UNDE NE VEDEM ÎN 2022?

Nu știu alții cum sunt, dar noi, Famatech, pentru 2022 avem planuri destul de ample. Rămâne de văzut câte dintre ele se și concretizează în acest al treilea an al pandemiei.

Cu toții am trăit și am resimțit această perioadă aparte din ultimii doi ani în moduri diferite. Este evident faptul ca în mediul de afaceri, și implicit, în modul de a face afaceri a avut loc o schimbare majoră. Dacă înainte s-a ajuns la un caracter impersonal, lipsit de implicare, acum în schimb, se pare că afacerile capătă o notă din ce în ce mai personală – au loc între oameni. Sau poate că întotdeauna a fost așa, doar că nu am conștientizat acest lucru. Reprezentanții companiilor nu mai sunt plictisiți la evenimentele de business la care poate mergeau înainte cu reținere, deoarece se simțeau nevoiți să rămână până la final. Acum, în schimb, par a fi mai deschiși, așteaptă cu nerăbdare aceste evenimente pentru simplul fapt că reprezintă o ocazie să se întâlnească și să vorbească față în față, fizic, cu alte persoane, să socializeze, să relaționeze. Pentru că, ne place sau nu, suntem ființe sociale. Și, mai suntem și aceia dintre noi cărora ne place ceea ce facem și așteptăm cu nerăbdare să socializăm din nou în cel mai tradițional mod posibil. 

Spunem că această perioadă ne-a apropiat de cei dragi, de familie, dar, uneori acest lucru nu mai este suficient. Ne-am impus să găsim partea bună din orice situație pentru că ne ajută să mergem înainte. Lucrăm de acasă, copiii merg la școală, paradoxal, fără să plece de acasă, dar nu e în niciun caz la fel. Și nu e mai bine.

De fapt, afacerile în lipsa întâlnirilor fizice între reprezentanții companiilor nu mai au același farmec și, implicit, nici rezultatele scontate. Unii clienți își amintesc, cu o notă de nostalgie, vorbind la telefon, bineînțeles, că ne-am întâlnit la vreun târg prin 2017…

Ca urmare, în 2022 ne dorim să recuperăm, pe cât se poate, acest aspect pe care îl resimțim deseori ca pe un “handicap”. Noi, Famatech, avem în plan să participăm la cât mai multe evenimente care implică prezență fizică pentru a conferi vizibilitate atât companiei ca și jucător pe piața din Europa, cât și produselor și serviciilor noastre: Burdufuri de protecțieBurdufuri telescopice inelateManșete industrialeCompensatoare textileStații de încărcare Big-Bag și vrac și servicii specializate de Debitare cu jet de apă.

Pe lângă, sau mai degrabă în concordanță cu obictivele principale din acest an: dezvoltarea atelierului mecanic înființat anul trecut ca și serviciu complementar debitării cu jet de apă și consolidarea poziției Famatech în țările din Europa în care exportăm, avem planificate participări la trei manifestări expoziționale de profil: Global Industrie – Paris, 12 – 17 mai 2022;  ESEF Maakindustrie, Utrecht, Țările de Jos 30 august – 2 septembrie 2022 și BI-MU, Milano, Italia, 12 – 15 octombrie 2022. Acest lucru este posibil și datorită sprijinului reprezentanților FEPA-CM și al Programului de Promovare a Exportului, cu finanțare de la bugetul statului, administrat de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului (MAT).

Primul dintre evenimentele de amploare unde am confirmat deja participarea este Global Industrie, Paris. Acesta reprezintă un eveniment de referință pentru noi la care am participat și anul trecut. Bucuria revederii va fi cu atât mai mare cu cât aceste ocazii sunt rare în prezent. Cu respectarea normelor de protecție în vigoare, există, totuși posibilitatea să ne “vedem” zâmbetele privindu-ne doar ochii, în ciuda măștilor.

La ESEF Maakindustrie, decizia participării a venit relativ ușor, în urma evenimentului din noiembrie 2021 (Meet the Northern Industry, Groningen) la care am luat parte. În cadrul acestuia am realizat că ne dorim să aflăm mai multe despre companiile din Țările de Jos, despre modul în care am putea colabora. Și mai ales despre reprezentanții acestor companii, cu modul lor de a face din afaceri o reală plăcere, care dau o notă personală conversațiilor și senzația că interlocutorii se cunosc de ani de zile.

BI-MU ne așteptăm să reprezinte o experiență complet nouă pentru Famatech în țara ce “respiră” istorie, cultură și tradiție. Dar, întrucât suntem întotdeauna pregătiți pentru provocări, așteptările cu privire la acest eveniment sunt pe măsură.

Așa cum știu aceia dintre voi care au experiența participării la astfel de evenimente, pregătirile au început deja din anii precedenți. Vom încerca pe cât posibil să oferim o experiență autentică în cadrul standurilor noastre, să redăm o parte din esența Famatech produselor noastre marcate de înaltă tehnologie, durabilitate, calitate, și de ce nu, chiar frumusețe. Deși vorbim despre produse industriale, unele dintre ele necesită atât tehnică avansată, cât și un anumit grad de creativitate care se apropie uneori de artă. Implică design, meticulozitate, atenție deosebită, dar și rezistență și funcționalitate. Este impresionant să observi cum o serie de planuri și schițe impersonale prind viață și se transformă – in general prin manufactură, contribuția inedită a personalului – într-o serie de produse colorate, uneori asemănătoare bijuteriilor sau accesoriilor, dar care au roluri esențiale pentru funcționalitatea și durabilitatea unor echipamente și utilaje din fabrici din țară și din străinătate.

Satisfacția realizării unor produse, uneori de înaltă tehnologie, unicate, alteori destul de comune, de serie, reprezintă “motorul” care ne impulsionează zilnic să ne dorim să devenim tot mai buni în ceea ce facem, să găsim noi soluții adaptate cerințelor clienților noștri. Ca urmare, numărul acestora este în continuă creștere și domeniile în care își desfășoară activitatea sunt dintre cele mai variate. 

În concluzie, așteptăm cu nerăbdare să ne (re)întâlnim fizic la unul sau la toate aceste evenimente, pentru că, așa cum a subliniat la un moment dat o persoană cu multă experiență în domeniu, de fapt, afacerile au loc între oameni.

FAMATECH SRL

Corina Holerga, Sales and Marketing

marketing@famatech.ro

www.famatech.ro

Mob: +40761.120.908

Tel: + 40 269.555.254