Aparatele Ignis asigură o rază de acțiune enormă prin alimentarea eficientă cu energie electrică. Ele compensează cu maximă fiabilitate cabluri de alimentare de până la 100 m lungime sau fluctuații de tensiune, pentru ca arcul electric să rămână stabil și pentru garantarea unui rezultat optim al sudării.

NOUL FRONIUS IGNIS – LA FEL DE VERSATIL PE CÂT DE VARIATE SUNT APLICAȚIILE VOASTRE

Cine dorește să realizeze suduri perfecte, chiar și în cele mai dificile condiții, la interior și la exterior sau în spații înguste, are nevoie de un aparat de sudare de calitate, ușor manevrabil și robust. Fronius a dezvoltat noua serie de aparate Ignis 150/180 exact pentru aceste cerințe. Influențele exterioare, precum praful și umiditatea nu afectează nicicum carcasa rezistentă, iar tehnologia revoluționară de la interior, cu multiple funcții convenabile, ușurează desfășurarea procesului de sudare. 

Fie că este vorba despre montaj, mentenanţă sau reparații – fiecare aplicație de sudare aduce cu sine provocări specifice. Sudura trebuie să fie precisă și să reziste oricăror solicitări sau condiții meteorologice. Acest lucru este valabil și atunci când nu este disponibilă o rețea electrică stabilă. Acest deziderat este atins cu extremă ușurință cu aparatul compact Ignis, disponibil în clasele de putere 150 A și 180 A. În plus, ambele modele sunt disponibile și ca variantă WIG, pentru abordarea sudării WIG mobile. Ignis 180 este disponibil, de asemenea, în variante specifice la nivel național, putând fi utilizat și în regiuni cu tensiuni de rețea diferite.

La interior sau la exterior, pe soare sau pe ploaie, la înălțime sau în cele mai strâmte spații: Aparatele de sudare manuală cu arc electric Fronius Ignis-150/180, robuste și ușoare, sunt parteneri universali pentru cele mai diverse provocări.

Arc electric stabil cu orice reţea electrică

Calitatea necesită în primul și în primul rând un arc electric fiabil. Cu Ignis 150/180 acesta poate fi obținut chiar și în cazul fluctuațiilor de tensiune, la funcţionare pe generator sau cu cabluri de alimentare de la rețea de pană la 100 metri lungime. Tehnologia integrată PFC utilizează în mod optim tensiunea de reţea disponibilă, îmbunătățind astfel factorul de putere. Acest lucru face, pe de o parte, ca Ignis să fie extrem de eficient energetic, lărgind pe de altă parte raza de acțiune a sudorilor, pentru ca aceștia să poată realiza suduri perfecte și cu cabluri lungi. Astfel, Ignis devine însoțitorul ideal pe șantiere, la lucrări de reparații și mentenanţă în industrie și agricultură, precum și în atelierele private.

Extraordinar de robust, manevrabil și versatil: Ignis 150, Ignis 180 și Ignis 180 TIG.

Un pachet puternic cu funcții multiple

Chiar dacă Ignis 150, la 6,5 kg, respectiv Ignis 180, la 8,8 kg, sunt extrem de ușoare și manevrabile, ele conțin la interior o tehnologie revoluționară și o multitudine de caracteristici, care ușurează activitatea de zi cu zi a sudorilor. Totul începe cu operarea simplă: în meniul cu o structură intuitivă este suficient un singur buton rotativ și de apăsare pentru selectarea parametrului dorit, iar setările pot fi oricând citite cu ușurință pe afișajul cu 7 segmente de pe display. 

Referitor la selectare: pentru începerea sudării sunt disponibile funcții ajutătoare, cum ar fi Soft-Start, HotStart și TrackingArc. Soft-Start a fost dezvoltată special pentru electrozi bazici, care necesită un curent de sudare mai redus. HotStart, pe de altă parte, mărește curentul la început, timp de o fracțiune de secundă, pentru amorsarea mai rapidă a electrodului și este foarte utilă pentru electrozi rutilici și celulozici. TrackingArc ajută, ca și o lanternă, la găsirea poziției de start exacte, de ex. la reamorsare după o oprire sau după schimbarea electrodului – în special la utilizarea măștilor de sudare fără întunecare automată. În acest fel nu mai apar deloc erori de sudare, cum ar fi craterul final sau crestături, dispărând necesitatea unei prelucrări ulterioare, consumatoare de timp.   

Mereu alături: La doar 6,5 kg, Ignis 150 este extrem de ușor și se distinge în practică prin tehnologia revoluționară și volumul mare de funcții. 

Perfecțiune și viteză datorită funcției Pulse

Suduri frumoase și de calitate ridicată pot fi obținute deosebit de ușor cu funcția MMA-Pulse. Aceasta permite sudarea rapidă și calitativă, reprezentând și o alegere excelentă pentru sudarea în poziții dificile. În cazul variantei WIG a Ignis 180 este disponibilă, desigur, și sudarea WIG în curent pulsat. Arcul electric în impulsuri ușurează în primul rând sudarea materialelor foarte subțiri, deoarece se reduce transferul temperaturii în materialul de bază. La sudarea în impulsuri sudorul specialist are și un foarte bun control asupra băii de metal topit, putând genera astfel deosebit de precis structura de solzi caracteristică.

Mai multe detalii despre noul Fronius Ignis universal găsiți aici.