INTERVIU METAL STAR

Metal Star a fost înființată în 2001, la Alba Iulia, printr-un capital exclusiv românesc. Obiectivul companiei a fost, încă de la înființare, de a răspunde cerințelor companiilor din industria prelucrărilor mecanice prin furnizarea unui necesar complet de scule, echipamente și tehnologii de ultimă generație, care să le asigure desfășurarea activităților în condiții de maximă performanță.

În prezent, Metal Star își desfășoară activitatea la nivel național, prin puncte de lucru zonale, oferind soluții complete în prelucrări metalice prin așchiere, la solicitarea clienților.

Astfel, serviciile companiei îi recomandă ca partener strategic pentru orice companie de producție din industria auto, energetică, aeronautică, petrol și gaze sau inginerie generală.

Persoană intervievată: Simona Stoia, Referent Marketing la Metal Star.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Simona Stoia: Focusul nostru principal constă în furnizarea întregului necesar de consumabile, tehnologii și echipamente pe piața industrială din România. Însă, oferim nu doar servicii comerciale, ci soluții complete care includ consultanță tehnică și suport pentru achiziția și livrarea produselor. Acest lucru se concretizează prin: analize de cost și soluții personalizate, prezentări periodice de noutăți care apar în domeniul prelucrărilor prin așchiere, consultanță și expertiză tehnică în domeniul recondiționării matrițelor sau traininguri dedicate punerii în funcțiune și utilizării corecte a echipamentelor achiziționate.

Toate acestea ne diferențiază de cea mai mare parte a furnizorilor din domeniu și sunt disponibile datorită personalului nostru experimentat și a colaborărilor de succes, stabilite de-a lungul timpului cu importanți producători de top mondial.

E.E: Care sunt noutățile in materie de produse noi?

S.S: Gama noastră complexă de produse oferă foarte multe scule și echipamente confecționate după cele mai noi standarde, însă, printre noutățile care oferă tehnologie avansată și tehnici moderne de lucru putem specifica Sistemul de fixare Zero Point (oferit de producătorul german Lang Technik) care, combină în cea mai nouă versiune cele două grile cu zero point de 52 și 96 mm, permițând utilizatorului să prindă întreaga gamă de menghine LANG aplicabile, în aceeași unitate de zero point. De asemenea, putem menționa și aparatul de sudură ENESKAlaser 1500 mobile (oferit de JOKE Technology), un sistem ultramodern de sudare cu laser, dotat cu un braț de extensie pivotabil la 180° și un microscop stereo – care permite prelucrarea pieselor sau repararea matrițelor cu foarte multă ușurință.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

S.S: Produsele pe care le comercializăm pe piața din România includ o gamă largă de:

  • scule așchietoare: cuțite de strung, freze, burghie, tarozi, alezoare, lamatoare, filiere, pânze de debitare, scule cu plăcuțe amovibile din carbură, scule monobloc din oțel rapid și carbură s.a;
  • accesorii pentru mașini unelte: capete de filetare, portscule de mare precizie, portscule antrenate, menghine, s.a;
  • echipamente: mașini de ascuțit, mașini de debitat, mașini de filetat, echipamente pneumatice, s.a;
  • matrițe: echipamente și consumabile pentru șlefuirea, recondiționarea și întreținerea matrițelor;
  • scule pentru debavurare și lustruire destinate mașinilor CNC.

Toate acestea sunt disponibile în urma consultanței cu unul dintre specialiștii noștri și a recomandării soluțiilor personalizate, conform nevoilor specifice de prelucrare.

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

S.S: Efectele pandemiei Covid-19 și-au pus amprenta inevitabil și în domeniul industrial, iar achiziția consumabilelor prezintă încă o scădere, datorată faptului că a fost redusă producția de autoturisme. 

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

S.S: Trecem printr-o perioadă fluctuantă în care piața prelucrărilor mecanice va mai resimți urmări ce vor genera prețuri fluctuante sau indisponibilitatea anumitor produse.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

S.S: Produsele pe care le furnizăm oferă garanția unor rezultate care să asigure performanță, fiabilitate și avantaj concurențial pentru activitățile zilnice de prelucrare.

În acest scop, ne-am concentrat eforturile în ultimii ani, furnizând clienților noștri scule de ultimă generație, dar și echipamente inovatoare de la  producători/furnizori renumiți pe piața industrială internațională. Oferim astfel, soluții inovatoare pentru: debavurare CNC – XEBEC (Kempf Germania), răcire industrială – VORTEC (SUA), sudură și inscripționare cu laser – JOKE (Germania), diverse sisteme de prindere prin robotizare piese pe MU – LANG TECHNIK (Germania) sau cu portscule – REGO FIX (Elveția).

E.E: Ce estimări aveți pentru restul anului 2022?

S.S: În prezent, există cerere în piață, iar activitatea companiei funcționează normal.

Ne așteptăm la schimbări generate de scumpirea prețurilor la energie sau de eventuale dezechilibre provenite din mediul  industrial internațional, pentru care, ne vom strădui să oferim sprijin clienților noștri, prin soluții care să le mențină continuitate în activitățile de producție sau de prelucrare.

Metal Star SRL

Alba Iulia, str. Alexandru Ioan Cuza. nr. 50A

510193, Alba, România

Vânzări echipamente: info@mstar.ro

Departament marketing: marketing@mstar.ro

Website: www.mstar.ro