Easy Engineering: Ce industrii credeți că vor crește în 2021?

TESTO: Cred că economia își va reveni puțin, dar încă nu suntem în măsura să știm cât și mai ales când. Totul depinde de cum evoluează criza sanitară. Domeniile cel mai puțin afectate de această criză rămân în continuare cel alimentar și farmaceutic, acolo unde vedem chiar și o creștere a activității, creștere care se reflectă și în proiectele noastre din aceste două domenii.

E.E: Ce soluții oferiți pentru aceste industrii?

TESTO: Anul trecut ne-a arătat cel mai bine cât de important este să fim flexibili, să putem primi informații rapid, astfel încât să putem lua cele mai bune decizii într-un timp foarte scurt. În acest sens produsele dezvoltate de Testo în ultimii ani s-au potrivit foarte bine noilor nevoi și cerințe, datorită beneficiilor aduse de funcțiile de comunicare, cum ar fi cea între echipamente, comunicarea cu telefoanele inteligente și tablete sau comunicarea cu rețelele de WiFi și integrarea valorilor măsurate în platforme Cloud.

E.E: Spuneți-ne despre inovațiile produselor oferite și care este impactul asupra muncii clienților?

TESTO: Putem vorbi multe despre inovațiile Testo. Întreaga dezvoltarea a grupului din ultimii 60 de ani s-a bazat pe inovație și pe dezvoltarea de echipamente și soluții de măsurare care să ajute cu adevărat utilizatorii în activitatea lor de zi cu zi.

Anul acesta se împlinesc 5 ani de când am lansat în premieră pe piață prima gamă de echipamente inteligente (Sondele SMART) care se conectează și transmit valorile măsurate direct către telefonul mobil. Astfel, Testo a devenit primul producător din lume care a dezvoltat o serie de astfel de echipamente.

De asemenea, am lansat în urmă cu 2 ani, primul analizor de gaze de ardere cu sistem de operare Android, conexiune WiFi la internet și modul de email integrat, funcții care ușurează și eficientizează foarte mult activitatea utilizatorului.

Mai mult de atât, tot Testo a fost compania care a lansat primul echipament multifuncțional inteligent pentru analiza sistemelor de ventilație și a parametrilor de confort ambiental, care se conectează wireless cu sondele de măsurare și cu sistemele WiFi, oferind astfel utilizatorului o flexibilitate foarte mare în configurarea echipamentului și realizarea măsurărilor.

E.E: Ce industrii credeți că vor crește în viitor?

TESTO: Personal, cred că toate industriile vor suferi o schimbare și vor fi nevoite să se adapteze noilor obiceiuri dobândite în ultimul an, mai ales în zona de comunicare și digitalizare.

O creștere mai rapidă se poate vedea în domeniul alimentar și farmaceutic, care până la urmă este o creștere normala în astfel de situații. Desigur că vor urma și celelalte domenii, doar că nu în același ritm și în același timp.

Piața de HVAC pare că începe să-și revină spre nivelul din 2019, dar în continuare, aici lucrurile depind foarte mult de evoluția situației sanitare.

E.E: Ce soluții aduceți pentru aceste industrii în schimbare?

TESTO: Așa cum am spus și mai sus, este necesar să ne focusam pe echipamentele și soluțiile care ne eficientizează munca și care ne ajută să comunicam mai bine și mai ușor.

E.E: Cum vă veți adapta soluțiile pentru viitor?

TESTO: Testo a fost dintotdeauna “ancorat în viitor”. Dovada o aduc multiplele echipamente inovative pe care le-am dezvoltat de-a lungul anilor, care au fost întotdeauna o referință în industria aparatelor de măsurare.

Așadar, modul prin care ne pregătim pentru viitor este acela de a-l crea.

E.E: “The Industrial Internet of Things” este văzut ca fiind viitorul tehnologic. Ce soluții oferiți și cum vă afectează acest lucru?

TESTO: Plecând de la senzorii de măsurare pe care îi producem cu succes de peste 60 de ani, ne-am adaptat modelului de business actual și viitor și am integrat acești senzori în sisteme complexe care asigură o comunicare rapidă atât între echipamente, cât și între echipamente și utilizator.

Astfel, toate activitățile și procesele care până acum ocupau destul de mult timp din activitatea unui utilizator sau a unei companii, pot fi digitalizate astfel încât timpul petrecut pentru efectuarea și analiza unor măsurători să scadă substanțial, rămânând astfel timp pentru alte activități la fel de importante.

Practic viitorul tehnologic, așa cum îl vedem noi, ar trebui să ne ofere mai mult timp pe  care să îl petrecem alături de cei dragi.

E.E: Cum credeți că va îmbunătăți 5G procesele industriale?

TESTO: Cu siguranță tehnologia 5G este benefică proceselor industriale prin viteza crescută de comunicare pe care o aduce, dar este interesant de văzut cât este de benefică sau nu pentru sănătatea umană.