Consum ultra redus de energie, rezoluție de 16 biți și domeniu de măsură configurabil

Accelerometrele sunt dispozitive care măsoară accelerația liniară a unui obiect. Ele pot fi utilizate și în scopuri derivate din măsurarea accelerației, cum ar fi măsurarea deplasării unghiulare sau a vibrațiilor. În noua eră tehnologică, accelerometrele MEMS încorporează mai multe funcții utile în ceea ce privește detectarea mișcării și a accelerației precum detecția căderii libere, recunoașterea gesturilor de atingere, detectarea activității / inactivității dispozitivului mobil și orientarea în 6D sau 4D.

Pentru a răspunde tuturor acestor cerințe, STMicroelectronics a lansat accelerometrul LIS2DW12, creat special pentru rețelele IoT și dispozitivele portabile. Acesta este un accelerometru digital pe trei axe, de înaltă performanță, cu un consum ultra-redus de energie, care aparține familiei „femto” ce se bazează pe procesele de fabricație consacrate pentru producția de accelerometre miniaturale.

Noul accelerometru are un domeniul de măsură ce poate fi configurat de către utilizator la ± 2g / ± 4g / ± 8g / ± 16g și este capabil să măsoare accelerații cu frecvențe de la 1,6 Hz la 1600 Hz. Accelerometrul are un buffer integrat de tip FIFO ce permite stocarea locală de date pentru a limita intervenția procesorului gazdă. Funcția integrată de autotestare permite utilizatorului să verifice starea senzorului și după ce a fost montat în aplicația finală și include și  un senzor de temperatură. LIS2DW12 este disponibil într-o configurație pregătită pentru producție și este garantat să funcționeze pe o gamă extinsă de temperaturi de la -40 ° C la +85 ° C.

Cu un consum de curent de numai 50 nA în modul Power-Down și de numai 0,38 µA la 1,6 Hz în modul Low Power Mode 1 cu funcția Low Noise oprită, producătorii pot adăuga mai multe caracteristici, îmbunătățind în același timp durata de viață a bateriei produsului lor. Datorită interfețelor digitale I2C și SPI accelerometrul poate fi configurat facil, în funcție de aplicație și controlerul principal, și nu necesită un număr mare de trasee de conexiune, beneficiind în același timp de o viteză mare de transmisie a datelor.

Accelerometrul LIS2DW12 de la STM este disponibil în oferta Aurocon COMPEC cu Nr. stoc. RS: 190-8456. Pentru mai multe detalii tehnice și pentru disponibilitate accesați site-ul ro.rsdelivers.com.

Autor: Niță Emil Ionuț

 

AUROCON COMPEC SRL

Tel: 021 304 62 33

Fax: 021 304 62 34

Email: compec@compec.ro

Site: www.compec.ro

Distribuitor: RS Components, SICK, MURR Elektronik, STASTO, Hitachi