ALEGE ÎNTOTDEAUNA PRODUSE SKF ORIGINALE – EVITĂ ACHIZIȚIA DE RULMENȚI CONTRAFĂCUȚI

Utilizarea produselor denumite popular „de firmă”, de înaltă calitate, achiziționate de la un producător de renume este fundamentală pentru eficiența operațională a unei exploatări miniere sau a unei fabrici, precum și pentru siguranța oamenilor. Produsele de calitate oferă utilajelor: fiabilitate, un ciclu de viață îndelungat și întreținere redusă, ceea ce se traduce prin disponibilitate optimizată și productivitate, costuri reduse, costuri totale îmbunătățite și, în cele din urmă, rentabilitate. 

Este exact rezultatul scontat atunci când utilizați rulmenți, carcase, etanșări și vaseline originale de la SKF. Cu o experiență de peste 100 de ani, SKF continuă să investească în cercetare și dezvoltare pentru a vă pune la dispoziție tehnologii de ultimă generație, cele mai bune practici în domeniu și produse inovatoare concepute să funcționeze conform specificațiilor pentru o perioadă de timp îndelungată. 

În timp ce rulmenții SKF sunt renumiți și sunt utilizați exact pentru calitatea și eficiența operațională, atunci când cumpărați produse contrafăcute produse din materiale de calitate inferioară pur și simplu nu știți ce-ați cumpărat. Riscurile potențiale, asociate utilizării produselor contrafăcute nu pot fi subestimate – sunt șanse mari să puneți în pericol:  fiabilitatea mașinii, sănătatea și siguranța personalului, calitatea mediului și nu în ultimul rând, rezultatul afacerii.

Rulmenții contrafăcuți se pot defecta în orice moment, provocând deteriorarea altor componente, ducând în cele din urmă la defecțiunea utilajelor și la apariția opririlor neplanificate. Ele duc la  întreruperi ale producției care sunt extrem de costisitoare, la care se adaugă și costurile necesare întreținerii și reparațiilor. În plus, defecțiunile mașinilor cauzate de utilizarea rulmenților contrafăcuți, pot genera probleme de manipulare a deșeurilor, în timp ce achiziționarea unor piese noi mai devreme decât este planificat determină creșterea amprentei de carbon. În cele din urmă și cel mai important aspect, defectarea rulmentului poate prezenta un pericol pentru personal. 

A fi conștient de implicațiile costisitoare pe care produsele contrafăcute le pot avea asupra afacerii tale este un aspect; identificarea unui produs fals este cu totul și cu totul o altă problemă. Detectarea produselor contrafăcute printr-o simplă inspecție vizuală a produsului sau a ambalajului poate fi extrem de dificilă. SKF vă pune la dispoziție câteva informații pentru a vă ajuta să identificați un produs contrafăcut. 

În primul rând, căutați următoarele semne de avertizare: Oferta este prezentată ca o afacere și pare a fi „prea bună pentru a fi adevărată”; timpi de livrare scurți pentru produse speciale și existenta certificatelor de autenticitate a produselor SKF  în cazul în care vânzătorul solicită documentarea relației cu producatorul SKF. 

Dacă, din orice motiv, suspectați ca un produs este contrafăcut, autenticitatea acestuia poate fi verificată prin intermediul aplicației SKF Authenticate folosind un smartphone. Solicitați fotografii ale produselor suspecte provenite din surse necunoscute și trimiteți-le către noi spre verificare înainte de cumpărare; ne angajăm să revenim cu rezultatul cât mai curând posibil, de obicei răspunsul este transmis în 24 de ore. Ne puteți contacta si pe adresa de mail : genuine@skf.com. Numai experții SKF pot verifica autenticitatea unui produs sau pachet inscripționat cu mărci comerciale SKF; în plus, aceștia vă vor pune la dispoziție metode ajutătoare prin intermediul cărora puteți să evitați orice tip de înșelăciune, fie că e vorba de produse și/sau de certificate contrafăcute. 

În al doilea rând, selectați cu atenție furnizorul de piese de schimb și aveți grijă la propunerile furnizorilor necunoscuți. Cea mai bună modalitate de a proteja autenticitatea produselor este să cumpărați de la unul dintre cei peste 17.000 de distribuitori autorizați SKF din 130 de țări – aceștia vă vor îndruma fără excepție către produsele de care aveți nevoie. Toți distribuitorii autorizați SKF sunt enumerați la adresa skf.com/distributors.

Transmiteți experiența dumneavoastră în ceea ce privește produsele contrafăcute! Scopul este de a conștientiza piața industrială de existența acestei probleme, ajutând astfel la excluderea producătorilor de produse contrafăcute de pe piață. 

SKF ROMÂNIA

Elena Botezatu, Marketing Communication Business Partner EMEA

Tel.: +40 799 200 630,

E-mail: elena.botezatu@skf.com