INTEWRVIU GÜHRING

Compania Gühring a fost înființată în anul 1898 de către Gottlieb Gühring și a început să fabrice burghie. Cu mai mult de 8000 de angajați,  peste 70 de unități de producție în 48 de țări de pe toate continentele, Gühring este recunoscut ca un furnizor inovativ în toate industriile importante, industria constructoare de mașini și industria aerospațială fiind cele mai importante. În acest moment Gühring produce scule așchietoare rotative diamantate, din carburi metalice sinterizate și oțel rapid. De asemenea Gühring produce carburile metalice sinterizate necesare sculelor așchietoare și deține de asemenea tehnologiile necesare tratamentelor de suprafață pentru acestea.

Gühring România este subsidiară a Gühring KG cu sediul în Albstadt-Ebingen Germania și este prezentă în România din anul 2003. În anul 2007 Gühring decide deschiderea unei unități de producție proprie în Sibiu, în prezent aceasta având peste 250 de angajați. Gühring produce în Sibiu scule speciale(burghie, freze monobloc, alezoare, etc)  din carburi metalice sinterizate, burghie de găurit adânc (gun-drill) și oferă servicii de reascuțire și acoperire pentru clienții din România.

În anul 2008 Gühring remarcă potențialul școlii românești de inginerie și decide deschiderea unui centru de cercetare-dezvoltare în Cluj Napoca. În acest moment centrul de la Cluj Napoca este organizat în 8 departamente printre care, OEM, proiectare scule PCD, proiectare scule cu plăcuțe amovibile, departamentul de cercetare-dezvoltare. În centrul de la Cluj Napoca își desfășoară activitatea o echipă de peste 100 de persoane și dispune de aparatura modernă de ultimă generație.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

GÜHRING: Compania Gühring oferă soluții tehnologice pentru prelucrarea metalelor sau a altor tipuri de materiale inclusiv materiale compozite solicitate de industria prelucrătoare. Echipa de vânzări Gühring având o susținere puternică din partea departamentelor de cercetare-proiectare, oferă pachete complete de prelucrare pentru solicitările venite din partea industriei care cuprind: proiectare tehnologii de prelucrare, producție scule și portscule, optimizare de procese în scopul atingerii performanțelor așteptate de clienți și nu în ultimul rând pachetele de servicii de recondiționare scule.

Având în vedere competența dezvoltată de-a lungul deceniilor de inovație în domeniul sculelor, Gühring vine în sprijinul clienților cu soluții de tool management al proceselor și sculelor. În acest fel, întru-un parteneriat strâns cu clientul, Gühring participă la optimizarea proceselor și costurilor de producție ale clienților mergând de la gestiunea optimă a stocurilor și până la modificări de proces tehnologic în scopul obținerii productivității maxime. 

E.E: Care sunt noutățile pentru anul 2021 in materie de produse noi?

GÜHRING: Desigur, Gühring, ca producător cu o tradiție de peste 120 de ani, vine mereu in întâmpinarea profesioniștilor cu soluțiile cele mai moderne de prelucrare situându-se astfel în topul furnizori de soluții de prelucrare. Și în acest an propunem clienților optimizări geometrice pentru prelucrarea materialelor cele mai dificile și, de asemenea, soluții de protecție a suprafețelor sculelor în scopul creșterii durabilității prin acoperiri cu pelicule nanometrice (PVD).

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

GÜHRING: Gühring produce și comercializează o gamă larga de soluții tehnologice pentru industria prelucrătoare. Printre acestea, amintesc: burghie, burghie de găurit adânc, freze, tarozi, filiere, atât din oțel rapid cât și din carbură, scule diamantate, scule de canelat, portscule cu diverse tipuri de interfețe. Ca pionier în domeniul acoperirilor PVD, Gühring a dezvoltat de-a lungul timpului o varietate mare de tipuri de protecții pentru suprafețele sculelor, adaptate desigur nevoilor de prelucrare. 

Gühring reușește să acopere, prin intermediul portofoliului de produse și servicii, întreg necesarul de soluții pentru clienții din domeniu prelucrărilor mecanice.

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

GÜHRING: Piața sculelor așchietoare în România este extrem de competitivă, majoritatea producătorilor mondiali importanți fiind prezenți prin filiale proprii sau distribuitori. Gühring are reprezentarea cea mai consistentă, fiind prezent atât cu echipa suport tehnică și de vânzări, cât și prin unitatea de producție și cea de cercetare-dezvoltare, fapt ce asigură clienților un avantaj clar în obținerea de soluții adaptate întru-un timp extrem de scurt.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

GÜHRING: Desigur, competiția din piața sculelor așchietoare nu poate decât să producă creșterea nivelului de inovație în domeniul sculelor, lucru de care vor beneficia clienții noștri, cu rezultat direct in reducerea costurilor de producție. Acest lucru poate reforma radical industria prelucrătoare în următorii ani oferindu-i un avantaj important pe plan mondial.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

GÜHRING: Fiecare produs Gühring înglobează inovație și tehnologie fiind rezultatul direct al optimizării sculelor în pas cu dezvoltarea materialelor și evoluția mașinilor unelte. Centrele de cercetare Gühring sunt într-un efort continuu de dezvoltare a materialelor sculelor, optimizării geometriei de tăiere și, nu în ultimul rând, al dezvoltării acoperirilor PVD cu scopul depășirii așteptărilor profesioniștilor din domeniu. Desigur, expertiza în domeniul gestiunii sculelor s-a extrapolat către dezvoltarea sistemelor de gestiune electronice de tip TM a sculelor și dispozitivelor. Gühring a făcut un pas înainte și a continuat dezvoltarea acestor sisteme de gestiune electronice în sisteme capabile să preia controlul proceselor de producție și al mașinilor unelte. Astfel, cu ajutorul programului Gühring Management Cost Control, clientul poate controla în timp real sistemele de producție reușind să optimizeze întregul flux de producție.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2021?

GÜHRING: Criza medicală mondială a afectat toate industriile cu efecte greu de estimat pe termen mediu și lung. Ceea ce ne dorim în acest moment este depășirea acestei situație pandemice și revenirea, chiar dacă treptată, la normalitatea pe care o cunoșteam înainte. Dorința noastră în acest moment este să ne consolidăm echipa tehnico-comercială pentru a putea oferi clienților noștri produse și servicii la standarde cât mai ridicate.