ANYLAN SISTEM – SOLUTII PENTRU PROTECTIA SEISMICA A ECHIPAMENTELOR SI A SISTEMELOR CRITICE

Prezentă pe piața din România începând cu anul 2003, compania AnyLAN Sistem colaborează cu peste 600 de clienți din domeniul IT și telecomunicațiilor (reselleri, integratori de sisteme, instalatori autorizați, retail) și este importator pentru renumite branduri: Nexans, Estap, ISO-Base™, Lande, Excel, Vision etc. AnyLAN Sistem are ca obiectiv fundamental “Menținerea unui business stabil și profitabil” alături de clienți și furnizori.

Fiind unic distribuitor al platformei de izolare seismică ISO-Base™, AnyLAN Sistem a introdus pe piața românească singura soluție pentru protecția seismică a echipamentelor și a sistemelor critice. ISO-Base™ este standardul global acceptat în protecția seismică a sistemelor critice. Produsele companiei WorkSafe

Technologies au trecut Testele stringente de Standard ale Guvernului Canadian (PWGSC) și au fost certificate, testate și aprobate de către organismul pentru Controlul Calității din Japonia (JQA). De asemenea, produsele au fost testate folosind masa de simulare și de către Departamentul Energiei (DOE) din SUA, Corpul Inginerilor Armatei SUA (CERL), NCREE în Taiwan, Tsukuba în Japonia, precum și alte instituții de inginerie seismică importante.

Testele cu masa de simulare au fost confirmate de performanțele remarcabile din timpul cutremurului din Nisqually (Seattle) din 1998, lanțul de cutremure din Niigata (Japonia) din 2004, cutremurul din Kyushu (Japonia) din 2005 precum și de activitatea seismică recentă din Tokyo, Taiwan și Noua Zeelandă.

Echipa Easy Engineering a stat de vorbă cu Viorel Untescu, CEO AnyLAN Sistem pentru mai multe informații.

Easy Engineering: Ce ne puteți spune despre Worksafe Technologies?

Viorel Untescu: ISO-Base™ i-a fost acordat “Award of Exellence” (Premiul de excelenţă), în anul 2004, în cadrul Conferinței Internaționale pentru Cutremure, organizată în SUA. Decizia de a pune bazele unei colaborări cu WorkSafe Technologies în vederea distribuirii în România a platformei de izolare seismică ISO-Base™ a avut ca fundament oferirea clienților AnyLAN Sistem a unor soluții eficiente pentru protecția seismică a echipamentelor critice. Compania pune la dispoziția clienților săi oferte complete pornind de la consultanță, suport tehnic și logistic, precum și instalare.

De asemenea, platforma de izolare seismică ISO-Base™ este utilizată în Centrele de date şi în toate tipurile de centrale computerizate pentru reducerea seismică a carcaselor de server, a calculatoarelor de mare viteză şi capacitate de stocare, a anexelor electronice şi multe alte tipuri de echipamente sensibile. Aceasta a fost utilizată şi pentru prevenirea afectării echipamentelor computerelor de alte tipuri de şoc şi vibraţie, în afară de cel seismic.

anylan text

E.E: Care sunt avantajele comparativ cu metodele tradiționale de protecție seismică?

V.U: Strategiile de implementare tradiționale pentru asigurarea dulapurilor electronice şi a altor echipamente au variat de la conceptul fără succes de „să nu facem nimic” sau pur şi simplu „lasă că merge”, până la fixarea în șuruburi, reazeme așezate oblic şi fixarea structurală a cadrelor dulapurilor. Deşi aceste metode pot funcționa pentru a păstra cadrul echipamentului sau al dulapului în picioare, acestea măresc, de fapt, probabilitatea de defectare a sistemului, întrucât furnizează o cale directă de deplasare a şocului şi a vibraţiilor care dau naștere daunelor. Cu cât conexiunea este mai rigidă, cu atât este mai mare probabilitatea daunelor la capetele de acționare, la laserele optice şi la alte componente sensibile.

E.E: De ce platforma de izolare seismică ISO-Base™?

V.U: Platforma de izolare seismică ISO-Base™ se instalează foarte simplu, datorită design-ului modular și nu necesită fixarea cu șuruburi, ancorarea sau găurirea unităților. În plus, platforma de izolare este potrivită pentru cadrele principale, rack-urile de servere, unitățile de stocare optică, dulapurile electronice, instrumentele de laborator sau orice echipamente sensibile sau de valoare.

A fost proiectată să protejeze componentele electronice sensibile în timpul activității seismice prin decuplarea șocului și a vibrației care generează daune. Mai mult decât atât, nu este nevoie de oprirea întregului sistem pentru instalare. Echipamentul se poate ridica și instala pe platforme în condiții de siguranță în timp ce este sub tensiune și în funcțiune.

E.E: Cum funcționează efectiv?

V.U: În timpul unui cutremur, partea de sus a platformei ISO-Base™ rămâne relativ nemișcată, iar partea de jos se deplasează cu mișcarea solului. Acest lucru izolează echipamentele de pe platformă, filtrând șocurile și vibrațiile. Când vibrațiile încetează, izolatorii patentați Ball-N-Cone readuc platforma în poziția inițială.

Tehnologia unică ISO-Base™ reduce sarcina podelei/pavimentului. Metodele de fixare rigide tradiţionale în şuruburi şi ancorare a echipamentelor de pardoseală supraînălțată sau de o podea secundară din beton pot mări sarcina (în timpul activităţii seismice) ancorării de podea de până la 2-1/2 ori greutatea obiectelor respective. Astfel, un obiect cu o greutate de 450 de kg poate exercita până la 1.125 de kg forţă pe podea.

anylan text 2

Platformele ISO-Base realizează exact opusul. În timpul activităţii seismice, obiectele amplasate pe platformele de izolare pot reduce sarcina podelei cu până la 90%. Reducerea posibilității prăbușirii podelei poate face diferența critică dintre o recuperare post-cutremur de succes şi un dezastru corporativ major.

“Calificativul de TOP FURNIZOR primit din partea partenerilor reprezintă încă o motivație de a ne depăși performanțele de la an la an. Identificarea corectă a nevoilor clienților și furnizarea produselor la termenele stabilite determină succesul companiei AnyLAN Sistem. De fapt, succesul clienților noștri înseamnă succesul nostru”, declară Viorel Untescu, CEO AnyLAN Sistem.

 

 

AnyLAN Sistem

Bd. Theodor Pallady, nr. 107, sector 3, Bucuresti

Tel +4021.250.37.33/250.37.83

office@anylan.ro; www.anylan.ro