Thermal Management) pentru a vă oferi un design simplu, dar robust, care crește odată cu nevoile dumneavoastră, în cele mai importante locații.

Prezentarea noului Vertiv™ SmartMod™ Combo – Centru de date modular scalabil în gama de putere IT de la 180kW până la 540 kW

Vertiv™ SmartMod Combo este o extensie a familiei Vertiv SmartMod™, care aduce o ofertă standardizată pentru implementările IT de la 180kW la 540kW și până la 104 rack-uri IT în total.

SmartMod™ Combo oferă un mod simplu de a instala o capacitate într-o fracțiune din timpul care ar fi necesar pentru implementarea unei infrastructuri IT tipice. Folosind produsele standard Vertiv și capacitatea de a le combina și a le potrivi pentru a crea diferite soluții, puteți avea flexibilitatea și scalabilitatea dorită în extinderea whitespace-ului. Cu infrastructură integrată, proiectată dinainte și prefabricată, puteți să vă realizați rapid obiectivele și nu trebuie să vă depășiți bugetul sau să construiți în plus, bazându-vă pe nevoi viitoare incerte. 

Modulele sunt livrate în secțiuni prefabricate, apoi sunt conectate în locația dumneavoastră de personalul Vertiv, pentru a crea un centru de date complet funcțional cu White Space dedicat și modul extern Vertiv™ Power Module. SmartMod Combo folosește tehnologiile Vertiv™ de putere critică (Critical Power), management termic (Thermal Management) și monitorizare și control (Monitoring & Control)

Toate subsistemele sunt instalate din fabrică într-o incintă securizată, rezistentă la intemperii și transportabilă – simplificând și scurtând drastic timpul necesar la locație pentru instalare și pornire și reducând potențialul de risc sau de probleme de calitate sau abaterile de la program. În plus, când se implementează mai multe unități sau se implementează la locații diferite, acestea arătând la fel, lăsând aceeași impresie, având aceeași dispunere și același set de echipamente, întreținerea și exploatarea devin mult mai simple. Vertiv oferă sprijin pentru toate, cu rețeaua dovedită de service și asistență.

SmartMod Combo cuprinde: 

Unitate Vertiv Power Module:

• Opțiuni de protecție a puterii cu UPS Vertiv™ Liebert®, în funcție de nevoile dumneavoastră, cu tehnologia modulară și scalabilă Vertiv™ Liebert® APM;

• Baterii VRLA în standuri de baterii deschise, asigurând rezervă pentru baterii;

• Sistem de climatizare Vertiv™ Liebert® PDX montat pe podea și condensatoare preinstalate

• Incintă termică pentru izolarea fluxurilor de aer din zona caldă și din zona rece, pentru o performanță termică optimă;

• Switch de transfer automat (ATS) pentru a selecta în mod fiabil sursele de putere normale sau de urgență;

•  Infrastructură aeriană, inclusiv conducte, distribuție electrică, canale de fibră;

• Sistem de stingere a incendiilor și VESDA (ca articole opționale).

Unitatea Vertiv™ SmartMod™ Max (White Space):

• Rack-uri Vertiv™ clasice și eficiente;

• PDU-uri pentru rack-uri Vertiv™;

• Unitate de răcire cu aer Air Cooled In-Row Based Vertiv™ Liebert® CRV cu condensatoare preinstalate;

• Incintă termică pentru izolarea fluxurilor de aer din culoarele calde și din culoarele reci, pentru o performanță termică optimă;

•  Infrastructură aeriană, inclusiv conducte, distribuție electrică, canale de fibră;

• Sistem de stingere a incendiilor și VESDA (ca articole opționale).

Vertiv™ Critical Insight – monitorizare și vizualizare în timp real a infrastructurii critice (articol opțional), care poate comasa hardware, software, analitice și servicii active, pentru a asigura funcționarea continuă, performanța optimă și dezvoltarea aplicațiilor vitale de la locație, odată cu nevoile afacerii.

Pentru mai multe informații despre produsele Vertiv, vizitați Vertiv.com sau contactați emea.ro.hello@vertiv.com 

Un articol de George Topalov, Senior Sales Manager pentru Vertiv în România și Moldova