De la roboții dotați cu IA din producție și computerele puternice pentru mobilitate conectată, automatizată, la locuințe inteligente: la Bosch ConnectedWorld 2020, evenimentul din domeniul IoT care va ava loc în perioada 19-20 februarie la Berlin, Bosch va demonstra ceea ce internetul lucrurilor face deja posibil în momentul de față și ce soluții vor face viața de zi cu zi mai ușoară în viitor – pe șosea, acasă și la locul de muncă.

În mișcare: soluții pentru mobilitatea de astăzi și de mâine

Calculatoare puternice pentru arhitectura sistemelor electronice ale viitorului – calculatoare pentru autovehicule: sporirea electrificării, automatizării și conectivității impune exigențe din ce în ce mai mari în materie de arhitectură a sistemelor electronice ale autovehiculelor. Un element cheie pentru viitorul autovehiculelor este reprezentat de noile unități de comandă de înaltă performanță. Calculatoarele Bosch pentru autovehicule vor avea o putere de calcul de 1.000 de ori mai mare până la începutul deceniului următor. Compania produce deja aceste tipuri de calculatoare pentru conducerea automatizată, sistemul de propulsie și integrarea sistemelor infotainment și a funcțiilor de asistență la condus.

Putere maximă – servicii pentru electromobilitate: Bosch prelungește prin Cloud durata de utilizare a acumulatorilor din autovehiculele electrice. Software-ul inteligent analizează starea acumulatorului pe baza datelor provenite, în timp real, de la autovehicul și mediul din jurul acestuia. Acesta recunoaște factorii de stres pentru acumulator, cum ar fi încărcarea de mare viteză. Pe baza datelor colectate, software-ul determină măsuri pentru combaterea uzurii celulelor, cum ar fi procesele optimizate de reîncărcare, care determină o uzură mai mică a acumulatorului. Convenience Charging, soluția integrată de reîncărcare și navigare a Bosch, permit o previziune precisă a autonomiei, planificarea rutei cu includerea opririlor de reîncărcare și plată și reîncărcare convenabile.

Mobilitate electrică pentru trafic pe distanțe lungi – sistem cu celule de combustie: sistemele mobile cu celule de combustie oferă autonomii mari, durate scurte de reîncărcare și, datorită utilizării energiei regenerabile cu producere de hidrogen, utilizarea fără emisii a autovehiculelor. Bosch intenționează să comercializeze un acumulator pe bază de celule de combustie, pe care l-a rafinat în colaborare cu compania suedeză Powercell. Pe lângă acest acumulator, care transformă hidrogenul și oxigenul în energie electrică, Bosch dezvoltă toate componentele esențiale ale sistemului de celule de combustie într-o etapă de pregătire pentru producție.

Produse conectate care salvează vieți – Help Connect: cineva care a avut un accident are nevoie de ajutor cât mai repede – indiferent că se află acasă, pe o bicicletă, într-un autoturism, pe o motocicletă sau face sport. Pentru aceste cazuri și alte situații de urgență, Bosch oferă un înger păzitor sub forma Help Connect. Disponibilă sub forma unei aplicații pentru smartphone, această soluție de conectivitate transmite informații salvatoare către serviciile de urgență prin intermediul centrelor de servicii Bosch. Soluția necesită detectarea automată a accidentelor, de exemplu prin senzorii smartphone sau sistemele de asistență ale autovehiculului. În acest scop, Bosch a adăugat un algoritm inteligent pentru coliziuni la senzorii de accelerație din sistemul său de control al stabilității pentru motociclete (MSC). În cazul în care senzorii detectează un accident, transmit coliziunea către aplicație, iar aceasta pune imediat în mișcare procesul de salvare. După ce a fost înregistrată, soluția de salvare poate fi activată în orice moment, în orice loc și automat în cadrul dispozitivelor conectate sau prin simpla apăsare a unui buton.