Kaeser va prezenta gama sa completă de soluţii şi produse de înaltă calitate pentru producerea aerului comprimat necesar în industria băuturilor la târgul Drinktec 2013, din Germania.

Printre multele exponate prezentate vor fi compresoarele cu şurub şi injecţie de ulei, respectiv cu cameră uscată, pentru diverse game de debit, suflantele cu lobi şi componentele de tratare a aerului comprimat. Aerul comprimat este o sursă de energie importantă pentru industria produselor lactate. Echipamentele Kaeser oferă tehnologie de ultimă generaţie şi o multitudine de posibilităţi pentru reducerea dramatică a consumului de energie al staţiei de aer comprimat şi reducerea cheltuielilor cu energia.

Suflantele din seriile BBC şi FBC sunt acum disponibile gata de conectare, cu tablou electric integrat şi cu controlerul cu fiabilitate demonstrată Sigma Control 2 pentru monitorizare şi comunicare. Gama de suflante cu lobi, cu eficienţă ridicată şi economie de energie asigură debite de aer de la 2 la 72 mc/min pentru presiuni de până la 1.000 mbar (r), respectiv 500 mbar (vacuum). Gata de conectare înseamnă că unităţile sunt livrate complet echipate cu toţi senzorii, controler şi la alegere cu tablou de pornire stea-triunghi sau convertizor de frecvenţă pentru flexibilitate maximă.

Noile sisteme de compresoare cu şurub CSG-2 sunt proiectate pentru a genera aer comprimat cu eficienţă ridicată oriunde sunt necesare compresoare cu cameră uscată. Echipamentele sunt disponibile atât în versiune răcită cu apă cât şi cu aer, precum şi în varianta cu convertizor SFC (Sigma Frequency Control).