Compania Atlas Copco a lansat un nou model de ciocan demolator pneumatic pentru aplicații la adâncimi mari. Dotat cu un sistem automat care monitorizează toate funcțiile vitale, HRD100 este unul dintre cele mai performante instrumente de pe piață.

HRD100 are o putere mare de găurire, comparativ cu ciocanele pneumatice convenționale, iar zgomotul produs este cu aproximativ 50% mai mic decât cel produs de un ciocan pneumatic obișnuit. Scutul din poliuretan face unitatea rezistentă la șocuri astfel că, potrivit testelor efectuate, HRD100 rămâne intact la o cădere de la doi metri.

Modelul dispune de un sistem de reglare a apei în cinci pași a cărui flux se oprește automat când aparatul este stopat din funcțiune. “Am făcut într-adevăr eforturi pentru a oferi performanță maximă la costuri operaționale reduse. Însă, pentru noi este la fel de important ca instrumentul să nu consume timpul și energia operatorului, să fie practic și ușor de utilizat”, a declarat Oleg Korobotchkine, Product Manager la Atlas Copco.

Lucrul în subteran este o muncă grea, însă HRD100 o face mai ușoară întrucât este prevăzut cu mânere speciale, confortabile și poate fi operat cu o singură mână. Acesta dispune de funcții inteligente de monitorizare a debitului de ulei și a temperaturii uleiului. Răcirea cu apă și sistemul de protecție automată la supraîncălzire fac ca HRD100 să fie sigur și fiabil. În plus, sistemul monitorizează volumul de ulei și compensează diferențele de presiune.

Campania „Apă pentru toți”

Compania Atlas Copco a împlinit 30 de ani de la lansarea campaniei „Apă pentru toți”. Ce a fost odată o inițiativă pentru a colecta bani pentru un proiect în Peru a devenit o inițiativă la nivel mondial, cu prezență în 35 de țări din toată lumea. Proiectul a ajutat mai mult de 1,5 milioane de oameni să aibă acces la apă potabilă.

“Nevoia de apă potabilă din lume este foarte mare și suntem foarte mândri de activitatea desfășurată de către angajați dedicați, susținuți de societatea noastră”, a declarat Annika Berglund, Senior Vice President Corporate Communications and Governmental Affairs.