Puteți numi consumabilele cu plasmă un rău necesar. Aveți nevoie de consumabile pentru a tăia și crăițui metal, dar, pentru că sunt cinci tipuri de consumabile – duza de protecție, capișonul pistoletului, duza, electrodul și inelul de turbionare – este greu să urmăriți totul.

Din fericire, există ceva ce puteți face pentru a vă fi mai ușor să comandați, să depozitați și să vă organizați piesele consumabile. Puteți utiliza un set de consumabile.

Un set de consumabile conține o combinație de piese. Primiți mai mulți electrozi și duze, întrucât acestea se uzează mai repede, și mai puține scuturi de protecție, inele de turbionare și capișoane pentru pistolet, întrucât aceste piese durează mai mult. Cele mai multe seturi conțin șapte duze și electrozi, două sau trei scuturi de protecție și un inel de turbionare și un capișon al pistoletului.

Toate aceste piese sunt livrate organizate ordonat într-o cutie de depozitare pe care o puteți refolosi. Cutia conține, de asemenea, codul pieselor pentru fiecare piesă, ceea ce face mult mai ușoară comandarea lor. Dacă rămâneți fără electrozi și aveți nevoie de mai mulți, codul piesei pentru electrodul de care aveți nevoie este chiar acolo.

Un alt avantaj al unui set este prețul. Un set de consumabile este, de obicei, mai ieftin decât dacă ați achiziționa separat piesele, deci economisiți bani. Hypertherm comercializează mai multe seturi diferite de consumabile. Setul pe care îl cumpărați depinde de tipul de tăiere pe care o faceți.

Pentru tăierea manuală, aveți nevoie de setul de consumabile pentru tăiere manuală. Dacă utilizați, de exemplu, un Powermax65 cu un pistolet manual, veți dori setul de consumabile Powermax65 manual. Dacă utilizați un pistolet pentru tăiere mecanizată, aveți două opțiuni diferite: există un set standard de consumabile pentru tăiere mecanizată și un set pentru tăiere mecanizată ohmică, ce utilizează un senzor ohmic pentru a determina distanța de la pistolet la piesa de lucru.

În plus față de seturile esențiale de consumabile de tăiere descrise mai sus, Hypertherm comercializează, de asemenea, seturi de consumabile de specialitate. Puteți cumpăra un set de consumabile Essential și aveți consumabile Powermax la îndemână în orice moment.