Makita a lansat noua maşină de înşurubat cu 3 trepte de viteză, 18V LXT Quick-Shift Mode , baterie Litiu-Ion fără perii, numită XDT09M. Aceasta este cea mai puternică și cea mai compactă maşină de înşurubat cu impact dezvoltată de Makita. Face parte din seria în continuă dezvoltare de 18V Litiu-Ion a producătorului Makita, fiind una dintre cele mai mari game de unelte fără cablu alimentată de un acumulator glisant de 18V litiu-ion.

Bateriile Makita 18V Litiu-Ion au cel mai rapid timp de încărcare din categoria lor, astfel încât aceasta să poată funcționa cât mai mult, fără a petrece prea mult timp la încărcat. “Makita are un trecut bogat în inovarea mașinilor de impact cu acumulator, iar XDT09M stabilește noi standarde”, a declarat Adam Livingston, managerul diviziei de scule electrice cu acumulator Makita. “Modelul XDT09M are mai mult cuplu şi viteză mai mare faţă de modelele anterioare, dar are mai multe caracteristici, fiind cea mai compactă din categoria de 18 volți.

Pentru utilizatori, modelul XDT09M este o soluție completă.”. XDT09M cântărește doar 1,5 kg cu bateria de 4 amperi. Cu o lungime de numai 10,16 cm, este cu 7,62 cm mai compact faţă de modelul Makita XDT06 și cel mai compact din categoria sa. Alte caracteristici includ un indicator al nivelului de încarcare al bateriei în 3 trepte, cât și Tehnologia de Protecție Extremă Makita (XPT), constând într-o izolaţie în interiorul uneltei, proiectată pentru rezistenţă la apă şi praf, putând fi utilizată în condiții dure de șantier.