Tehnologia 3M care indică durata de viaţă a filtrelor oferă siguranţă sporită pentru confortul psihic al celor care trebuie să țină cont de schimbarea echipamentului de protecție, în unele cazuri putând înlocui practicile curente. De asemenea, noua tehnologie crește nivelul de respectare a normelor interne din cadrul companiei privind protecția respiratorie, cât și a reglementărilor din industrie. Filtrele de tip A1 (6051i) și A2 (6055i) sunt certificate CE pentru protecţia împotriva gazelor și vaporilor organici. În plus, au toate trăsăturile unor filtre standard 3M pentru gaze și vapori.

Filtrele sunt concepute să indice durata de viață a echipamentului în mod personalizat, pe baza expunerii individuale și a obiceiurilor de utilizare. Acestea sunt prevăzute cu un indicator pe baza căruia utilizatorii sunt atenționați când trebuie schimbate.

Inovația 3M: mod de funcționare

Filtrele 3M™ 6051i și 6055i de gaze și vapori organici care indică durata de viață conțin un semnalizator vizual de epuizare a perioadei optime de folosire pentru anumiți agenți chimici în funcție de nivelul de expunere.

Indicatorii care arată valabilitatea sunt localizaţi în interiorul filtrelor, lângă cărbunele activ. Pe măsură ce vaporii organici pătrund în filtru, sunt absorbiţi de acești indicatori. Peretele transparent permite monitorizarea barei cu indicatori. Când filtrul este expus la anumite concentrații de vapori, indicatorii semnalează acest lucru.

Atunci când este folosit adecvat și în mediile specifice, bara cu indicatori ajută la determinarea timpului rămas de folosire a filtrului.

Folosirea indicatorului

Tehnologia 3M care indică durata de viaţă a filtrelor poate reprezenta o funcţie adiţională pentru programul obişnuit de verificare. Filtrul poate fi schimbat la un interval planificat sau atunci când indicatorul duratei de viaţă arată acest lucru, după caz. În unele situaţii, indicatorul duratei de viaţă poate fi preferat ca metodă de identificare a momentului în care trebuie schimbat, înlocuind astfel programul obişnuit de verificare.

rywal text

Iată paşii prin care puteți afla dacă indicatorul duratei de viaţă trebuie folosit ca metodă principală de schimbare a filtrelor:

  1. Efectuaţi determinări cantitative în mediul de lucru cu dispozitivul 3M de monitorizare a vaporilor organici.
  2. Rezultatele monitorizării trebuie introduse în câmpul 3M Select and Service Life Software (3M.eu/SLS). Dacă indicatorul duratei de viaţă nu poate fi folosit ca metodă principală, poate fi folosit ca acţiune complementară la programul actual de schimbare a filtrelor.

 

Nanotehnologie

Siguranţa la locul de muncă este critică, de aceea filtrele 3M de gaze şi vapori organici cu indicator al duratei de viaţă reprezintă o măsură adiţională de asigurare. În mediile specifice, indicatorul 3M al duratei de viaţă acordă o încredere mai mare în echipamentul de protecţie.

3M dezvoltă produse şi tehnologii menite să îmbunătățească siguranţa în mediile de muncă aflate în continuă schimbare.

Verificaţi instrucţiunile de utilizare pentru seriile 6051i şi 6055i sau accesaţi 3M Select and Service Life Software (3M.eu/SLS) pentru a afla dacă filtrele sunt potrivite pentru mediul specific de lucru. De asemenea, este important să schimbaţi filtrele de gaze şi vapori la timpul potrivit. Depăşirea duratei optime de folosite a filtrelor poate duce la infiltrarea unor substanţe în mască.

 

Rywal RHC România

Brașov, Cal. Fagarasului nr. 59 Tel: 0368100127

Fax: 0368100128

romania@rywal.ro

www.rywal.ro