INTERVIU EMUGE-FRANKEN

Timp de 100 de ani, grupul companiei germane EMUGE-FRANKEN este unul dintre cei mai importanţi producători de scule de precizie pentru filetare, frezare, găurire şi fixare. Cu un număr de 1.900 de angajaţi, EMUGE-FRANKEN oferă un program inovator de produse, cu 40.000 de articole în stoc şi un număr mai mare de produse la temă specifice clientului. Gama de produse este axată pe aplicaţii în industria automotive, industria energetică, industria aerospațială, tehnologia medicală, precum şi ingineria mecanică şi a instalaţiilor. EMUGE-FRANKEN are propriile filiale sau parteneri de vânzări în 53 de ţări. Reprezentanța EMUGE FRANKEN Tools România are sediul central în Cluj-Napoca şi specialiști în Brașov şi Pitești care asigură suportul tehnic şi comercial la cel mai ridicat nivel.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

EMUGE FRANKEN: Pe lângă produsele standard pentru tehnologiile de filetare, frezare, găurire şi fixare, oferim şi o gamă largă de servicii în plus. Acestea includ soluții tehnologice de prelucrare la temă, servicii de reascuțire, servicii de reacoperire, servicii de calibrare și multe altele.

Pentru fiecare dintre mărcile EMUGE și FRANKEN există câte o echipă de specialiști în ingineria aplicațiilor gata să sprijine clienții noștri cu rezolvarea problemelor tehnice prin telefon sau la fața locului. Putem face testări gratuite cu produsele noastre la sediul clientului sau în Germania cu materialul clientului.

E.E: Care sunt noutățile în materie de produse noi?

EMUGE FRANKEN: EMUGE FRANKEN a brevetat o metodă complet nouă de execuție a filetelor printr-un proces de plonjare și de deformare. Procesul a fost dezvoltat în colaborare cu AUDI AG și ISF (Institute for Machining at the Technical University of Dortmund). Metoda nou-numită „Punch Tap”– reduce timpul de filetare cu cca. 75% față de metoda convențională de deformare filet, și totodată reduce substanțial consumul de energie. Ideea de bază a noii tehnologii, a plecat de la premisa că o economie semnificativă de timp se poate obține doar în cazul în care traiectoria sculei va fi scurtată. Astfel, s-a găsit o nouă formă și o nouă cinematică a sculei de filetat, la care scula nu mai urmărește prin mișcările sale traiectoria de-a lungul profilului filetului. „Punch Tap” are o construcție total diferită față de un tarod convențional de tăiere sau deformare. Nu are un profil continuu elicoidal ci numai două muchii active elicoidale plasate la 180° unul față de celălalt.

Procesul de filetare constă din trei pași:

  • „Punch Tap”-ul plonjează axial în gaură printr-o mișcare ușor elicoidală, dinții de străpungere generând pe periferia găurii două canale elicoidale cu pas mare.
  • Când „Puch Tap”-ul ajunge la adâncimea dorită, se rotește cu 180° timp în care se ridică cu o jumătate de pas în sus. Prin această mișcare se generează complet filetul.
  • Punch Tap”-ul se retrage din gaură tot printr-o mișcare elicoidală pe aceleași canale clicoidale executate la plonjare. Procesul durează mai puțin de jumătate de secundă în cazul unui filet M6.

O altă nouă tehnologie revoluționară de obținere a filetelor interne adusă de curând de EMUGE FRANKEN este „Taptorul”. Acest proces inovator „EMUGE Taptor” combină pre-găurirea și filetarea într-o singură etapă de prelucrare. Acest lucru elimină necesitatea schimbării sculelor.

În producția de filete interne, în mod obișnuit, prelucrarea se efectuează în 2 etape. Prima etapă este găurirea iar etapa a doua constă din prelucrarea filetelor folosind tarozi. Această schimbare de scule are ca rezultat perioade lungi de proces. Pentru a scurta aceste perioade lungi de proces și a economisi timpii de mașinare s-a dezvoltat scula „Taptor”. 

Procesul tehnologic constă din efectuarea unei singure operații de găurire şi filetare simultan. Ciclul „Taptor” este similar cu filetarea rigidă. Avansul pe rotație este de un pas. Adâncimea de filetare este definită din construcția sculei „Taptor”.  Acesta creează o degajare pe fundul filetului, iar retragerea se realizează elicoidal pe filetul executat.

Pentru dezvoltarea acestei tehnologii au participat şi parteneri tehnologici din mediul de producție cu experiență şi anume: AUDI, GROB, MAG. 

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

EMUGE FRANKEN: Emuge Franken oferă scule de precizie pentru tehnologia de filetare, găurire, frezare şi fixare. Scule ce se potrivesc la orice tip de material, dimensiune şi toate filetele existente. Oferim totodată unelte precise de prindere: portscule de fretare, mandrine de filetare pentru mașini clasice și CNC-uri precum și dispozitive de prindere ultraprecise pentru producția de serie. Pentru a identifica ușor deviațiile de formă și de mărime ale filetelor şi a găurilor oferim clienților calibre certificate.

E.E: În ce stadiu se află piaţa în care activaţi, la momentul actual?

EMUGE FRANKEN: Evoluția pandemiei afectează toate domeniile economiei, inclusiv sectoarele din industriile: automotive, energetice, aerospaţiale, mecanice şi a instalaţiilor, mai puţin industriile medicale şi cele alimentare care au crescut pe fondul crizei pandemice. Emuge-Franken are avantajul unui domeniu larg de servicii și produse, putându-se astfel poziționa ca un partener fiabil, în special în astfel de situații de criză. 

Vremurile actuale sunt provocatoare, dar deschid și multe oportunități pentru viitor. Am remarcat în ultimii ani o cerere tot mai mare pentru digitalizare și pentru utilizarea instrumentelor inteligente. Compania are 100 de ani vechime și a trebuit să facă față multor schimbări de-a lungul timpului și credem că suntem pregătiți pentru schimbările viitorului, important este să anticipăm noile nevoi ale clienților și să vedem ce pași trebuie făcuți în direcția respectivă.

E.E: Ce ne puteţi spune despre tendinţele pieţei?

EMUGE FRANKEN: În ceea ce privește tendințele pieței suntem destul de optimiști și ne așteptăm ca piața să cunoască o creștere în ansamblul ei. Estimăm că domeniile care au suferit în ultimii doi ani, precum producția de autovehicule, să își revină ușor, iar cele care au performat în anul 2021, industriile producătoare de electrocasnice si cele alimentare să își continue buna funcționare.

Revenirea pieței actuale poate fi mai lentă sau mai accelerată în funcție de evoluția pandemiei și de succesul campaniei de vaccinare la nivel mondial. Însă acestea sunt aspecte care nu țin de noi și pe care nu le putem controla sau influența. Ce ține de noi este să rămânem tot timpul deschiși la schimbare și să facem față provocărilor cu profesionalism ca întotdeauna.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

EMUGE FRANKEN: Noile freze de filet tip CLOPOT sunt utilizate în principal în producția de filete exterioare, contururi exterioare, filete interne mari și contururi interne mari. Referitor la fixarea plăcuţelor schimbabile, datorită unui scaun de inserție special conceput, opritorul radial de care este necesar în mod normal devine de prisos, astfel placuţa poate fi prevăzută cu o a doua muchie de tăiere. Această a doua muchie de frezare poate fi prevăzută cu alt profil și/sau alt pas al filetului. În acest fel, putem produce, de exemplu, diferite filete cu o singură freză tip CLOPOT și un set de plăcuţe de frezare.

Domeniu de aplicare: aluminiu, aliaje de aluminiu, materiale turnate, oțeluri slab și înalt aliate de până la 1400 N/mm2, oțeluri inoxidabile, titan și o serie de materiale sintetice.

Avantaje: 

  • O singură unealtă pentru filete dreapta respectiv stânga;
  • Durată de viață lungă a sculei;
  • Este posibilă reascuţirea repetată;
  • Filetare posibilă pe toată lungimea șurubului;
  • Un singur suport pentru mai multe tipuri de filete;
  • Stabilitate şi fiabilitate ridicată.

E.E: Ce estimări aveţi pentru anul 2022?

EMUGE FRANKEN: Datorită angajaților noștri și pe baza tehnologiilor noastre, ne simțim foarte bine pregătiți atât pentru anul 2022 cât si pentru viitor, deoarece am dobândit un know-how solid în ultimii 100 de ani. Ca jucător global putem participa foarte strâns la dezvoltarea tendințelor tehnologice cu produsele noastre. Indiferent dacă este vorba de Industrie 4.0, componente imprimate 3D, materiale noi sau un domeniu nou (ex. scule dentare), este și va rămâne interesant să fim în competiție.

Desigur, schimbarea din industria auto va avea, de asemenea, un impact asupra afacerii noastre. Nu știm exact cu ce tehnologii ne vom ocupa peste zece ani, dar știm că vom face față si acestor provocări. Suntem convinși că vom continua să stăpânim complexitatea tehnică, rămânând deschiși la schimbare împreună.