Pandemia a rescris regulile afacerilor. Piețele volatile, comportamentul foarte schimbător al consumatorilor și tendința către munca de la distanță au accelerat cursa către digital, și nu există cale de întoarcere. Conform unui studiu recent McKinsey, companiile au grăbit digitalizarea interacțiunilor cu clienții, proceselor din lanțurile de aprovizionare și operațiunilor interne cu o rată de trei, până la patru ani. Inovația în materie de produse a avut loc mai rapid decât atât. Companiile au comprimat șapte ani de inovație digitală într-unul singur, extinzându-și și transformându-și portofoliul de produse.
În mijlocul transformării se află echipele IT, incluzând managerii din centrele de date, cei care coordonează operațiunile IT și inginerii de infrastructură. Ca lideri în IT, echipele specializate ale companiei fac eforturi mai mari ca niciodată pentru a susține tendința companiei către munca de la distanță și virtualizarea rapidă a produselor și serviciilor. De asemenea, este necesar să susțină afacerea prin asigurarea unui timp de funcționare continuă a infrastructurii cheie.
În ultimii ani, întreruperile ar fi putut afecta o locație anume, cauzând probleme în productivitate și în operațiunile locale ale business-ului. Astăzi, întreruperile pot pune la pământ o întreagă forță de muncă, oprind complet operațiunile business-ului, cu impact asupra clienților și cu pierderi financiare. De vreme ce afacerile digitale au creat un mediu de piață extrem de competitiv, asigurarea unui timp de funcționare continuu este un diferențiator important în serviciile oferite de echipa de IT.
Cât de mari sunt provocările cu care se confruntă echipa IT în prezent?
Infrastructurile IT sunt în expansiune: cel mai probabil dețineți o infrastructură IT complexă și extinsă care în momentul de față include facilități fie la sediul companiei, fie în centre de colocare, cloud public sau privat și o prezență edge în dezvoltare. Pe timpul pandemiei, 46% dintre companii și-au crescut investițiile în cloud hibrid pentru a permite lucrul de la distanță, a extinde serviciile digitale și pentru a aduce resursele de procesare mai aproape de utilizatori pentru o experiență îmbunătățită. Cursa spre cloud a devenit un sprint.
Cererea pentru locații edge este mai mare ca niciodată: cererea de echipamente pentru centre de date și locații edge crește rapid, cu investiții estimate de până la 250.6 miliarde USD în 2024. Unii cred chiar că cererea de edge va duce la o diminuare în zona core. Acest lucru creează o oportunitate fantastică pentru companii. “Oricum am defini edge, procesarea, depozitarea și caracteristicile principale ale rețelelor concentrează crearea de date, analiza și managementul în afara zonei core. Viitorul este acolo unde se creează adevărata valoare și oportunitățile pentru produse și servicii esențiale de la nenumărații jucători din ecosistemele technologice,” susține IDC (International Data Corporation).
Managementul IT devine mai complex: echipele IT au nevoie de acces securizat, de la distanță, către o gamă largă de echipamente, incluzând servere pentru producție, dezvoltare și testare; servere non-esențiale; terminale administrative; dispozitive de stocare; echipamente de rețea; unități rack de distribuție a energiei (rPDUs); surse de alimentare neîntreruptibilă (UPS) și senzori; încuietori de uși rack; camere de supraveghere și altele. Aceste dispozitive sunt din ce în ce mai des incluse în pachetele distribuitorilor, crescând complexitatea managementului. Echipele IT se străduiesc cel mai probabil să țină pasul cu numărul tot mai mare al instrumentelor de tot felul într-o industrie care favorizează viteza, simplitatea și scalabilitatea.
Accesul la locația IT nu este garantat: pe timpul pandemiei, cea mai mare parte din activitățile IT au fost făcute de la distanță. Echipele IT pot avea sau nu acces la locații precum centre de colocare, în contextul în care toate locațiile au redus numărul personalului la fața locului. În plus, în mod normal, nu este fezabil sau de dorit să trimiți personal IT sau furnizori locali către locațiile edge de câte ori e nevoie.
Procesele manuale nu sunt scalabile: echipele IT administrează mai multe dispozitive și locații ca niciodată, în timp ce experiența utilizatorilor și cerințele de business au crescut exponențial. Cel mai probabil, orice echipă care folosește procese manuale se confruntă cu provocări majore în a ține pasul cu cererile. În plus, crește probabilitatea erorilor umane, odată cu creșterea responsabilităților personalului. Dispozitivele prost configurate pot produce decalaje în securitate, iar neobservarea unor alerte poate conduce la distrugeri sau erori majore ale echipamentelor.
Cum poate ecosistemul Vertiv™ Avocent® ADX să rezolve provocările IT
Vestea bună este că noile platforme de management IT oferă vizibilitatea datelor, accesul la dispozitive și procesele automate de care aveți nevoie pentru a crește viteza, precizia și scalabilitatea. Cu instrumentele de management potrivite, echipa IT actuală poate coordona mai mulți utilizatori, dispozitive și locații decât înainte, fără compromiterea calității și a receptivității. Vertiv prezintă platforma de management IT digital, cea mai expansivă din industrie, pentru rețelele Enterprise, Distributed, Edge și Hibrid.
Ecosistemul Vertiv™ Avocent® ADX este conceput într-un mod unic pentru a vă ajuta să rezolvați provocările și să exploatați potențialul unei ere a muncii de la distanță și a afacerilor digitale. Această soluție robustă și scalabilă include o platformă de management, manager de rack, module de interfață și o consolă serială.
Echipa IT poate folosi ecosistemul Avocent® ADX pentru a monitoriza și controla infrastructura IT de la distanță și în mod securizat. Veți putea susține creșterea numărului utilizatorilor și a dispozitivelor în mod flexibil și rapid, inclusiv în situațiile în care angajații au nevoie de acces streaming 4K. În plus, un firmware Linux încorporat permite echipei IT să facă îmbunătățiri esențiale, care vor duce la creșterea eficienței operaționale în timp.
Prezentarea ecosistemului Vertiv™ Avocent® ADX
Odată cu creșterea capacității edge a companiei, ecosistemul Vertiv Avocent® ADX evoluează și el. Puteți moderniza și adăuga mai multe dispozitive odată cu dezvoltarea afacerii și puteți permite angajaților de la distanță să aibă acces securizat la toate funcțiile importante din aplicația afacerii. Puteți îmbunătăți continuitatea afacerii cu o abordare de viitor bazată pe standarde deschise. Fie că administrați centre de date mari sau de tip container, cabinete IT, camere de server, laboratoare de testare, turnuri celulare sau altele, ecosistemul Vertiv Avocent® ADX va da claritate și control organizării IT din companie.
Ecosistemul Vertiv™ Avocent® ADX include componente individuale, ce pot fi instalate independent sau în tandem, pentru o utilizare mai robustă. Platforma oferă un management securizat și eficient și un control al infrastructurii IT virtuale și fizice, și administrează sesiuni, atât KVM, cât și seriale pentru mai mult de 100 de utilizatori simultani; managerul de rack oferă IP consolidat pentru diverse dispozitive, cât și o soluție pentru scalabilitate; iar KVM-ul remote 4K crește productivitatea și operează la viteze mai mari și cu o lărgime de bandă mai amplă comparativ cu KVM-uri cu rezoluții standard sau 4K ale altor producători.
Sistemul operează eficient și securizat, stabilind astfel un nou standard în industrie și este eficient în mod deosebit pentru implementările edge, unde scalabilitatea și dezvoltarea reprezintă provocările cele mai des întâlnite.
Avocent® ADX MP1000 Management Platform: simplifică administrarea, controlul, securitatea și automatizarea infrastructurii IT virtuale și fizice pentru enterprise și edge. Administrează procesoarele de service, mașinile virtuale, modulele IP KVM și aparatele de acces la distanță.
Avocent® ADX RM1048P Rack Manager: conectează și administrează diverse dispozitive IT la rack și poate fi implementat cu sau fără Avocent ADX MP1000. Consolidează adresele IP pentru a atenua conflictele IP, pe măsură ce echipamente noi sunt adăugate la rack. Se alimentează prin cablul de rețea (Power over Ethernet – PoE) pentru a reduce numărul de cabluri în rack.
Avocent® ADX IPUHD 4K IP KVM Switch: acest nou produs din portofoliul de KVM-uri Vertiv™ poate găzdui mai mult de 100 de utilizatori și 48 de sarcini unice într-o singură sesiune, furnizând video 4K și transfer de mare viteză (20GB prin uplink), pentru a permite managementul de la distanță și în timp real al dispozitivelor și datelor. Fiecare switch este echipat cu conectori USB-C cu cabluri scurte. Datorită consolidării PoE și IP, nevoia de cabluri este redusă semnificativ.
Firmware-ul Avocent® Core Insight este o familie de pachete Linux încorporate care include o implementare comercială a proiectului OpenBMC pentru controlere de gestionare a plăcilor de bază (BMC-uri). Firmware-ul este modular și scalabil, permițând echipei IT să îmbunătățească eficiența operațională. Include și îmbunătățiri premium pentru securitate, performanță și funcționalitate crescute.
Fiți pregătiți pentru următoarea etapă de inovație implementând ecosistemul Avocent® ADX, o platformă sigură și scalabilă care vă administrează toate dispozitivele. Lăsați echipa IT să se ocupe de ce știe ea mai bine oferindu-i vizibilitate în timp real, procese automatizate și instrumente open-source, care permit personalului să răspundă nevoilor afacerii și să susțină creșterea continuă. Permiteți-le celorlalți angajați să aducă valoare afacerii prin accesarea securizată și folosirea de aplicații critice, în timp ce administrează și monitorizează utilizarea lor.
Autor: Bogdan Strătulă, Channel Reseller Manager pentru Vertiv în România.